Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka promarnila šance na vyrovnání, proti Vsetínu ji srazily vlastní hrubé chyby

Juniorka promarnila šance na vyrovnání, proti Vsetínu ji srazily vlastní hrubé chyby
P ř e r o v – Souboj se Vsetínem v Extralize juniorů hokejisté Přerova nezvládli. Vinou několika výrazných zaváhání na domácím ledě prohráli 3:7. Zubři se po špatné první třetině Valachům přiblížili na rozdíl jediné branky, vyrovnat ovšem v klíčových chvílích nesvedli. Naopak zelenožlutí přebrali vývoj zápasu opět do svých rukou a dalšími trefami si došli pro vítězství.
6.kolo, neděle 4.10.2020
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
3:7
(0:3, 2:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 25. Hradil (Fencl), 29. Němec (Gréč, Šimanský), 43. Němec (Gréč) – 1. Apolenář (Babeliak), 15. Maštalíř (Sviták, Veselý), 16. Kožený, 31. Babeliak (Apolenář, Macík), 40. Baďura (Babeliak), 47. Houser (Dědek, Baďura), 59. Babeliak (Jurek). Rozhodčí: Blaha – Blažek, Peluha. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 59. Střely na branku: 26:25. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:5, 3:5, 3:7.
Horák – Hanák, Šabršula, Gréč, Holík, Němec, Billa – Rozsahegyi, Petr, Mynář, Brázda, Kolařík, Šilhavý, Dobša, Fencl, Prísažný, Šimanský, Hradil, Štíbr
Málek – Pernický, Krnáč, Houser, Kožený, Čapka, Sviták, Macík – Maštalíř, Svoboda, Bednařík, Veselý, Vrána, Dědek, Babeliak, Baďura, Jurek, Apolenář

Komentář k zápasu

První třetinu ovlivnil hned její začátek. Ve 46. sekundě propadla Horákovi na přední tyči střela Jakuba Apolenáře a Vsetín vedl. Vyrovnat mohl Hradil, sám ale před Málkem neuspěl. Svižný pokus Mynáře z levé strany pak proletěl kousek vedle tyče. Hosté se znovu prosadili po nahození Svitáka, které do sítě tečoval Jiří Maštalíř. Domácí se před vsetínskou branku příliš nedostávali. Naopak Jakub Apolenář po kličce obránci a zakončení nad Horákovu vyrážečku zaznamenal druhou trefu.

Zkraje prostřední části promarnil velkou příležitost Babeliak, domácí bránu z bekhendu netrefil. Zubři snížili díky důrazu Radima Hradila, který zblízka dostrkal puk za brankovou čáru. Po chybě Málka se pak Přerov dotáhl na jediný gól, vsetínskému brankáři vypadla z lapačky do sítě střela Jakuba Němce. Hanáci sice svého protivníka nepřehrávali, přesto mohli jeho náskok zcela smazat. Osamocený Šilhavý mířil z pravé strany o kousek nad.

Vsetín nicméně vývoj utkání nepoložil a větší klid mu po přihrávce Apolenáře dodal Boris Babeliak. Fenclův pas před odkrytou bránu nikdo z domácích nevyužil, naopak krátce před druhou přestávkou popáté udeřili hosté. Martin Baďura prošel k Horákovi a pověsil kotouč pod břevno.

Zubři poté zahodili obrovskou šanci při vyloučení Koženého, nehlídaný Fencl propásl ideální moment k zakončení a nechal vyniknout Málka. Přerov to však příliš mrzet nemuselo, zanedlouho se tvrdou ranou prosadil Jakub Němec. Víc už ale Přerované se skóre nepohnuli. Ve 47. minutě využil vsetínskou přesilovku Marek Houser, k němuž vyplaval puk ze skrumáže před bránou. Konečný výsledek stanovil v závěru Boris Babeliak, Horák na jeho bekhendový blafák neměl nárok. Tři body putují na Valašsko.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Začátek zápasu byl špatný. Kromě gólů, které jsme dostali, jsme udělali i zbytečné fauly. Soupeře dostaly do hry. Ve druhé části jsme snížili na 2:3, nicméně šance na vyrovnání jsme neproměnili a po hrubých chybách obdrželi dvě branky. To samé se nám stalo i ve třetí třetině. Když jsme dali, dá se říct, kontaktní gól, po chybě jsme opět inkasovali.

Juraj Jurík (VHK ROBE Vsetín): I když výsledek vypadá jednoznačně, zápas nebyl jednoduchý. V úvodu nám pomohl rychlý gól. S domácími to hodně zatřepalo a první třetinu jsme měli ve své režii. O přestávce jsme si něco řekli, ale pak jsme bohužel neplnili, co jsme potřebovali. Soupeř se dvěma brankami dotáhl na jednogólový rozdíl. V tomto momentě bylo strašně důležité, že jsme dokázali odpovědět na 4:2 a 5:2. Do poslední části jsme šli s tím, že náskok uhájíme. Myslím si, že i výborným výkonem brankáře Málka a bojovným výkonem celého týmu jsme zaslouženě vyhráli.