ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Juniorka vyválčila ze zápasu s Havířovem bod, získala ho za zvládnuté nájezdy

Juniorka vyválčila ze zápasu s Havířovem bod, získala ho za zvládnuté nájezdy
P ř e r o v – Druhý zápas po sobě a opět vyhrané samostatné nájezdy. Přerovským juniorům ale na rozdíl od utkání s Hradcem Králové vynesly tentokrát jen bod. V řádné hrací době se totiž z vítězství radoval Havířov, který Zubrům během druhé třetiny odskočil na rozdíl dvou branek. Ve třetí části pak přidal ještě jeden gól a nechybělo mnoho, aby si odvezl i bod navíc. V poslední možné sérii však na Juhászovu trefu zareagoval Indrák a plejádu brankářských zákroků posléze rozsekl Navrátil.
34.kolo, pátek 25.1.2019
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
2:5
(1:2, 1:2, 0:1 - N 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Ryšavý (Chytil, Kopeček), 31. Krátký (Chytil, Ryšavý), rozhodující nájezd Navrátil – 4. E. Bochnak (Pavelek), 19. Ševěček, 36. Juhász (Pawliczek, Ševěček), 40. Zdeněk, 44. E. Bochnak (Juhász). Rozhodčí: Šudoma – Novák, Pospíšil. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 108. Střely na branku: 37:38. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5.
Suchánek (54. Šimonů) – Kopeček, Bieniek, Gréč, Kleiner, Moučka – Dobša, Ryšavý, Hradil, Borot, Indrák, Krátký, Chytil, Fencl, Zmeškal, Navrátil, Kleniar
Matoušek – Zdeněk, Uhlíř, Pavelek, Grygar, Koubek, Ševěček, Thiel – Béreš, Szturc, Juhász, Pawliczek, Mastič, W. Bochnak, Kylnar, E. Bochnak, Revaj, Dufek

Komentář k zápasu

Havířov si v úvodu pomohl přesilovkou. Vyloučení Chytila potrestal nenápadnou střelou zpoza kruhů Ernest Bochnak. Přerov srovnal záhy, Martin Ryšavý se nezalekl přesily protihráčů, oklamal Matouška a zakončoval do odkryté branky. Hostům v závěru první třetiny vyšel další na první pohled nenápadný pokus. Od levého mantinelu jen tak napálil kotouč na bránu Vojtěch Ševěček a vymetl vzdálenější horní růžek.

Znovu dorovnat skóre mohl v početní převaze Dobša, odkrytou bránu ale z levé strany minul. Rozvlnit síť za havířovským gólmanem se povedlo až z podobného místa Jiřímu Krátkému. Osamocený Dobša poté orazítkoval břevno, Havířovští na rozdíl od domácího týmu svou slibnou možnost využili. Zblízka dorazit puk za ležícího Suchánka se povedlo Lukáši Juhászovi. Ještě do přestávky AZ svůj náskok zdvojnásobil, David Zdeněk pláchl Gréčovi a sám proti strážci přerovské klece nezaváhal.

Ve třetí periodě byl k vidění pouze jeden gól, po přihrávce od Juhásze se o něj střelou pod horní tyč postaral Ernest Bochnak. V doplňkových nájezdech se jako první prosadili hosté, na branku Juhásze v poslední možné chvíli odpověděl ranou Indrák. Rozuzlení přišlo v desáté sérii, kdy si Jakub Navrátil potáhl Matouška a pak ho překonal přízemním pokusem k pravé tyči.