Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorost proti prvním Vítkovicím špatně začal, Ostravanům ale nakonec podlehl jen o gól

Dorost proti prvním Vítkovicím špatně začal, Ostravanům ale nakonec podlehl jen o gól
P ř e r o v – Druhý zápas v řadě proti týmu z Moravskoslezského kraje dorostenečtí hokejisté Přerova nevyhráli. Na lídra východní skupiny extraligy Vítkovice v domácím prostředí nestačili 3:4. Svěřenci trenérů Kudělky a Verlíka sice inkasovali již po deseti sekundách a herně nebyli lepší, třináct minut před koncem ale snížili na rozdíl jediné branky. Vyrovnat se jim nicméně nepodařilo, všechny body získali Ostravané.
6.kolo, sobota 3.10.2020
HC ZUBR Přerov - HC Vítkovice Ridera
HC ZUBR Přerov - HC Vítkovice Ridera
3:4
(1:3, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. Kuchta (Holinka), 40. Pekr, 48. Švejda (Buršík) – 1. Pavelec (Kosina, Bialy), 11. Pavelec (Puchala), 13. Činčala (Bialy, Matějka), 44. Handl (Bialy, Pavelec). Rozhodčí: Rapák – Mikšík, Peluha. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 23:29. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4.
Vojtek – Pekr, Koblížek, D. Svozil, Nášel, Polame, Veselý – Holinka, Přeslička, J. Hanák, O. Kolařík, Galnor, Kuchta, Hyža, Švejda, Buršík, Hlůšek, De. Dobša
Irgl – Falhar, Puchala, Bialy, Kosina, Zielinski, Řepa – Handl, Macias, M. Hanák, Milata, Štiak, Činčala, Krčmanský, Pavelec, Matějka

Komentář k zápasu

Vítkovice začaly zostra a Zubři už po deseti sekundách prohrávali. Obraně ujel Petr Pavelec a vypálil nad Vojtkovu lapačku. Stejný hráč poté těžil z další přerovské chyby, když po přihrávce Puchaly využil situaci dvou na nikoho. Hanáci sice vzápětí snížili, kotouč mezi Irglovými betony procpal Tobiáš Kuchta. Ve třinácté minutě ale udeřili znovu hosté. Jejich vyspělost v individuálních dovednostech potvrdil Michal Činčala, který bekhendovým blafákem přelstil Vojtka a poslal kotouč do odkryté brány.

Ve druhé třetině orazítkovaly oba týmy brankovou konstrukci. Krátce před přestávkou se Přerovským povedlo vstřelit kontaktní gól. Ačkoliv Holinka promáchl, za ním napřáhl z levé strany k ráně Jaroslav Pekr a vymetl pravou šibenici Irglovy brány.

Zkraje třetí části zatopil vítkovickému brankáři u bližší tyče Kuchta, k vyrovnání to nicméně nevedlo. Po prohřešcích Nášela a Vojtka pak hosté hráli půlminutovou přesilovku pět na tři. Na jejím konci tečoval do sítě pokus Bialyho před brankou clonící Radim Handl. Zubři ještě jednou vítkovický náskok stáhli. Po individuálním průniku po levém křídle zamířil na lapačku Irgla Petr Švejda. Dál už se ale skóre neměnilo, Přerov na vlastním ledě těsně prohrál.

Ohlasy trenérů

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): První třetinu jsme zaspali. Dostat v sedmé, osmé vteřině gól je smrt. Sice jsme se pak do zápasu dokázali vrátit, ale takové utkání nás stojí spoustu sil. Vítkovice jsou kvalitou někdy jinde než my. Můžeme dobře bojovat, mít dobrý systém, ale bez kvalitních hráčů těžko můžeme proti takovému soupeři pomýšlet na nějaký super výsledek. Chtěli jsme urvat alespoň bod, remíza by pro nás byla jako vítězství. Ale herně jsme po celý zápas tahali za kratší konec provazu. Herní vyspělost a zručnost kluků z Vítkovic je opravdu na extraligové úrovni. Našim klukům děkuji za bojovnost a přístup od druhé třetiny. Nehodili flintu do žita a výsledek je pro nás nakonec docela přijatelný.

Jan Vavrečka (HC Vítkovice Ridera): Vůbec jsme neodehráli dobrý zápas. Po prvních dvou lehce vstřelených gólech jsme upadli do pocitu, že se nám nemůže nic stát. Projevilo se to možná až v posledních pěti minutách, kdy nám hořela koudel u zadku. Poslední dobou máme trochu problémy s nějakým podceněním a sebeuspokojením.