Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Skvěle! Juniorští Zubři po obratu uspěli i potřetí, ve finále si to rozdají s Pískem

Skvěle! Juniorští Zubři po obratu uspěli i potřetí, ve finále si to rozdají s Pískem
H a v l . B r o d – Nejrychlejším způsobem si přerovští junioři zajistili otevření brány do ligového finále! Po dvou domácích výhrách totiž zvládli i třetí duel na ledě Havlíčkova Brodu. V Kotlině sice mělo MEO převahu, avšak po první části o gól prohrávalo. Od druhého dějství Zubři zpřesnili střelbu a podařilo se jim skóre otočit až na 1:3. Soupeř v závěru ještě bitvu zdramatizoval, ale modrožlutí už náskok uhájili. Ve finále tak juniorku čeká Písek, který postoupil přes brněnskou Techniku taktéž po třech zápasech. Série na tři výhry startuje na ledě přerovské MEO Arény v sobotu 19. března.
SF3, neděle 13.3.2022
BK Havlíčkův Brod - HC ZUBR Přerov
BK Havlíčkův Brod - HC ZUBR Přerov
2:3
(1:0, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Sedláček (Kravec, J. Kuchta), 53. Sedláček (Besmák, Dymák) – 24. Billa (Kolařík, Kleniar), 37. Kolařík (T. Kuchta, Kleniar), 50. Hradil (Fencl, Holík). Rozhodčí: Květoň – Kreuzer, Kubíček. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 155. Střely na branku: 28:33. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3. Konečný stav série: 0:3.
Pulda – J. Kuchta, Mlejnek, Besmák, Hrbek, Kutlvašr, Zych – Fiala, Hrdlička, Dymák, Janko, Bulík, Pártl, Sedláček, Krejčí, Kravec, Prášek
Postava – Nesvadba, Holík, Hanák, Gréč, Němec, Billa – Šilhavý, Halík, Kolařík, Švejda, Fencl, Štíbr, T. Kuchta, Hradil, Kleniar, Hlávka, Buršík

Komentář k zápasu

Oba celky vstoupily do třetího semifinále velice opatrně. Postupem času převzali iniciativu Zubři, kteří mohli jít zásluhou Tobiáše Kuchty do vedení. Havlíčkův Brod spasil dobrým zákrokem Pulda. Bruslaři udeřili v čase 5:35, a to z přečíslení. Kravec viděl u levé tyče Miroslava Sedláčka, který usměrnil puk k bližší tyči. Hosté mohli odpovědět v přesilové hře, ale kýženého vyrovnání se nedočkali. V deváté minutě mohl být Přerov ve hře, když Zych trefil vlastního spoluhráče do bruslí. Vše vyřešil pohotový Pulda. Havlíčkův Brod nepouštěl Zubry do větších šancí až do sedmnácté minuty. Pokus Štíbra skončil díky Puldově zákroku mimo domácí klec.

Přerov vstoupil do druhé třetiny lépe, když ve 24. minutě vyrovnal. Nahození Kolaříka se od zadního mantinelu příhodně odrazilo na volného Jana Billu. Obránce Zubrů zametl puk za Puldu. O dvě minuty později mohli jít Havlíčkobrodští zpět do vedení. Krásnou akcí se prezentoval Fiala, který nedokázal procpat puk za Postavu. Oba týmy hrály přesilové hry, ale ani jedna z výhod neskončila brankou. Aktivnější hosté obrátili stav zápasu ve 37. minutě. Radim Kolařík vybojoval puk na obránci a střelou k levé tyči nedal gólmanovi Havlíčkova Brodu šanci. Zubři mohli náskok ještě navýšit, jenže přesilovou hru využít nedokázali.

Hosté ve 44. minutě trefili v přesilové hře tyč po střele Gréče. Domácí mohli vyrovnat zásluhou Dymáka, toho vychytal Postava. Hrál se hokej se šancemi na obou stranách, ale ani Halík nedokázal posunout ukazatel skóre. V 50. minutě šli Zubři do dvougólového vedení. Fencl nastřelil pravou tyč a kotouč se příhodně odrazil k Radimu Hradilovi. Útočník hostů neměl problém trefit poloprázdnou klec Havlíčkova Brodu. Bruslaři se v přesilové hře tlačili ke kontaktní brance, ale Zych s Pártlem neuspěli. Ujala se až dorážka Miroslava Sedláčka, který doklepl z levé strany puk do sítě. Závěrečný tlak domácího výběru dokázali Zubři ustát a zajistili si postup do finále.

Ohlasy trenérů

Tomáš Hart (BK Havlíčkův Brod): Dnes to byl vyrovnaný zápas s pro nás špatným koncem. My jsme ale odehráli parádní sérii. Kromě dvou třetin ve druhém zápase byly ty zápasy vyrovnané. Musím kluky pochválit, protože jsme hráli opravdu dobře. Ukázala se síla soupeře, který to hrál celé na dorazovky, zatímco my jsme měli dorazovky dvě. Odehráli jsme to parádně, klukům jsme poděkovali a je vidět, že máme na čem stavět do příští sezony.

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Do dnešního zápasu vstoupili lépe domácí. Zvládli první třetinu a byli odměněni jedním gólem. Od druhé třetiny se hra vyrovnala a my jsme dokázali zápas otočit. Ve třetí třetině jsme ho pak dokázali dostat do vítězného konce. Havlíčkův Brod byl v celé sérii minimálně vyrovnaným soupeřem. Mají velmi zajímavé, mladé mužstvo, které může být perspektivní do budoucí sezony. Mají výraznou první lajnu s Pártlem a Fialou, kteří nám dělali celou sérii problémy. Jsme rádi, že jsme ji zvládli.