Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorostenci v Praze sahali po bodech, Sparta rozhodla až v samotném závěru

Dorostenci v Praze sahali po bodech, Sparta rozhodla až v samotném závěru
P r a h a – Sympatický výkon podali dorostenečtí hokejisté Přerova na ledě pražské Sparty. Tým z hlavního města se sice krátce po polovině zápasu ujal dvoubrankového vedení, Zubři ale zásluhou Kuchty vzápětí snížili. Tenké manko se pak pokoušeli smazat až do konce třetí třetiny, dokonce riskovali bez gólmana. Na vyrovnání ovšem nedosáhli, sparťané přidali do prázdné klece pojistku a Hanáci s nimi prohráli 1:3. Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej
23.kolo, čtvrtek 12.12.2019
HC Sparta Praha - HC ZUBR Přerov
HC Sparta Praha - HC ZUBR Přerov
3:1
(1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Adamec (Zembol, Tomov), 31. Zembol (Theimer, Adamec), 60. Mácha (Straka) – 32. Kuchta. Rozhodčí: Kubíček – Bublová, Coubal. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 45. Střely na branku: 33:24. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Dlouhý – Tomov, Ludvík, Ducháč, Tůma, Menzel, Horáček – Mácha, Höll, Krupička, Straka, David, Červenka, Zembol, Pražák, Theimer, Senčák
Suchánek – Koblížek, Svozil, Tomiga, Holík, Billa – Štíbr, Mašek, Brázda, Kuncek, Hradil, Kuchta, Hyža, Buršík, Mann, Jobánek, Šilhavý

Komentář k zápasu

Úvodní minuty utkání se nesly poměrně jasně ve znamení přerovského outsidera, který dával jasně najevo, že se papírově silnějšího soupeře nebojí a opakovaně trápil jeho gólmana. Svou aktivitou si vynutil přesilovku, ve které ovšem po chybě obrany inkasoval – na pravém kruhu se uvolnil Andrej Adamec, který Suchánka překonal zakončením ke vzdálenější tyči. Zbytek periody pak nabídl vyrovnanou podívanou, v niž už další gól nepadl, a po první části tak do kabin s malým náskokem odcházeli domácí.

Přerov odhodlaně vzdoroval i ve druhé třetině, stále se mu ale nedařilo najít recept na pražského gólmana. V polovině dějství tak z bezprostřední blízkosti udeřil Jakub Zembol a poslal Spartu do dvoubrankového vedení, které ovšem nevydrželo dlouho. Sedmdesát sekund nato totiž recept na Dlouhého konečně našel Tobiáš Kuchta a kontaktní branka byla na světě – 2:1. Domácí pak minutu a půl před koncem mohli svůj náskok opět rozšířit, jenže jejich zásah nakonec nebyl uznán.

Třetí třetina byla opět velmi vyrovnaná, oproti předcházejícím dějstvím jí ale chyběl náboj a akce. Tipsport arena viděla naprosté minimum větších šancí – za zmínku stojí možná jen ukázková souhra dvou sparťanů z dvaapadesáté minuty, kterou Suchánek ukončil výborným zákrokem. Hanáci v závěru základní hrací doby ještě zkusili štěstí v power-play, během něhož ale jen vítězství Sparty zásahem prázdné klece potvrdil Adam Mácha, a tři body tak zůstaly v Holešovicích.

Ohlasy trenérů

Darek Stránský (HC Sparta Praha): Dnes to bylo vyrovnané utkání, byť je soupeř v tabulce níž než my. V první třetině měli pár situací, kde nás potrápil, ale ve druhé a třetí třetině jsme se zlepšovali a měli jsme nějaké šance, které jsme ale neproměnili. Bylo to těžké, vydřené vítězství, za které jsme rádi.

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): Neodehráli jsme špatné utkání. Ze začátku to bylo vyrovnané, měli jsme nějaké šance. Bohužel jsme ale pak v přesilovce udělali chybu, domácí nám ujeli a dali gól na 1:0. Ve druhé třetině jsme znovu chybovali málo, ale když už jsme jednu udělali, opět jsme inkasovali. Kuchta pak snížil na 1:2 a měli jsme i minutu a půl přesilovku pět na tři, kterou jsme nevyužili, což byla velká chyba. Kluci si to hráli po svém, místo toho aby plnili věci, které měli dělat. V poslední třetině se hrálo nahoru dolů, byl to vyrovnaný zápas. Zkusili jsme štěstí v power-play, ale nevyšlo to. Odjíždíme po dobrém výkonu sice bez bodu, ale má to i pozitiva. Dnes jsme nasadili třináctiletého Davida Svozila a ten svojí roli zvládl na jedničku, takže máme na čem stavět dál.