Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři po třech vítězstvích v pátek v Havlíčkově Brodě prohráli

Junioři po třech vítězstvích v pátek v Havlíčkově Brodě prohráli
H a v l. B r o d - Přerovští junioři v pátek bojovali v rámci dalšího ligového kola v havlíčkobrodské Kotlině a po třech vítězných zápasech tentokrát na body nedosáhli. Proti tradičně hodně ofenzivnímu soupeři se ale po gólu Vaňka dostali do vedení, to však vydrželo jen patnáct vteřin. Těsně před sirénou navíc Přerov inkasoval druhou branku a už se nedokázal ve skóre soupeři vyrovnat. Domácí poté ve druhé třetině přidali třetí branku a definitivně o svém vítězství 4:1 rozhodli při hře přerovských Zubrů bez brankáře.
6.kolo, pátek 2.10.2009
BK Havlíčkův Brod - HC ZUBR Přerov
BK Havlíčkův Brod - HC ZUBR Přerov
4:1
(2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. J. Milfait (Belohlávek), 20. P. Dolejš (Škarýd), 37. Škarýd (M. Milfait), 60. J. Milfait – 10. Vaněk (Málek). Rozhodčí: Blecha - Doležálek, Samuel. Vyloučení: 7:5, navíc Česnek (Havl. Brod) 10 minut osobní trest. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 60. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Pešek - Bělohlávek, Hájek, Novotný, Musil, Šplíchal, Škarýd, Dolejš, Venc, Brabec, J. Milfait, Varga, Doležal, M. Milfait, Horváth, Česnek
Okáč - J. Ferenc, Hoferek, Brázda, Kreisel, Bosák, Šrámek, Málek, Molnár, M. Ferenc, Vaněk, Šteiner, Holík, Vencel, Nedbal, Blaheta, Hradil, Schaffer, Konečný

Komentář k zápasu

V úvodních minutách byla hra vyrovnaná a k zakončení se několikrát dostaly oba týmy. O něco nebezpečnější situace ale musel řešit brankář Přerova Okáč. V půlce 7. minuty si Rebelové zahráli přesilovku po vyloučení Bosáka. Havlíčkobrodští mladíci uzavřeli soupeře hluboko v jeho obranném pásmu a brankář Okáč musel být neustále připravený, protože na něj létalo velké množství střel.

V 10. minutě se dostal puk na hůl před bránou číhajícího PETRA VAŇKA, který v zakončení zachoval chladnou hlavu – 0:1. Havlíčkův Brod odpověděl už za pár sekund přesnou trefou volného JANA MILFAITA, který z dobré pozice mezi kruhy propálil Okáče – 1:1.

Poté se pokračovalo ve vyrovnaném hokeji a k vidění bylo především velké množství střel. Hosté mohli strhnout vedení zpět na svou stranu, protože na trestnou lavici byl vykázán Česnek. Za pár sekund se však poměr sil na hrací ploše vyrovnal, když dvouminutový trest vyfasoval od rozhodčího přerovský útočník Konečný.

Potom dostal čtyřminutový trest Blažek (HBR), a daroval tak Přerovským velkou šanci na vstřelení branky. Brodská obrana v čele s brankářem Peškem v těžké zkoušce obstála na výbornou – Přerov do vyložené šance nepustila. Naopak čtyři sekundy před koncem třetiny po nahrávce Miroslava Škarýda přesně zakončoval zblízka PETR DOLEJŠ – 2:1.

Úvod dvacetiminutovky se vydařil lépe Havlíčkobrodským, kteří drželi po většinu času puk na svých hokejkách a nebezpečnými střelami často zaměstnávali gólmana Okáče. Postupem času se začali hosté z Moravy osmělovat a i brankář Pešek musel několikrát prokázat svou kvalitu.

Přesně v polovině druhé dvacetiminutovky usedl na trestnou lavici brodský forvard Blažek a přerovští mladíci si zahráli v početní převaze. Hosté si sice vytvořili územní převahu, ale tu ve vstřelenou branku nepřetavili.Po skončení přerovské přesilovky domácí pokračovali v tlaku, ale v cestě jim stál výborně chytající Okáč. Ten kapituloval až v čase 36:02 – přečíslení 2 na 1 si vytvořili Marek Milfait a MIROSLAV ŠKARÝD, který po přesné přihrávce prvně jmenovaného tváří v tvář Okáčovi uspěl se svým povedeným blafákem do bekhendu – 3:1.

Domácí mohli na začátku závěrečného dějství svůj náskok ještě zvýraznit po vyloučení Ference, jenže brankář Okáč jejich útočné snaze odolal. Krátce na to si vyzkoušel více než minutu dlouhou dvojnásobnou početní převahu Přerov, avšak jeho hráči na gólmana Peška nenašli recept.

Nadále byli aktivnější domácí hokejisté, kterým se dařil rychlý přechod do útoku. Zbraně ovšem nesložil ani jejich soupeř a svou bojovností se snažil s nepříznivým vývojem něco udělat. Střetnutí okořenila také potyčka, ve které se spolu utkali brodský Musil a přerovský Holík. Přerov hrál v úplném závěru utkání přesilovku a zkusil hru v power-play. Nakonec pečetil výhru Rebelů v čase 59:58 střelou do opuštěné brány JAN MILFAIT – 4:1.