Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka ve druhém semifinále Havlíčkův Brod rozstřílela, teď bude mít dva mečboly

Juniorka ve druhém semifinále Havlíčkův Brod rozstřílela, teď bude mít dva mečboly
P ř e r o v – Hokejisté Přerova získali v semifinále play-off Ligy juniorů vedení 2:0 na zápasy. Havlíčkův Brod ve druhém utkání série smetli 6:1 a vyzráli na něj i ve čtvrtém vzájemném duelu letošní sezony. Svěřenci trenérů Neumana a Kočary Bruslařům stejně jako ve středu odskočili na rozdíl dvou branek, hosté ale v závěru první třetiny díky využité přesilovce snížili. Dál už se však prosazovali pouze Zubři. Během druhého i třetího dějství skórovali vždy dvakrát a na Vysočině si mohou zajistit postup do finále.
SF2, čtvrtek 10.3.2022
HC ZUBR Přerov - BK Havlíčkův Brod
HC ZUBR Přerov - BK Havlíčkův Brod
6:1
(2:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. T. Kuchta (Hanák, Šilhavý), 15. Hlávka (Hradil, Gréč), 24. Fencl (Hradil, Gréč), 37. Halík (Hradil, Gréč), 44. Hanák (Kleniar, Kolařík), 54. Kolařík (Kleniar, Hanák) – 19. Kutlvašr (Sedláček). Rozhodčí: Pavel – Gebauer, Hanzlík. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 178. Střely na branku: 32:36. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1. Stav série: 2:0.
Postava – Nesvadba, Holík, Hanák, Gréč, Němec, Billa – Hlávka, Fencl, T. Kuchta, Kleniar, Šilhavý, Štíbr, Halík, Brázda, Kolařík, Hradil, Švejda
Pulda – J. Kuchta, Mlejnek, Besmák, Hrbek, Kutlvašr, Zych – Janko, Pártl, Holenda, Hrdlička, Dymák, Sedláček, Fiala, Kravec, Krejčí, Bulík, Prášek

Komentář k zápasu

Hosté začali aktivně a křížnou střelu Fialy musel Postava vyrazit betonem. Zubři hru postupně vyrovnali a při Fialově vyloučení byli blízko prvnímu gólu. Gréčovo táhlé nahození od modré čáry zastavila levá tyč brodské branky. Domácí se mohli radovat až ve třinácté minutě, kdy do pravého horního rohu zakončil Tobiáš Kuchta. Druhou trefu přidal Přerov přesně po čtvrthodině hry. Hradilův pokus Pulda neudržel a důrazný Tadeáš Hlávka dorazil puk do sítě. Bruslaři v závěru první třetiny snížili v přesilovce, ranou příklepem ji po přihrávce Sedláčka využil Max Kutlvašr.

Průběh zápasu podobný středečnímu duelu pokračoval i ve druhém dějství. Hanákům vrátil dvoubrankový náskok Jan Fencl, který po individuálním průniku Gréče a nabídce od Hradila zamířil mimo dosah Puldovy vyrážečky. Hostující brankář pak zneškodnil šance Štíbra a Šilhavého. Ve 37. minutě však počtvrté inkasoval. Gréčovo nahození protečoval Hradil do útočného pásma a Matěj Halík sám před Puldou nezaváhal.

Třetí část začal Havlíčkův Brod dvouminutovou početní převahou. Během ní sklepl kotouč těsně vedle přerovské branky Prášek, na druhé straně zase ve vlastním oslabení o kousek minul Fencl. Zubrům se za první a druhou dvacetiminutovku nepodařilo využít celkem tři přesilovky. Udeřili teprve v té čtvrté, nahození Tomáše Hanáka zapadlo i s přispěním brodské teče za Puldova záda.

Nebezpečnou teč Němcovy střely poté předvedl Kolařík a za překonaným Puldou musel kotouč směřující do brány odpálit jeden z hostujících obránců. Necelých šest minut před koncem se ale Radim Kolařík prosadil. Z levé strany útočného pásma našel volné místo mezi Puldovou lapačkou a vzdálenější tyčí. Celek z Vysočiny mohl skóre ještě zkorigovat při přesilovce pět na tři. Bruslaři kombinovali před Postavou, překonat ho ale navzdory několika možnostem nedokázali.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Do zápasu jsme nevstoupili úplně dobře. Prvních deset minut jsme byli pasivní, nedařilo se nám vyhrávat vhazování. Jak zápas probíhal, dostávali jsme ho pod svou kontrolu. Zvládli jsme to velice dobře.

Tomáš Hart (BK Havlíčkův Brod): Hokej jsme hráli jenom první třetinu. Ve druhé části jsme měli výpadek a soupeř nás potrestal. Do třetí třetiny jsme nastoupili s tím, že se zápasem zkusíme něco udělat. Ale hned jsme inkasovali a prohrávali jsme 1:5. Potom už se utkání dohrávalo. Teď se připravíme a v neděli doma zkusíme Přerov ještě potrápit.