Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost na domácím ledě rozstřílel Porubu

Starší dorost na domácím ledě rozstřílel Porubu
P ř e r o v - Starší dorostenci HC ZUBR Přerov mají po dvou odehraných zápasech na svém kontě plný počet bodů. Po výhře nad Kometou Brno Úvoz dnes na svém ledě přivítali soupeře z ostravské Poruby, který si nakonec od Zubrů odvezl devítibrankový příděl. V první třetině ještě hosté dokázali dvakrát stáhnout náskok přerovských hráčů, ale od druhé třetiny Zubři postupně navyšovali skóre a hned tři branky přidali i v přesilových hrách. Na vysokém vítězství nad Porubou v poměru 9:3 se hattrickem podílel útočník Ondřej Chovanec.
2.kolo, pátek 18.9.2009
HC ZUBR Přerov - HC RT TORAX Poruba
HC ZUBR Přerov - HC RT TORAX Poruba
9:3
(2:2, 3:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 5. Chovanec (Loupal), 17. Žůrek, 28. Rajnoch (Žůrek, Chovanec), 30. Stoklásek (Malínek, Kocan), 33. Loupal (Vodák), 42. Chovanec (Rajnoch, Žůrek), 44. Stoklásek (Kocan), 53. Malínek (Kocan, Stoklásek), 54. Chovanec (Rajnoch) - 11. Dominec (Franek), 18. Němec, 50. Maček (Chaloupka). Rozhodčí: Přikryl - Doležel, Dohnal Vyloučení: 7:8, navíc Konvička (Poruba) 10 minut osobní trest. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 38. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 7:2, 7:3, 9:3.
Sovják - Bachánek, Kreisel, Kostiha, Hlídek, Schön, Mašíček, Vávra, Klusal - Malínek, Kocan, Stoklásek - Rajnoch, Chovanec, Žůrek - Loupal, Javora, Vodák - Šnirc, Řezáč, Čelko
Konvička (33. Chybík) - Kupčík, Herman, Peslar, Jasiok, Franek, Šrubař, Popek, Dominec, Němec, Orszulík, Kysučan, Lukašík, Sochorek, Chaloupka, Maček, Hurník, Vícha, Otava, Svoboda, Palkovič

Komentář k zápasu

Přerovští starší dorostenci posíleni výhrou v prvním kole v Brně rozehráli zápas hodně aktivně a po čtyřech minutách už šli do vedení, když se ve skrumáži před brankou Poruby nejlépe zorientoval Chovanec a načal tak svůj velký střelecký večer. V 10. minutě hráli hosté dokonce chvíli ve dvojnásobné početní výhodě, kterou sice ještě nevyužili, ale následnou klasickou přesilovku už ano a Dominec vyrovnal na 1:1. Do konce první třetiny se ještě diváci dočkali dvou branek a to po jedné na každé straně. Nejdříve poslal přerovské Zubry znovu do vedení Žůrek a přesně po půl minutě znovu srovnal krok kapitán porubských dorostenců Němec.

Od druhé třetiny domácí začali postupně zvyšovat tempo hry a jejich aktivní hra se promítla i do skóre zápasu. Po gólech Rajnocha, Stokláska a Loupala se mladí Zubři dostali během necelých pěti minut do tříbrankového vedení. Hosté ve druhé třetině prověřovali brankáře Sovjáka spíše jen sporadicky. Největší šanci na vstřelení gólu spálil ve 31. minutě během přesilovky porubský Chaloupka. Další možnost promarnili hosté v posledních vteřinách druhé periody, kdy Lukašík z ostrého úhlu po nepřesné Sovjákově rozehrávce zazvonil na tyčku přerovské branky.

Hned v úvodu třetí třetiny přerovští Zubři nekompromisně odmítli jakékoliv dohady o výsledek. V rozmezí dvou minut se trefil Chovanec a chvíli po něm také Stoklásek. Domácí už v té chvíli byli ve vysokém vedení 7:2. V 50. minutě sice ještě hosté po brilantně sehraném přečíslení dvou na jednoho snížili gólem Mačka, ale to už bylo z jejich strany vše. Definitivní podobu výsledku zápasu daly ještě dvě přesné trefy domácích Zubrů. Na 8:3 zvyšoval Malínek a konečný výsledek 9:3 pečetil Chovanec, který tak v dnešním utkání zkompletoval hattrick.

Po úvodních dvou ligových zápasech tak mají přerovští starší dorostenci plný počet bodů a v dalším kole, které se hraje v neděli, budou bojovat na ledě Orlové.