Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři napravili porážku z Havířova, doma si hladce poradili s brněnskými Warriors

Junioři napravili porážku z Havířova, doma si hladce poradili s brněnskými Warriors
P ř e r o v – Junioři si po nevydařeném utkání v Havířově spravili chuť, když na domácím kolbišti v rámci pátého kola REDSTONE Extraligy hladce zdolali Warriors Brno. Základy k jasnému vítězství položili Zubři už v první části, kterou vyhráli o tři branky. Poté svěřenci trenérů Neumana a Dočkala dál skóre navyšovali a svému soupeři povolili skórovat pouze jednou.
5.kolo, pátek 27.9.2019
HC ZUBR Přerov - HCM Warriors Brno
HC ZUBR Přerov - HCM Warriors Brno
6:1
(3:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. Rozsahegyi (Šafránek, Mynář), 13. Dobša (Zmeškal, Hradil), 17. Hradil (Šabršula, Dobša), 24. Borot (Gréč), 39. Zmeškal (Dobša), 45. Šimanský (Zmeškal, Dobša) – 50. Ludvík (Karpíšek). Rozhodčí: Sedlák – Šimčík, Pippal. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 66. Střely na branku: 39:15. Průběh utkání: 6:0, 6:1.
Postava – Vohrabal, Gréč, Šabršula, Takáč, Moučka, Kopeček – Zmeškal, Petr, Šimanský, Fencl, Šafránek, Rozsahegyi, Borot, Kolařík, Dobša, Kuba, Hradil, Mynář
Vystavěl – Klimeš, Rašovský, Mahdal, Staněk, Holotík, Hrstka, Karpíšek, Novotný, Vysloužil, Mudrych, Marčík, Ludvík, Antoňů

Komentář k zápasu

Zubři začali velmi dobře a už po deseti vteřinách mohli jít do vedení, když Dobša proklouzl za obranu a těsně minul pravou tyč. Poté si Přerov aktivním pohybem získal přesilovku, jež sice nebyla úspěšná, ale zakrátko už domácí střídačka slavila. K dorážce se před Vystavělem dostal András Rozsahegyi a modrožlutí vedli.

Na začátku desáté minuty mohlo být srovnáno, protože Marčík ohrožoval Postavu z velmi nebezpečné pozice. Místo toho ale následující pasáž ovládli Zubři. David Dobša předvedl parádní kličkovanou od modré čáry a přesným zakončením zvýšil. Další gól pak při akci Borota visel doslova na vlásku. Přerovský forvard nabral po buly rychlost, ale Vystavěl jeho zakončení vyškrábl mimo bránu. Na šikovnou teč Šabrušulovy střely v podání Adama Hradila už však nestačil, a tak byl po první třetině stav 3:0.

Také druhá část byla v režii přerovského týmu. Přesilovkou sice Zubři pohrdli, ale naopak skórovali při vlastním oslabení, když se Martin Borot vydal do úniku po křídle, natlačil se před Vystavěla a přesně k tyči zakončil.

Brňané se stále těžko prosazovali, Postavu více zaměstnali až během přesilovky ve 32. minutě, ale skóre se nezměnilo. To po následné akci prvního zubřího útoku ano. Při souhře Hradila, Dobši a Lukáše Zmeškala se třetí jmenovaný dostal k dorážce a navýšil náskok Zubrů už na 5:0.

Přerov nepolevil ani ve třetí třetině a svého soka stále tlačil. Výsledkem byl šestý gól ve Vystavělově síti, když Zmeškalovo nahození tečoval David Šimanský. O chvíli později se kotouč do brněnské svatyně dostal znovu, tentokrát ale Zmeškalova trefa po Hradilově přihrávce nemohla být kvůli kopnutí uznána. A tak se poté dokázali prosadit i hosté, kteří zásluhou Jana Ludvíka alespoň zmírnili gólovou ztrátu.

Nic to však nezměnilo na tom, že Zubři zápas zcela jasně ovládli a za vítězství 6:1 si do tabulky REDSTONE Extraligy připsali další tří body.