Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Druhý zápas doma, druhé prodloužení. Junioři tentokrát podlehli Mladé Boleslavi

Druhý zápas doma, druhé prodloužení. Junioři tentokrát podlehli Mladé Boleslavi
P ř e r o v – Podruhé za sebou rozhodovalo zápas přerovské juniorky prodloužení. Opět se přitom hrálo v MEO Aréně. Proti Mladé Boleslavi se Zubři chopili vedení, Středočeši ale ještě do konce první třetiny skóre obrátili. V závěru mohli přidat pojistku při přesilovce, místo toho ale přišel brejk v podání modrožlutých a vyrovnání. Druhý bod mohl pro Hanáky vystřelit Zmeškal, trestné střílení ovšem neproměnil, zatímco na druhé straně po smolné teči Kleinera skóroval Houška.
40.kolo, sobota 16.2.2019
HC ZUBR Přerov - BK Mladá Boleslav
HC ZUBR Přerov - BK Mladá Boleslav
2:3p
(1:2, 0:0, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Dobša (Indrák), 57. Indrák (Krátký, Bieniek) – 6. Houška (Klikorka, Závora), 19. Grim (Foerster, Moravčík), 64. Houška (Moravčík). Rozhodčí: Škach – Bryška, Zedník. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 128. Střely na branku: 22:32. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
Šimonů – Kopeček, Jaroněk, Takáč, Bieniek, Gréč, Kleiner, Moučka – Dobša, Ryšavý, Hradil, Borot, Indrák, Krátký, Chytil, Fencl, Zmeškal, Kleniar
Zeithaml – Klikorka, Sýkora, Dotter, Hovorka, Rudolph, Procházka – Hašlar, Schulz, Závora, Moucha, Foerster, Houška, Grim, Vasilev, Moravčík, Šíma

Komentář k zápasu

Jako první se z branky radovali hokejisté Přerova. Při kontru dvou na jednoho si Indrák vyměnil puk s Davidem Dobšou a ten zakončoval do odkryté části hostující klece. Boleslavští zanedlouho odpověděli. Na nahrávku od Klikorky zpoza brány si najel Vladislav Houška a zavěsil do pravého horního růžku nad lapačku Šimonů. Potřetí se skóre měnilo krátce před přestávkou, zleva si do střelecké pozice nabruslil Jan Grim a jeho křížný pokus rozvlnil síť.

Ve druhé třetině měli Hanáci nejblíže ke gólu při vyloučení Hovorky, soupeřova obrana několik ošemetných situací ustála. Na druhé straně zneškodnil všechny větší i menší šance Středočechů Šimonů, který tradičně podával výborný výkon. Po čtyřiceti minutách tak Mladá Boleslav stále vedla jen těsně 2:1.

Větší klid jí mohl dodat Sýkora, kotouč se po jeho střele otřel o pravou tyč a odrazil se zpátky do hřiště. Blízko vyrovnání byl Dobša, při přečíslení vzal odpovědnost na sebe a Zeithaml zasáhl vyrážečkou. Na pravou stranu si z rohu útočného pásma najel Krátký, proti jeho zakončení se obětavým zákrokem vytáhla dvojice Dotter – Grim. V poslední pětiminutovce putoval na trestnou lavici Borot, paradoxně při oslabení však Přerovští udeřili. Pádu hostujícího hráče u levého hrazení využil Krátký, před brankou jeho prudkou nabídku tečoval Daniel Indrák a puk s pomocí břevna zapadl za záda Zeithamla.

V prodloužení se obrovská příležitost naskytla Zmeškalovi. Z vlastní obranné třetiny ujížděl sám na gólmana, při střelbě ho ovšem fauloval boleslavský kapitán Grim. Následovalo trestné střílení, při kterém Zeithaml přerovského útočníka vychytal levým betonem. O chvíli později přenechal Moravčík Vladislavu Houškovi a jeho pas si do branky nešťastně srazil domácí obránce Kleiner.