Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři porazili Nový Jičín

Junioři porazili Nový Jičín
P ř e r o v - Junioři přerovského Zubru si v pátečním utkání s Novým Jičínem připsali další vítězství. V napínavém souboji, ve kterém se oba týmy přetahovaly o výsledek byli nakonec šťastnější domácí, kteří rozhodli o svém vítězství 3:2 až tři vteřiny před koncem zápasu.
7.kolo, pátek 26.9.2008
HC ZUBR Přerov - HK Nový Jičín
HC ZUBR Přerov - HK Nový Jičín
3:2
(0:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 38:54 Mališka (M.Brázda), 45:13 Blaheta (Mališka), 59:57 Blaheta (J.Ferenc, Mališka) - 14:49 Urban (J.Částečka), 52:52 Zedník (Valchař). Rozhodčí: Alka - Novotná, Kašík. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Ginter - J.Brázda, M.Brázda, Pírek, Bosák, Dočkal, Šrámek, T.Klimecký, Blinka, M.Ferenc, Vaněk, Šteiner, Holík, Ryšánek, J.Ferenc, Nedbal, Blaheta, Vládek, Hradil, Schaffer, Mališka
Kozák - Toman, Zedník, M.Marek, J.Marek, R.Částečka, Valchař, Gulda, Michálek, J.Částečka, Kitzberger, Adamec, Urban, Šimko, Martinčík, Zbranek, Skyba, Křesťan

Komentář k zápasu

Přerovští Zubři, povzbuzeni výhrami z předchozích zápasů, rozehráli duel s Novým Jičínem aktivně. Byli to však hosté, kteří jako první otevřeli střelecký účet zápasu. V závěru 15.minuty se hosté dostali do přečíslení dvou na jednou a brankáře Gintera prostřelil Urban - 0:1. Ve druhé třetině se obrazy hry příšliš nezměnil. Domácí si stále drželi herní aktivitu, ale velmi často naráželi na spolehlivě chytajícího brankáře Kozáka. Ten poprvé kapituloval až v závěru druhé třetiny, kdy ho přesnou střelou překonal v přesilové hře Mališka - 1:1. Juniorští Zubři byli za svoji aktivitu odměněni ve 46.minutě, kdy se jim podařilo podruhé udeřit v početní převaze gólem Blahety - 2:1. Přesilové hry byly důležitým faktorem utkání i v jeho dalším průběhu. V závěru 53.minuty se dostali do početní výhody i hosté a Zedník dokázal vyrovnat skóre - 2:2. Závěr zápasu pak přinesla obrovské drama se šťastným koncem pro domácí. V posledních vteřinách zápasu našlápl do útoku Blaheta, prosmýkl se mezi obránci a tři vteřiny před koncem zajistil přerovským Zubrům vítězství - 3:2.

Ohlasy trenérů

Josef Málek (HC ZUBR Přerov): Musíme dnes poděkovat Keltské bohyni vítězství Andraste. Myslím si, že štěstí se k nám závěru přiklonilo po zásluze. V dnešním utkání jsme byli po celou dobu lepší, ale bylo to velmi těžké. Snažili jsme se to po celý zápas urvat na naši stranu. Při každém útoku soupeře, kterých však nebylo moc, jsme se třepali aby z toho něco nebylo. Dnes jsme dva body vybojovali srdíčkem, takže bych chtěl hráčům moc poděkovat.