Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorost v prvním soutěžním utkání dvakrát ztratil vedení a s Kometou o gól prohrál

Dorost v prvním soutěžním utkání dvakrát ztratil vedení a s Kometou o gól prohrál
P ř e r o v – Do sezony Extraligy dorostu vstoupili přerovští Zubři. Svěřenci trenérů Kudělky a Verlíka se po zatím neuskutečněném zápase proti Zlínu střetli s Kometou Brno. Doma jí podlehli rozdílem jediné branky 2:3. Hanáci se v první třetině dvakrát ujali vedení, pokaždé o něj však brzy přišli. O výhře Brňanů rozhodl ve třetí třetině jejich kapitán Němec.
2.kolo, sobota 19.9.2020
HC ZUBR Přerov - HC Kometa Brno
HC ZUBR Přerov - HC Kometa Brno
2:3
(2:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Kuchta (Hlůšek, Galnor), 11. Hyža (Švejda, Buršík) – 6. Boltvan (Němec, Svoboda), 16. Otava (Boltvan, Němec), 47. Němec (Eich). Rozhodčí: Čech – Mikšík, Peluha. Vyloučení: 4:6, navíc Otava (Brno) 10 minut osobní trest. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 88. Střely na branku: 31:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.
Žurek – Pekr, Koblížek, Svozil, Polame, Kruták, Billa, Veselý – Holinka, Mašek, Hanák, Kolařík, Toman, Galnor, Kuchta, Hyža, Švejda, Buršík, Hlůšek
Kavan – Svoboda, Šedlbauer, Ulbricht, Barčák, Němec, Eich – Pigl, Kos, Linka, Nekvapil, Otava, Rakus, Horký, Bělohlav, Boltvan, Nesvadba

Komentář k zápasu

Hned v úvodní minutě zahrozila Kometa. Horkého pokus zblízka tečoval Otava, Žurek dokázal včas zareagovat a kotouč pohotově zastavil. Zubři svou první šanci využili. Při protiútoku prostřelil Kavana mezi betony Tobiáš Kuchta. Přerovské vedení ale dlouho nevydrželo, Němcovu střelu od modré čáry tečoval v šesté minutě za Žurka Adam Boltvan. V samostatném úniku pak selhal Buršík, domácí si nicméně vzali náskok zpět. V přesilovce dorazil kotouč do sítě Patrik Hyža. Při početní výhodě udeřili také hosté. Žurek nejprve vychytal Němce, vzápětí však nestačil na pokus Romana Otavy.

Na konci zubřího oslabení mohl ve 26. minutě udeřit Holinka, po forhendovém blafáku však kotouč nezvládl zvednout nad ležícího Kavana. Sám před brankou se ocitl Kolařík, v rychlosti zamířil vedle. Ještě blíže brance byl při vyloučení Bělohlava Billa, jeho střelu od modré čáry zastavila pravá tyč.

Klíčový moment zápasu přišel ve 47. minutě. Nebezpečný závar před Kavanem Kometa ustála a sama se následně prosadila. Přes obránce to zkusil brněnský kapitán František Němec a jeho utažená rána zapadla pod břevno Žurkovy branky. Zubři se pokoušeli vyrovnat. Kuchta procpal puk za brankáře, rovnoběžně s brankovou čáru však vyletěl pryč. Gólman hostů nestačil ani na další dělovku Billy, pomohla mu ale horní tyč. Brno si tak připsalo těsné vítězství, Přerov těsnou porážku.

Ohlasy trenérů

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Byl to pro nás první ostrý zápas. Kometa přijela určitě už rozehranější, protože hrála ve čtvrtek, zatímco my jsme stáli. Utkání bylo ze začátku z naší strany nervóznější, soupeř má přece jen své kvality. Postupem času jsme se stali vyrovnaným soupeřem. Měli jsme spoustu šancí, které jsme mohli proměnit. V první třetině jsme dali gól na 1:0, ale během dvou, tří minut inkasovali na 1:1. Pak jsme vedli 2:1, ovšem do dvou minut jsme zase dostali na 2:2. Hra se vyrovnala a čekalo se na vítězný gól. Druhá část byla vyrovnaná, podle mě jsme ale měli víc gólových možností, které měly zápas rozhodnout. Ve třetí třetině Kometa kvalitní střelou přetáhla štěstí a vývoj duelu na svou stranu. Během závěru jsme už neměli tolik příležitostí, Kometa to dobře odbránila. Předtím jsme si však vytvořili zase dvě až tři gólovky, které mohly skončit brankou. Mohlo to být zajímavé. Jsme rádi, že se kluci s takovým soupeřem popasovali a hráli vyrovnanou partii.

Marek Moskal (HC Kometa Brno): Zatímco s Havířovem jsme si zasloužili vyhrát, proti Přerovu jsme si vyhrát nezasloužili. První třetina byla tak nějak podle našich představ, nějaké měřítko ještě snesla. Ale od druhé části nás soupeř začal napadat rychleji, s čímž jsme si nedokázali poradit. Dělali jsme až stupidní chyby. Za druhou a třetí třetinu jsme si vyhrát nezasloužili. Za výhru jsme samozřejmě šťastní, ovšem alespoň remízu, nebo i všechny body, měl minimálně za těch čtyřicet minut získat Přerov.