Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři doma ztratili bod s posledním Uh.Hradištěm

Junioři doma ztratili bod s posledním Uh.Hradištěm
P ř e r o v - Po remízách v Prostějově a výhře v Krnově se zdálo, že junioři jsou z nejhoršího venku, ale vypadá to, že tomu tak ještě není. Dnes přivítali na svém ledě poslední Uherské Hradiště, které navíc přijelo jen se 12 hráči v poli. Měl to být jednoznačný zápas, zdaleka to tak ovšem nevypadalo. Na přerovské hokejky se po výraznou většinu zápasu lepila opět smůla při zakončování. Jediným intervalem, v němž to neplatilo a v němž dali Zubři všechny své 4 góly, bylo rozmezí mezi 21. a 30. minutou zápasu. V ostatních částech zápasu se ale hrálo na obě strany s mnoha střeleckými pokusy a šancemi a tak remíza byla asi spravedlivá. Na postup do elitní osmičky to ale Zubrům naštěstí stačí.
25.kolo, pátek 18.12.2009
HC ZUBR Přerov - HC Uherské Hradiště
HC ZUBR Přerov - HC Uherské Hradiště
4:4
(0:1, 4:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 21.Málek (Ferenc J.), 24.Dočkal, 29.Kocan (Dočkal), 30.Ferenc J. (Málek) - 4.Hubáček (Fridrich), 25.Karpíšek, 33.Krchňáček (Fridrich), 54.Krchňáček (Bujáček). Rozhodčí: Doležel - Trunečka, Held. Vylouení: 8:8 navíc Hubáček (Uh.Hradiště) 10 min. OT Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:4.
Ginter - Hoferek, Brázda, Molnár, Bosák, Dočkal, Šrámek, Málek, Kocan, Ferenc M., Vodák, Šteiner, Holík, Ryšánek, Ferenc J., Nedbal, Blaheta, Prášek, Hradil, Hlídek, Konečný
Hýbler - Trněný, Fridrich, Krystýnek, Hrabec, Karpíšek, Ohnoutek, Krchňáček, Bujáček, Bříštěla, Kahánek, Maňásek, Hubáček

Komentář k zápasu

Soupeř přijel nepočítáme-li gólmany jen se 12 hráči, přesto se hrálo větší část zápasu na obě strany nahoru dolů. Bylo tomu tak i na začátku utkání, kdy několik přerovských střel dokázal zlikvidovat hostující brankář Hýbler. Ten dnes hostům podal velmi dobrý výkon. Jeho slabší chvilkou bylo jen úvodních 10 minut druhé třetiny, kdy inkasoval všechny branky. Soupeři naopak udeřili již v závěru 4.minuty, když ve zmatku před Ginterem do jeho sítě dorážel Hubáček - 0:1. Až do konce třetiny se mužstva střídala ve střeleckých pokusech celkem pravidelně, asi nejblíž měli Zubři k brance v 15.minutě, když Prášek mířil před Hýblerem jen těsně vedle levého vinklu jeho svatyně. Hosté mohli zvýšit na 0:2 v závěru 16.minuty, ale nedokázali ve zmatku dopravit za Ginterovou brankovou čáru puk, který se nacházel jen pár centimetrů před ní. V poslední půlminutě třetiny poslal sudí Doležel zpytovat svědomí na trestnou lavici dva hráče hostí a třebaže mělo Meo tuto dvojnásobnou přesilovku, která měla trvat 97 sekund, dělenou přestávkou, dokázali ji brzy po návratu z šaten využít.

Hned po 35 sekundách 2.třetiny v zámku před Hýblerem našel J.Ferenc před brankou dobře postaveného Málka a ten vyrovnal na 1:1. Přerov byl gólem povzbuzen a třebaže ve zbývající přesilovce 5 na 4 již neskóroval, brzy se ujal vedení. Na samém prahu 24.minuty si dobře najel k pravé Hýblerově tyči Dočkal a kotouč poslal podél ní zevnitř za brankovou čáru - 2:1. Radost domácím však vydržela jen 103 sekund. Pak se k prudké střele napřáhl ještě zpoza kruhu Karpíšek a puk skončil u pravé Ginterovy tyče - 2:2. Přerov to ale neovlivnilo, minutu poté si vypracovali neúspěšnou šanci 2 na 1 Vodák se Šrámkem a v půli 28.minuty se Šrámek už pomalu dostával do sólového nájezdu. Přihrávka na něj však nebyla úplně přesná a při přebírání puku těsně před útočnou modrou čárou se mu zapletl mezi nohama. I když jej nakonec dostal pod kontrolu, vjel už mezitím do ofsajdu. V půli 29.minuty si šel už potřetí odpočinout na trestnou lavici nejtrestanější hráč utkání - hostující Trněný, ale vydržel na ní pouhých 9 sekund. Hned po buly se k puku dostali Zubři, Dočkal přesně přihrál volnému Kocanovi, který měl u levé tyče velkou část branky odkrytou - 3:2. A když za dalších pouhých 32 sekund nedokázal Hýbler ve skrumáži u své klece získat pod kontrolu puk, dorazil jej za brankovou čáru J.Ferenc - 4:2. V tu chvíli se zdálo, že domácí získají definitivně vládu nad zápasem. Jenže domácí obrana pustila v 33.minutě do nájezdu Krchňáčka a bylo z toho znovu drama - 4:3. A to ještě minutu nato Karpíšek při přesilovce orazítkoval pravou tyč Ginterovy branky.

Hosté cítili šanci a nebylo daleko k vyrovnání - v 49.minutě někteří hosté již zvedali ruce nad hlavu, ale sudí rozpažil ruce. Za své protesty si šel odsedět osobní desetiminutový trest Hubáček. Co se jim nepovedlo nyní, to si vynahradili v 54.minutě, když domácí znovu zapomněli za sebou Krchňáčka a ten v sólovém nájezdu vybojoval pro hosty bod - 4:4. Obě mužstva mohla potom ještě strhnout vítězství na svou stranu, ale už se to nepodařilo žádnému. Závěr zápasu byl poznamenán zbytečně tvrdou hrou, kterou sudí vyhodnotil tak, že v posledních 7 sekundách hráli Zubři dokonce v oslabení 3 na 5. Naštěstí to byla dost krátká doba nato, aby se ještě změnilo skóre a tak se oba týmy o body podělily.