ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Vítkovice pálily ostrými, včetně přesilovek. Juniorka na jejich ledě vysoko prohrála

Vítkovice pálily ostrými, včetně přesilovek. Juniorka na jejich ledě vysoko prohrála
O s t r a v a – Na zápas ve vítkovické Ostravar Aréně nebudou junioři Zubrů vzpomínat rádi. Od domácího týmu inkasovali i v součtu s nadstavbou deset branek. Pět z nich Vítkovičtí nasázeli v přesilovkách. Naproti tomu Přerov se nezmohl ani na jeden přesný zásah. Zmobilizovat síly se pokusí na sobotní domácí utkání proti Vsetínu.
11.kolo, pátek 19.10.2018
HC Vítkovice Ridera - HC ZUBR Přerov
HC Vítkovice Ridera - HC ZUBR Přerov
9:0
(2:0, 4:0, 3:0 - N 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Bernovský (Blaško, Kunc), 19. Ivan (Fridrich, Kunc), 26. Vojtovič (Kunc, Fridrich), 28. Ivan (Fridrich, Kunc), 37. Lewandowski (Konečný, Kunc), 40. Lewandowski (Konečný, Kunc), 44. Blaško (Konečný), 45. Tvrdý (Mrva, Smička), 51. Blaško, 64. Fridrich (Kunc, Bernovský). Rozhodčí: Kratochvíl – Rychlý, Hranoš. Vyloučení: 4:7. Využití: 5:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 156. Střely na branku: 53:30. Průběh utkání: 9:0.
Dolíška – Kunc, Bílý, Smička, Zapletal, Ficek, Věntus – Konečný, Fridrich, Tvrdý, Bernovský, Lednický, Lewandowski, Vojtovič, Beránek, Mrva, Blaško, Potočný, Ivan
Šimonů (45. Postava, 61. Šimonů) – Kopeček, Tischer, Pohl, Takáč, Bieniek, Moučka – Ryšavý, Hradil, Borot, Indrák, Krátký, Chytil, Dvořáček, Zmeškal, Šimanský, Kylnar, Tarnoczy, Pěcha

Komentář k zápasu

Zubři začali ve Vítkovicích vyloučením a po minutě se museli bránit. Obrovskou šanci měl v přesilovce Konečný, ale puk v poslední chvíli poslal obránce Takáč do bezpečí. Záhy ale přišla domácí přesilovka číslo dvě a v ní už se Ostravané radovali. Hned k několika dorážkám se dostal Jan Bernovský, který protlačil puk do brány. Přerov mohl po chvilce odpovědět, prudká střela z hole Pěchy ovšem skončila na tyči.

Další obrovskou šanci Bernovského brankář Šimonů lapil a také Zubři dostali možnost přesilovky. Tu však nezužitkovali, zatímco Vítkovice opět ve výhodě skórovat dokázaly. Po rychlé kombinaci střílel Ivan Ivan přesně do pravého růžku brány.

Druhou části začali modrožlutí aktivněji, jenže soupeř znovu vytáhl svou zbraň – přesilovky. Nejprve se k zakončení u tyče dostal Jan Vojtovič a o dvě minuty později brankáře Šimonů prostřelil Ivan Ivan. Naopak šance Zubrů, nejprve od Kylnara a poté od Dvořáčka, zůstaly nevyužity. Domácí se před bránu dostávali mnohem častěji a v prostředním dějství posunuli skóre ještě dvakrát. Jakub Lewandowski po souhře s Konečným a Kuncem z prostoru mezi kruhy zvýšil už na 5:0 a půltucet branek Vítkovice završily pět vteřin před sirénou, kdy akci stejné trojice Jakub Lewandowski tentokrát zakončoval u tyče.

Třetí tercie se tak už víceméně dohrávala jen z povinnosti. A soupeř dál Zubry vůbec nešetřil. Na 7:0 a opět v přesilovce upravil stav Ján Blaško a za necelou minutu zamířil přesně na vzdálenější tyč Jiří Tvrdý.

Brankáře Šimonů vystřídal Postava, který musel hned hasit nebezpečí. V 51. minutě nestačil na šťastný odraz puku od útočníka Jána Blaška a Vítkovice se tak přiblížily desítce. Té však nakonec nedosáhly. Přerov v závěru nevyužil přesilovku, a tak základní část zápasu skončila výsledkem 9:0.

Také nadstavbu zvládl lépe soupeř. Petr Fridrich měl před Šimonů, který se vrátil do brány, hodně prostoru a rychlou kličkou zajistil svému týmu i čtvrtý bod do tabulky.