Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři opět doma prohráli - tentokrát se Šumperkem

Junioři opět doma prohráli  - tentokrát se Šumperkem
P ř e r o v - Už v pěti zápasech za sebou nedokázali přerovští junioři získat ani bod. Tentokrát hráli doma a jejich soupeřem byl celek Šumperka, který sice patří do horní poloviny tabulky, ale přijel ani ne se třemi kompletními pětkami. Utkání bylo po dvě třetiny celkem vyrovnané. Zubři však dvakrát inkasovali při své přesilovce a znervózněli. Hosté získávali v poslední třetině postupně převahu a vyjádřili ji dalšími dvěma brankami. Přerovu se i přes velkou snahu již nepodařilo vývoj zápasu změnit a i dnes odešel poražen.
21.kolo, pátek 4.12.2009
HC ZUBR Přerov - DRACI PARS Šumperk
HC ZUBR Přerov - DRACI PARS Šumperk
2:4
(1:0, 1:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 9.Málek (Dočkal), 33. Molnár (Dočkal, Blinka) - 28.Peška (Fryč), 44.Cink (Skoumal), 52.Hlavsa (Skoumal), 54.Vejchoda (Peška, Hlavsa). Rozhodčí: Fiedler - Dočkal, Škrobák. Vyloučení: 6:9 navíc J.Ferenc (Přerov) 5 min. + do konce, Drtil (Šumperk) 5 min. + do konce, Málek (Přerov) 10 min. OT, Cink (Šumperk) 10 min. OT Využití: 1:0. V oslabení: 0:2. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4.
Ginter - Hoferek, Ryšánek, Molnár, Bosák, Dočkal, Šrámek, Málek, Blinka, J.Ferenc, M.Ferenc, Šteiner, Holík, Nedbal, Blaheta, Prášek, Hradil, Konečný
Misiorz - Havlík, Fryč, Drtil, Doleček, Slovák, Peška, Hlavsa, Stejskal, Skoumal, Cink, Trtík, Svoboda, Vejchoda, Šrámek

Komentář k zápasu

Na začátku utkání byl aktivnější Šumperk. Hrálo se převážně před přerovským brankářem Ginterem. Bránu hostí ohrozila pouze jedna nebezpečnější střela. Proto se dá říci, že v závěru 9.minuty přišel gól Zubrů jako blesk z čistého nebe. Dočkal našel před brankou zcela volného Málka, který bekhendem otevřel skóre - 1:0. Junioři Zubrů se uklidnili a hra se brzy vyrovnala. Hrálo se na obě strany a oba celky si vytvářely gólové příležitosti. V první třetině však již žádnou nikdo neproměnil.

Bojovný zápas v poměrně vysokém tempu pokračoval i ve druhé třetině. Obzvláště v její první polovině se však hrálo velmi tvrdě a trestná lavice téměř "nevychladla". O to více může domácí mrzet, že při jedné ze svých přesilovek zapomněli v 28.minutě na obranu a dovolili soupeři přečíslení 3 na 1. Dnes velmi aktivní a hodně viditelný šumperský Hlavsa nakonec do této akce nezasáhl, Fryč s Peškou si vystačili sami a druhý jmenovaný 4 sekundy před skončením vlastního oslabení vyrovnal střelou k levé tyči - 1:1. Zubry to naštěstí příliš nerozhodilo a ve 30.minutě se těsně před Misiorzem ukázal v gólové šanci J.Ferenc. Ihned se tam na něj vrhl hostující Drtil. Obr v přerovském dresu si to nenechal samozřejmě líbit a protože se ještě nějakou dobu přesvědčovali, kdo má více síly, vykázal rozhodčí Fiedler oba hráče předčasně do šatny. V půli 32.minuty se do sólového nájezdu propracoval Hlavsa, ale Ginter ho vychytal. Naopak chvíli na to ještě neuspěl před šumperskou svatyní Šrámek, ale už o 10 později opět strhl vedení na stranu Přerova v přesilové hře Molnár, který po přihrávkách Dočkala a Blinky mířil do levého vinklu - 2:1. Přerov si mohl v 37.minutě své vedení ještě pojistit, ale Dočkal s Blahetou nedokázali využít přečíslení 2 na 1.

Šumperk brzy po začátku 3.třetiny přerovské hokejisty opět zchladil. I nyní hrál Přerov přesilovku. Nedokázal udržet v útočném pásmu na holích puk, Skoumal vybojoval puk a přihrál přesně Cinkovi. Ten projel od vlastní modré čáry až před Gintera, přitom obešel i M. Ference, který mu jediný stál v cestě a střelou k levé tyči znovu vyrovnal - 2:2. Domácí hráči viditelně znejistěli a z jejich hokejek se vytratila přesnost. Velmi často si pak nedokázali přesně přihrát. Naopak soupeř měl až téměř do konce zápasu více ze hry. V půli 50.minuty se do samostatného nájezdu dostal Hlavsa, jeho tvrdá střela ale jen orazítkovala levou tyč Ginterovy svatyně. Za další 2.minuty už byl ale úspěšnější a po Skoumalově přihrávce mířil tentokrát přesně - 2:3. Ani ne za dvě minuty hosté definitivně rozhodli o výsledku zápasu. Hlavsa našel před bránou dobře postaveného Pešku, jeho střelu ještě Ginter stačil ztlumit, puk se však zastavil těsně před brankovou čárou. Do zcela prázdné brány jej pak dopravil Vejchoda - 2:4. Jiskřičku naděje ještě mohl v 36.minutě vykřesat Blinka, kterého nechala na červené čáře hostující obrana zcela volného. Bohužel zde opět zaúřadovala nepřesnost, která se dostala na přerovské hokejky. Puk mu spoluhráči přihráli příliš dopředu a tak u něj byl dříve brankář Misiorz. Šumperk si pak už vše pohlídal a Přerovu povolil závěrečnou power play až v posledních 21 sekundách. V nich se už ale nic na stavu nezměnilo a soupeři si tak zaslouženě odvezli z Přerova oba body.