Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři těsně prohráli v Kroměříži

Junioři těsně prohráli v Kroměříži
K r o m ě ř í ž - V předposledním utkání základní části junioři HC ZUBR Přerov v Kroměříži na body nedosáhli. V první třetině se jim povedlo odpovědět na branku domácích a stejné vedení Kroměříže umazali i ve druhé části hry, kdy se dokonce po dalším gólu dostali i do vedení. Domácí, kteří ještě stále bojovali o postup do finálové osmičky poté třemi brankami utekli ve skóre až na 5:3. V závěru sice juniorští Zubři snížili, ale vyrovnat se jim už nepodařilo.
12.kolo, neděle 7.12.2008
HK Kroměříž - HC ZUBR Přerov
HK Kroměříž - HC ZUBR Přerov
5:4
(1:1, 3:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 4:33 Motal (Murín, Vinklárek), 30:42 Gazda (Motal, Murín), 33:52 Motal (Sedlář), 34:21 Murín (Sedlář), 48:18 Krybus (Skyba) - 10:43 Nedbal (J. Ferenc), 32:06 Kundrátek (Vencel, Hradil), 33:18 Dočkal, 55:28 Šrámek. Rozhodčí: Dědek - Humpolíček, Pospíšil. Vyloučení: 9:7, navíc Kundrátek (Přerov) 10 minut osobní trest, Vencel (Přerov) 10 minut osobní trest, Hoferek (Přerov) 10 minut osobní trest, Prinke (Přerov) 10 minut osobní trest, M. Ferenc (Přerov) 5 minut + do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 5:3, 5:4.
Novák - Gazda, Židlík, Molnár, Skyba, Gajdoš, Pristach, Krybus, Motal, J. Schaffer, Zavadil, Kvasnička, Vinklárek, Suchánek, Murín, Telecký, Sedlář, Zábojník
Okáč (11. Ginter) - Hoferek, Brázda, Prinke, Bosák, Dočkal, Šrámek, Klimecký, Blinka, M. Ferenc, Vaněk, Holík, Vencel, J. Ferenc, Nedbal, Blaheta, Kundrátek, Hradil, V. Schaffer, Konečný

Komentář k zápasu

Přerovští junioři museli v nedělním utkání v Kroměříži bojovat nejen se soupeřem, ale také s hlavním rozhodčím Dědkem, který juniorským Zubrům udělil celkem čtyři osobní tresty a také jeden pětiminutový. Zápas začal vyrovnanou hrou a první branku přinesl v polovině 5. minuty, kdy domácí měli výhodu přesilové hry. Tu nakonec bleskově využil přesnou střelou Motal - 1:0. O několik vteřin později se dostal do nebezpečného ohrožení přerovské branky Suchánek, ale tentokrát si na Okáčovi vylámal zuby. Přerov si první vážnější šanci vypracoval až v 9. minutě. To nabral Kundrátek ve středním pásmu velkou rychlost, objel si domácího obránce a tvrdou střelou vyprášil beton brankáře Nováka. V 11. minutě se už ale Zubrům zadařilo a radovali se z vyrovnání. Nedbal se dostal v útočném pásmu ke střele a kroměřížský brankář lapačkou nedokázal zasáhnout - 1:1. Ještě před vhozením buly došlo k zajímavé situaci, kdy musel díky nepovolené výstroji opustit přerovskou branku Okáč a mezi tyče se tak postavil Ginter. Do konce první třetiny si oba týmy ještě zahrály v přesilovkách, ale puk už se do žádné z branek nedostal.

Ve druhé třetině se obraz hry příliš nezměnil. Oba týmy si vytvořily několik slibných šancí, ale oba brankáři své týmy podrželi. Přerovští Zubři ve 27. minutě promarnili dobrou možnost v podobě dvojnásobné přesilovky. Tu domácí dokázali ubránit a krátce po polovině zápasu se znovu dostali do vedení díky brance Gazdy, jehož střelu brankář Ginter kvůli zakrytému výhledu nepokryl - 2:1. Poté se však roztrhl pytel s góly a skóre se tak měnilo každou chvíli. Na začátku 33. minuty důrazný Hradil za brankou adresoval puk na Vencela, který celou akci vyšperkoval přesnou přihrávkou na zcela volného Kundrátka a ten bez problémů rozvlnil síťku Novákovy branky - 2:2. Za další minutu přerovští Zubři poprvé v utkání vedli. Šťastného odrazu puku od domácího obránce využil Dočkal, který se dostal do brejku a jednoduhchým způsobem prošťouchl puk mezi betony brankáře - 2:3. Hned z následující útočné akce Kroměříže však bylo opět vyrovnáno, když střelu Sedláře za Ginterova záda pohotově dorazil Motal - 3:3. Další "gólovka" na sebe nenechala dlouho čekat a po půlminutě hry domácí mocně slavili návrat do vedení. Přesně k tyči přerovské branky zamířil kapitán Kroměříže Murín - 4:3. Hanáci se dostali díky dvěma rychlým brankám do tlaku a měli možnost vstřelit i pátý gól, ale Sedlář tentokrát z dobrého postavení přestřelil. V závěru druhé třetiny se Zubři ještě tvrdě bránili v oslabení, které nakonec přežili bez inkasované branky.

Do třetího dějství nastoupili přerovští Zubři hodně aktivně. Ve 42. minutě byl před Novákem na krátkou dobu volný Šrámek, z otočky však zamířil pouze do brankáře. Štěstí Přerovu nepřálo ani ve 45. minutě, kdy hrál v početní výhodě a několikrát nebezpečně kroměřížskou branku ohrozil. Hned po skončení trestu domácího hráče ale mohlo být Zubrům ještě hůře. Motal, který se vracel z trestné lavice totiž dostal chytrou přihrávku do jízdy a brankář Ginter musel vytáhnout velmi ostrý zákrok. Na začátku 49. minuty se už ale domácím podařilo zvýšit svoje vedení. Přerovský obránce Brázda byl sice tvrdě nastřelen a ležel na ledě, rozhodčí však hru nepřerušil a Krybus byl v zakončení úspěšný - 5:3. Brankář Zubrů opět svůj tým podržel sedm minut před koncem zápasu. Proti němu znovu neuspěl Motal a tentokrát jak se střelou, tak i s dorážkou. V 55. minutě rozehrál Přerov po faulu Murína přesilovku, ve které zadělal na pořádné drama. Tvrdě bojující Šrámek agresivní hrou vybojoval před brankovištěm puk a dorazil jej za brankovou čáru - 5:4. V posledních třech minutách se přerovským Zubrům v boji o remízu naskytla další početní výhoda. Nakonec se však karta nečekaně obrátila a díky spornému vyloučení Vencela a faulu Martina Ference, který byl navíc poslán předčasně do šatny se museli Zubři bránit a na vyrovnání už neměli síly. Utkání tak skončilo těsným vítězstvím Kroměříže 5:4.

Závěrečné utkání základní části juniorské ligy odehrají přerovští Zubři v pátek na ledě Krnova.