Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka na úvod vyřazovacích bojů zdolala Havlíčkův Brod a v semifinálové sérii vede

Juniorka na úvod vyřazovacích bojů zdolala Havlíčkův Brod a v semifinálové sérii vede
P ř e r o v – Hokejisté Přerova začali semifinále play-off Ligy juniorů vítězstvím, Havlíčkův Brod v prvním zápase porazili 4:2. Na dvoubrankový náskok Zubrů zareagoval zkraje třetí třetiny hostující kapitán Pártl, který využil přesilovku. Svěřenci trenérů Neumana a Kočary ale rychle odpověděli a po druhé trefě Šilhavého Bruslařům výrazněji odskočili. Celek z Vysočiny skóre ještě jednou zkorigoval, když se znovu prosadil Pártl. Hanáci se v sérii hrané na tři výhry ujali vedení 1:0.
SF1, středa 9.3.2022
HC ZUBR Přerov - BK Havlíčkův Brod
HC ZUBR Přerov - BK Havlíčkův Brod
4:2
(1:0, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 17. Šilhavý (Kolařík, Kleniar), 22. Kleniar (Šilhavý, Hanák), 42. Švejda (Halík, Fencl), 53. Šilhavý (Kolařík, Kleniar) – 41. Pártl (Prášek, Fiala), 56. Pártl (Prášek, Kutlvašr). Rozhodčí: Goňa – Blažek, Kučera. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 283. Střely na branku: 27:26. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2. Stav série: 1:0.
Postava – Nesvadba, Holík, Hanák, Gréč, Němec, Billa – Hlávka, Fencl, T. Kuchta, Kleniar, Šilhavý, Štíbr, Halík, Brázda, Kolařík, Hradil, Švejda
Pulda – J. Kuchta, Mlejnek, Besmák, Hrbek, Kutlvašr, Zych – Janko, Pártl, Holenda, Hrdlička, Dymák, Sedláček, Fiala, Kravec, Krejčí, Bulík, Prášek

Komentář k zápasu

První třetina příliš velkých šancí nenabídla. V přesilovce se mohl zblízka prosadit hostující Sedláček, Postavu ale neprostřelil. Na druhé straně nejprve minul Michal Šilhavý, v sedmnácté minutě už však radoval. V útočném pásmu se natáhl po křížném pasu od Kolaříka a zakončil nad vyrážečku brankáře Puldy.

Na začátku druhého dějství Zubři udeřili znovu. Patrik Kleniar prošel kolem brodského obránce a Pulda na jeho pokus ke vzdálenější tyči nedosáhl. Další přerovské góly mohli přidat Halík či Tobiáš Kuchta, Kleniar pak nastřelil brankovou konstrukci. Bruslaři si od poloviny zápasu vytvářeli tlak u Postavovy branky. Možnosti ke snížení měli Bulík, Fiala nebo Prášek, přerovský brankář ovšem do druhé přestávky neinkasoval.

Hosté jej překonali až krátce po startu třetí části, přesilovkovou střelou z mezikruží se o to postaral kapitán Havlíčkova Brodu Filip Pártl. Přerov však dokázal rychle zareagovat. Halík od zadního mantinelu uvolnil Petra Švejdu, který poslal kotouč do levého horního rohu brodské brány.

Třígólové vedení pak domácí získali díky přesilovce. Po dorážce Michala Šilhavého skončila za osm sekund. Konečné skóre stanovil v 56. minutě Filip Pártl, jenž při Němcově trestu zblízka využil Práškovu přihrávku. Přesilovku hráli Bruslaři i v závěru zápasu, navíc sáhli k odvolání brankáře. Potřetí ale na Postavu nevyzráli a Zubři výhru o dva góly uhájili.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Mužstva na sebe byla připravená, materiálu bylo za sezonu dost. Lépe se nám vyvedla první polovina zápasu, kde jsme soupeře nepouštěli do větších příležitostí. Od poloviny utkání nám soupeř dělal větší problémy. Měli jsme tam nějaké nedůrazy ve hře a do čtvrtka to musíme doladit.

Tomáš Hart (BK Havlíčkův Brod): Viděli jsme velice kvalitní zápas. Nemáme sice takovou fyzickou sílu jako soupeř, ale přesto jsme se mu vyrovnali. Mohli jsme dát kontaktní branku a zápas zdramatizovat. Měli jsme trochu smůlu, nicméně ve čtvrtek nás čeká další utkání. Připravíme se a půjdeme do toho znovu.