Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Premiéra pod novými trenéry vyšla za čtyři body. Dorost doma přejel Warriors Brno

Premiéra pod novými trenéry vyšla za čtyři body. Dorost doma přejel Warriors Brno
P ř e r o v – Poprvé pod novými trenéry Verlíkem, Kudělkou a Školoudem se v soutěžním zápase představili dorostenci Přerova. Partii s brněnskými Warriors překlopili na svou stranu dvěma góly ve druhé třetině, v poslední dvacetiminutovce skóre ještě čtyřikrát navýšili. Ke třem bodům navíc Zubři přidali také čtvrtý z nadstavby, v prodloužení udeřili ve vlastním oslabení. Jihomoravanům tak celkově nasázeli sedm branek.
29.kolo, čtvrtek 31.1.2019
HC ZUBR Přerov - HCM Warriors Brno
HC ZUBR Přerov - HCM Warriors Brno
6:0
(0:0, 2:0, 4:0 - N 1:0)
Branky a nahrávky: 24. Kuncek (Halík, Hlávka), 25. Zembol (Jobánek), 41. Hlávka (Kuncek), 49. Zembol, 52. Štíbr (Holík, Zembol), 56. Halík (Holík, Buršík), 63. Zembol (Šilhavý). Rozhodčí: Vaněk – Poláček, Pospíšil. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 94. Střely na branku: 38:17. Průběh utkání: 6:0.
Suchánek – Koblížek, Palguta, Brázda, Holík, Šilhavý – Fiala, Štíbr, Kuncek, Halík, Hradil, Zembol, Hlávka, Kuchta, Buršík, Jobánek
Geidl – Zavřel, Mlčoch, Gryc, Berka, Kala, Svoboda, Brokeš, Hykl – Zelinka, Havelka, Lysoněk, Boltvan, Modl, Ambrož, Kopřiva, Milotinský, Hanák, Heinrich

Komentář k zápasu

Zubři od prvních minut soupeře zatlačili. Nápor podtrhl Halík, zleva se probil před bránu a Geidl zasáhl koncem pravého betonu. Brněnští odolali i při střele Štíbra zblízka. Ve čtvrté minutě obdržel trest za sekání Jobánek, v největší šanci hostující přesilovky se puk po snažení Hanáka odklouzal těsně vedle levé tyče a pak ho uzmul pohotový Suchánek. Posledního protihráče oklamal Kuncek a šel sám na bránu, Geidl jeho forhendový blafák zneškodnil. Nahození z pravého rohu do sítě těsně neprošlo.

Po zemi na první tyč to zkusil Zembol, Geidl s betonem neuhnul. Přerovskou obranu provětral Boltvan, pořádně ale nevystřelil a Suchánek zasáhl rukavicí. Ihned po vyhraném buly zamířil Zembol nad a Hlávkovi scházel kousek, aby zachytil prudký pas od Štíbra.

Gólový účet zápasu otevřeli Hanáci ve 24. minutě. Po střele od modré čáry se kotouče před brankou zmocnil Lukáš Kuncek, udělal pohyb doprava a uklízel za Geidla. Zadovka Štíbra v přesilovce se neujala, vzápětí si však Jakub Zembol narazil s Jobánkem a z boku překonal zkoprnělého brankáře podruhé. Nabídku Halíka nevyužil Hlávka, který v předbrankovém prostoru promáchl. Při další akci obou hráčů trefil Hlávka padajícího Geidla.

Ten vkleče vychytal Štíbra, proti Halíkovi během přerovského oslabení do práce nemusel. Domácí útočník bekhnedový blafák poslal mimo. Suchánek příliš ošemetných možností Brňanů řešit nemusel, Hyklovo nahození tečoval Heinrich vedle jeho klece. Po levé straně ujel Štíbr, střelu do horní části branky zastavil Geidl.

Zkraje třetí třetiny si hostujícího brankáře položil Tadeáš Hlávka a přerovský náskok ztrojnásobil. V největší šanci Brna v utkání se objevil Heinrich, samostatný únik poté, co ho nastřelil Palguta, ale neproměnil. Zadovku Jakuba Zembola si do sítě nešťastně srazil obránce Zavřel, Geidlovi při tom nasadil jesle.

Holíkovo nahození od modré čáry tečoval v přesilovce přesně do místa určení Miroslav Štíbr, další gólovou teč předvedl za asistence Holíka Matěj Halík. V prodloužení hráli Warriors přesilovku, v ní ovšem Šilhavý vyzval k úniku Jakuba Zembola, jenž zařídil pro Zubry i čtvrtý bod.