Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka dobyla Čajkovu arénu, ze Zlína si po bojovném výkonu odvezla tři body

Juniorka dobyla Čajkovu arénu, ze Zlína si po bojovném výkonu odvezla tři body
Z l í n – Sázka na obětavý týmový výkon se přerovské juniorce vyplácí. Potvrdilo se to i ve Zlíně, kde Zubři zvítězili o gól 3:2. Rozhodující trefa padla v první polovině třetí třetiny, kdy se za nerozhodného stavu před Kořénkovou brankou nejlépe zorientoval Jakub Navrátil. Těsné vedení Hanáci udrželi až do konce řádné hrací doby a připsali si další důležité tři body. Prodloužení díky využité dvojnásobné přesilovce patřilo Beranům.
25.kolo, čtvrtek 13.12.2018
Berani Zlín - HC ZUBR Přerov
Berani Zlín - HC ZUBR Přerov
2:3
(1:2, 1:0, 0:1 - N 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Luža (Talafa), 29. Kočica (Sebera), 65. Luža (Pröschl, Hefka) – 5. Krátký (Dobša), 12. Ryšavý (Hradil, Zmeškal), 46. Navrátil (Gréč, Pěcha). Rozhodčí: Obadal – Maloušek, Hübl. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 92. Střely na branku: 25:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.
Kořének – Janošek, Hamrlík, Jaroněk, Bednařík, Pavlas, Talafa – Kočica, Hefka, Bachánek, Pröschl, Weintritt, Lekeš, Podešva, Kozubík, Luža, Sedláček, Fajkus, Sebera
Šimonů – Kopeček, Tischer, Takáč, Gréč, Moučka, Már – Dobša, Ryšavý, Kristek, Hradil, Borot, Krátký, Paťava, Zmeškal, Šimanský, Tarnoczy, Navrátil, Pěcha

Komentář k zápasu

Ve čtvrté minutě regionálního souboje vyslal ošemetnou střelu z levé strany Sebera, Šimonů ji schoval do lapačky. Krátce nato pronikl středem hřiště kousek od pravého kruhu Jiří Krátký a zavěsil do šibenice mimo dosah Kořénka. Zlínský gólman svůj tým podržel při možnosti Navrátila, kdy puk vytěsnil vyrážečkou. Na druhé straně nasměroval Talafa do úniku Dominika Lužu a domácí srovnali. Ve vlastním oslabení nabídli Berani dvě šance Navrátilovi, při druhé trefil Přerovan levou tyč. Ve 12. minutě našel Hradil od zadního mantinelu přímo před bránou Martina Ryšavého a ten vrátil Zubrům vedení. V poslední pětiminutovce první části zacinkaly obě brankové konstrukce, nejprve do ní zamířil osamocený Kočica a vzápětí v podobné situaci Zmeškal.

Zkraje druhé třetiny vyrazil Kořének střelu Ryšavého nad sebe. Kotouč se chvíli třepotal ve vzduchu, v brance navzdory následné skrumáži neskončil. Ve 26. minutě Šimonů zblízka vychytal Pröschla, po chybě Přerova v obranném pásmu a odrazu Seberovy rány od zadního hrazení nicméně vyrovnal pohotový Jonáš Kočica. V přesilovce scházel Hradilovi kousek, aby do sítě usměrnil Zmeškalovu nahrávku. Po levé straně ujel Ryšavý, u přední tyče vyprášil Kořénkův beton.

Na začátku třetího dějství se z pravé strany protáhl před branku Navrátil, na jejího strážce si nepřišel. Ve 46. minutě vystřelil od modré čáry Gréč, ztečovaný puk si našel v předbrankovém prostoru Jakub Navrátil a bekhendem překonal Kořénka. Zubrům se nepodařilo využít dvojnásobnou početní výhodu a Zlín se s blížící se sirénou tlačil za dotáhnutím těsného manka. Velkou šanci si ale vytvořili Hanáci, Navrátil se zleva prosmýkl na osu hřiště a minul. Přerované si už výhru sebrat nenechali. Doplňkový bod získali v prodloužení Berani, přesilovku pět na tři přetavil v gól u levé tyče Dominik Luža.