Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Bojovná třetí třetina na body nestačila, junioři na domácím ledě podlehli Jihlavě

Bojovná třetí třetina na body nestačila, junioři na domácím ledě podlehli Jihlavě
P ř e r o v – Páteční utkání se Žďárem měla juniorka Zubrů odložené, v sobotu už však nastoupila proti Jihlavě podle plánu. Dukla byla v první a druhé třetině efektivnější, těžila zejména z přesilovek a vedla už o tři branky. Přerov sice ve třetím dějství hodně zabral a slepenými góly udělal ze závěru obrovské drama, na vyrovnání ale už nedosáhl. Jihlava zpečetila výhru trefou do prázdné brány a díky úspěšné nadstavbě odjela z MEO Arény s plným ziskem čtyř bodů.
31.kolo, sobota 12.1.2019
HC ZUBR Přerov - HC Dukla Jihlava
HC ZUBR Přerov - HC Dukla Jihlava
2:4
(0:2, 0:1, 2:1 - N 0:1)
Branky a nahrávky: 45. Navrátil (Gréč, Indrák), 45. Borot (Pěcha, Bieniek) – 6. Vála (Brož, Juda), 15. Chlubna, 24. Čermák (Chlubna, Rašín), 60. Vala, 62. Čermák (Chlubna, Rašín). Rozhodčí: Sedlák – Hanzlík, Rožánek. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 128. Střely na branku: 30:26. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.
Šimonů – Kopeček, Tischer, Takáč, Bieniek, Gréč, Moučka – Dobša, Ryšavý, Hradil, Borot, Indrák, Krátký, Chytil, Paťava, Zmeškal, Tarnoczy, Navrátil, Pěcha
Chaloupek – Piskač, Moravec, Smolko, Vála, Rašín, Mareš – Brož, Vala, Zadražil, Menšík, Chlubna, Krajíček, Kardoš, Čermák, Juda, Pigl, Doležal, Barák

Komentář k zápasu

První tutovou šanci zápasu měl na svědomí přerovský Navrátil. Po křížné přihrávce od Indráka pádil sám na Chaloupka, ale minul. Jihlava potrestala první faul Zubrů. Z Bieniekova trestu za hákování uplynulo šest sekund a Matěj Vála se prosadil ranou nad kruhy. Pomohlo mu i to, že Šimonů měl zakrytý výhled. V patnácté minutě ukořistil kotouč vyslaný z hokejky Navrátila Tomáš Chlubna, ze středního pásma se vyřítil na Šimonů a zavěsil za levou tyč.

Zkraje druhé třetiny vyloučil rozhodčí za sekání Zmeškala a Dukla přerovské provinění znovu potrestala. Zadražil nejprve zblízka trefil pravou tyč a po další kombinaci a Chlubnově pasu domácího brankáře z vrcholku pravého kruhu propálil Patrik Čermák. Další gól už prostřední dějství nenabídlo.

Ve 45. minutě se Zubři vrátili do utkání. Gréčovo nahození tečoval za Chaloupkova záda Jakub Navrátil a na přerovské straně mohla konečně propuknout gólová radost. Na další čekali Hanáci jen něco přes třicet sekund. Bieniekovo nahození sklepl do sítě Martin Borot a hosté rázem vedli o jedinou branku. Nejblíže vyrovnání byl v závěru Takáč, jeho pokus z levé strany lízl vnější stranu břevna. Domácí vsadili na hru bez brankáře, při které si Jihlava díky trefě Tomáše Valy pojistila výhru.

Nadstavbové prodloužení skončilo po minutě a dvanácti sekundách. Kopeček nedobruslil Chlubnu, jenž si najel před Šimonů a nahrál doleva Patriku Čermákovi. Ten Dukle přiřkl také čtvrtý bod.