Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři si bez problémů poradili s Orlovou

Junioři si bez problémů poradili s Orlovou
P ř e r o v - Po vysoké porážce v Brně, kde přerovští junioři utrpěli debakl 8:2 si dnes spravili chuť doma s Orlovou, kterou porazili stejným skóre. Zápas byl vyrovnaný jen v první třetině. Poté se začalo projevovat, že hosté nenastoupili do zápasu ani se třemi kompletními pětkami. Zápas tak rozhodla druhá třetina, v níž se Přerov prosadil výrazně střelecky. V poslední třetině se utkání již jen dohrávalo.
15.kolo, pátek 13.11.2009
HC ZUBR Přerov - HC Orlová
HC ZUBR Přerov - HC Orlová
8:2
(2:1, 4:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 15.Prášek (Holík), 18.Nedbal (Málek), 22.Šrámek (Prášek, Bosák), 30.Prášek (Bosák), 37.Holík, 40.J.Ferenc (Hradil), 49.Vencel (Nedbal), 49.Holík (Málek) - 11.Novák (Červenka), 39.Malík (Michejda). Rozhodčí: Šiška - Novák, Poláček. Vyloučení: 8:11 + Vencel (Přerov) 10 min OT, J.Ferenc (Přerov) 10 min OT, Hanzl (Orlová) 10 min OT + Wachtarczyk (Orlová) do konce zápasu. Využití: 3:1. Oslabení: 1:0. Průběh zápasu: 0:1, 5:1, 5:2, 8:2
Okáč - Kreisel, Ryšánek, Molnár, Bosák, Dočkal, Šrámek, Málek, Kocan, Holík, Vencel, J.Ferenc, Nedbal, Blaheta, Prášek, Hradil, Schaffer, Konečný
Klapač - Michejda, Malík, Vojtek, Burgel, Wachtarczyk, Červenka, Novák, Hanzl, Surovec, Grepl, Matějíček, Fábry, Krupa

Komentář k zápasu

Po 5 minutách v nichž se na ledě nic mimořádného nedělo se oba celky rozstřílely a Okáč často Zubry podržel. Nejdříve zahrozil těsně u brány Orlové domácí Holík. Skóre ale otevřeli hosté. V 11.minutě při signalizované výhodě překonal Okáče po přesné Červenkově přihrávce Novák - 0:1. Tento stav naštěstí příliš dlouho nevydržel. Přerov přečkal oslabení a krátce nato se před Klapačem uvolnil J. Ferenc. Ten ještě neuspěl, ale minutu poté v 15. min dopravil do orlovské svatyně puk Prášek. Asistence byla připsána Holíkovi. Následná přesilovka se Zubrům sice nepodařila, ale po 40 sekuindách zvýšil na 2:1 v 18.min. po Málkově přihrávce Nedbal.

Druhá třetina byla zahájena nájezdem hostujícího Hanzla, puk však Okáč betonem vyrazil. Ve 22. minutě využilo Meo poprvé svou přesilovku. Kombinaci Bosáka a Práška dorážel do odkryté brány Šrámek - 3:1. Ještě v závěru téže minuty mířil jen těsně vedle uvolněný Dočkal. Mezi 28. a 30. minutou byli vyloučeni současně dva hráči Orlové a Zubři tak mohli hrát 56 sekund v 5 proti 3. Dvojnásobnou přesilovku dokázali využít 4 sekundy před jejím skončením. Po Bosákově přihrávce projel obranou hostí až před bránu Prášek a nedal Klapačovi šanci - 4:1. V čase 31:07 vyloučil rozhodčí hostujícího Wachtarczyka za držení a za protesty mu udělil i osobní trest. V zápětí vyzkoušel tento hráč spolu s přerovským Vencelem holí pevnost přerovských plexiskel a rozhodčí je za to "odměnil" rovněž desetiminutovými tresty. Jelikož pro Wachtarczyka to byl již druhý osobní trest, musel odejít předčasně pod sprchy. V 37. minutě zvýšil v oslabení na 5:1 Holík. V dalším oslabení způsobeném špatným spočítáním hráčů na ledě však již byli Zubři 91 sekund před sirénou potrestáni. Po Michejdově pasu velice tvrdě a přesně mířil z kruhů do levého vinklu Okáčovy klece Malík - 5:2. V závěru si ale Meo vypracovalo dvě krásné akce. 18 sekund před koncem třetiny předvedli pěknou kombinaci Málek s Nedbalem, jehož střela z první těsně před bránou šla ještě vedle, ale o 8 sekund později podobnou akci po přihrávce Hradila proměnil J.Ferenc - 6:2.

Poslední třetinu zahájili hosté mírnou ofenzívou ve snaze ještě korigovat výsledek. Jejich atak byl ale zcela zastaven následnou lavinou jejich vyloučení, když v jednu dobu seděli na trestné lavici dokonce 4 jejich hráči s dvouminutovými tresty. Meo hrálo 5 proti třem celkem 186 sekund. Z počátku se zdálo, že se Orlové podaří udržet puk mimo své obranné pásmo, později ale Meo přeci jen dokázalo svého soupeře sevřít do kleští před Klapačem. Nicméně dvojnásobnou přesilovku nevyužilo. Podařilo se to až v následné přesilovce 5 na 4 ve 49.minutě. Autorem branky byl Vencel, přihrával Nedbal- 7:2. Za dalších 10 sekund přesně přihrál málek Holíkovi, který obešel orlovského obránce a střelou k levé tyči uzavřel gólový účet zápasu na 8:2. V 53. minutě ještě odešel do šatny i J.Ferenc, který rovněž protestoval proti svému vyloučení. Od té chvíle se na ledě již nic zajímavého nedělo a čekalo se víceméně na závěrečnou sirénu.