Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Škoda! Junioři v Třinci krátce před koncem sahali po bodech, nakonec nemají žádný

Škoda! Junioři v Třinci krátce před koncem sahali po bodech, nakonec nemají žádný
T ř i n e c – Chybělo opravdu jen málo. Juniorka Přerova na ledě Třince ještě krátce před koncem řádné hrací doby živila naděje na bodový zisk. Oceláři je však uhasili dvěma brankami, přičemž tu rozhodující vstřelili v přesilové hře. O doplňkový bod se strhl tuhý boj v samostatných nájezdech. Ukončila je až 15. série, po níž se radoval domácí celek. Zubři se domů vracejí bez bodu.
13.kolo, pátek 26.10.2018
HC Oceláři Třinec - HC ZUBR Přerov
HC Oceláři Třinec - HC ZUBR Přerov
5:3
(1:1, 1:1, 3:1 - N 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Matěj (Geidl, Macháček), 37. Homola (Macháček, Matěj), 43. Pastor (Adámek), 57. Geidl (Krzak), 60. Michálek (Rufer), rozh. náj. Adámek – 15. Pěcha (Zmeškal), 30. Mašín (Pěcha, Zmeškal), 52. Zmeškal (Pěcha, Ryšavý). Rozhodčí: Hykel – Lederer, Carbol. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 31:33. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 5:3.
Švehlák – Radzienciak, Krzak, Rufer, Adámek, Michálek, Homola – Havránek, Krč, Tomanek, Indrst, Pastor, Wardas, Mikler, Geidl, Urban, Čmiel, Matěj, Macháček
Šimonů – Kopeček, Tischer, Takáč, Bieniek, Gréč, Moučka – Ryšavý, Hradil, Borot, Indrák, Chytil, Dvořáček, Zmeškal, Šimanský, Tarnoczy, Mašín, Kleniar, Pěcha

Komentář k zápasu

Třinečtí otevřeli skóre na konci páté minuty první třetiny. Blafákem z prostoru mezi kruhy překonal Šimonů po nahrávce od Geidla Pavel Matěj. Zubři prováhali situaci dvou proti jednomu, v 15. minutě se ale radovali z vyrovnání. Do sítě se dostal nenápadný pokus z hokejky Martina Pěchy. Hosté mohli skóre i otočit, Indrák jel sám na bránu, ovšem proti Švehlákovi neuspěl.

Krátce před polovinou utkání obdržel křížný pas na vrchol levého kruhu Patrik Mašín a ranou zápěstím nad vyrážečku gólmana zajistil Přerovu vedení 2:1. Další gól mohl přidat Hradil, Švehlák se ale tentokrát vyznamenal a kotouč vytěsnil. Domácí ještě do druhé přestávky odpověděli. V přesilové hře přihrál Matěj Macháčkovi, který vybídl ke skórování Davida Homolu. Ten zakončoval do odkryté části přerovské klece.

Ve 43. minutě si Třinec podruhé v zápase vypracoval jednobrankový náskok. Adámkovo nahození od modré čáry tečoval za záda Šimonů David Pastor. Brankář Zubrů následně zneškodnil Homolovu dělovku a bekhendové zakončení Michálka. Na druhé straně doputovala Pěchova střílená přihrávka k Lukáši Zmeškalovi, který si nadvakrát se Švehlákem dokázal poradit. Rozhodující trefy řádné hrací doby dosáhli Oceláři v početní výhodě. Krzakovo nahození tečoval do sítě Nico Geidl, necelých 40 sekund před sirénou ještě Jakub Michálek střelou do prázdné brány přidal pojistku.

V nadstavbě nepřekonal Švehláka osamocený Zmeškal, Šimonů zase zmařil blafák v podání Radzienciaka. Samostatné nájezdy se pořádně protáhly, rozhodla teprve patnáctá série, ve které Třinci zařídil čtvrtý bod Jakub Adámek.