Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři doma opět prohráli, tentokrát s Havl. Brodem

Junioři doma opět prohráli, tentokrát s Havl. Brodem
P ř e r o v - Po dvou prohrách s celky ze spodní části tabulky čekají nyní juniory tři zápasy s jejich sousedy v tabulce. V tom prvním nedokázali využít výhody domácího prostředí, podlehli Rebelům z Havlíčkova Brodu a přenechali jim třetí místo v tabulce. I přes velkou snahu zvláště ve druhé půli utkání, kdy si vytvořili i velké šance, nedokázali najít na svého soupeře účinný recept a díky špatné koncovce nakonec odešli z ledu poraženi.
19.kolo, pátek 27.11.2009
HC ZUBR Přerov - BK Havlíčkův Brod
HC ZUBR Přerov - BK Havlíčkův Brod
2:4
(0:1, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 25.Blaheta (Holík), 53.M.Ferenc (Šteiner) - 20.J.Milfait (Novotný), 23.Ondráček (Kubát), 36.Dolejš (Hájek), 45.Ondráček (Kubát). Rozhodčí: Libiger - Dohnal, Kratochvíl. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:2. Oslabení: 0:0. Průběh zápasu: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4.
Okáč - Hoferek, Ryšánek, Molnár, Bosák, Dočkal, Šrámek, Málek, Kocan, M. Ferenc, Kreisel, Šteiner, Holík, J.Ferenc, Nedbal, Blaheta, Prášek, Hradil, Konečný
Pešek - Bělohlávek, Hájek, Novotný, Musil, Šplíchal, Škarýd, Dolejš, J.Milfait, M.Milfait, Blažek, Doležal, Szilva, Ondráček, Bancíř, Kubát

Komentář k zápasu

Oba celky začaly velmi opatrně a tak první střelecký pokus, který směřoval na bránu hostí, viděli diváci až ve 4.minutě zápasu. Hned poté dostali domácí výhodu přesilové hry. V jejím závěru prudce střílel Ryšánek a Holík tečoval puk k levé tyči Peškovy svatyně. Jeho beton však byl před brankovou čarou dříve než puk. Až do 10.minuty se hrál celkem vyrovnaný hokej, který však postrádal vyložené šance na obou stranách. Od vyloučení Málka v 11.minutě však postupně získávali převahu Rebelové a hrálo se více před Okáčem. Zubři se přes dobře fungující obranu hostí jen těžko protlačovali do útočného pásma, a když se to podařilo, nedokázali delší dobu podržet puk. Už se zdálo, že obě mužstva odejdou do šaten s čistým kontem, ale 52 sekund před koncem prostřelil Okáče po Novotného přihrávce prudkou střelou J.Milfait - 0:1.

Hned na počátku druhé třetiny na chvíli zchladil počínající aktivitu přerovských juniorů Ondráček gólem na 0:2, ale Zubři naštěstí rychle odpověděli. Za dvě minuty přesně přihrál Holík Blahetovi a ten ze sólového nájezdu snížil na 1:2. To byla "oživující injekce" pro domácí tým, který poté svého soupeře zatlačil před jeho svatyni. Pomoci Zubrům mohly i dvě přesilové hry, v nichž si vytvořili veliké šance. Při první z nich se nedokázali trefit z blízka ani na třikrát, při druhé měl dvě šance J. Ferenc, ale ani on se nedokázal prosadit. A tak přišlo na řadu pravidlo "nedáš-dostaneš". Tlak Přerova byl totiž přerušen jeho oslabením. Hostům se podařilo Zubry uzamknout před Okáčem. Ten dokázal prudkou střelu Hájka ještě vyrazit do prostoru mezi kruhy, následná dorážka Dolejše si však cestu do sítě bohužel našla - 1:3. Do konce třetiny ještě mohl vstřelit kontaktní gól Kocan, ale Pešek jeho střelu z bezprostřední blízkosti branky vyrazil.

Hned v úvodních minutách přišla pro Zubry ledová sprcha. V půli 44. a 45.minuty vyloučil hlavní rozhodčí přerovského Kreisela a Hoferka. Havlíčkův Brod tak měl k dispozici 60 sekund dvojnásobné přesilové hry. A jak se hraje taková přesilovka ukázal divákům už po 22. sekundách. Kubát poslal z boku pas před bránu, kde již číhali dva zcela volní hráči. Na Ondráčkovu střelu neměl Okáč žádnou šanci a hosté se ujali již tříbrankového vedení 1:4. Zubry šlechtilo tentokrát to, že na rozdíl od zápasu s Kroměříží bojovali i nadále. Ale opět zklamali v koncovce. Ve 48.minutě se před Peškem zcela uvolnil Holík, ale ani on neuspěl. Častá střelba se Zubrům nakonec přeci jen jednou vyplatila. V 53.minutě se po střele M.Ference od mantinelu musel brankář hostí Pešek trochu červenat, protože puk mu celkem lacino proklouzl mezi betony do brány - 2:4. Minutu poté opět hráli bojující Zubři přesilovku. Na jejím počátku spálil velkou šanci Prášek a ani v následné skrumáži nedokázal žádný přerovák puk protlačit do sítě. Poté už se dařilo hostům puk vyhazovat až k Okáčovi. Poslední příležitost oživit naděje alespoň na bod měl v 57.minutě Holík, ale jeho dobrá střela mířila jen těsně vedle pravého vinklu Peškovy klece. Pak už defenzíva Havlíčkova Brodu Přerov nepustila do útoku a tak nedošlo ani na případnou power play. Zubři tak odešli poraženi 2:4.