Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Tři góly v oslabení a čistý štít. Junioři si ve Zlíně vysloužili další čtyřbodovou odměnu

Tři góly v oslabení a čistý štít. Junioři si ve Zlíně vysloužili další čtyřbodovou odměnu
Z l í n – Druhého vítězství v řadě dosáhli juniorští hokejisté Přerova. Opět si na své konto připsali všechny čtyři body. Po Havířovu doma si ve venkovním prostředí poradili se Zlínem, od něhož v řádné hrací době nedostali ani jeden gól a triumfovali rozdílem tří přesných zásahů. Všechny přitom padly v oslabení, dva z nich obstaral Martin Borot. Úspěšně vyšli Zubři také z nadstavby, v samostatných nájezdech jim doplňkový bod přisoudil kapitán Lukáš Zmeškal.
5.kolo, pátek 21.9.2018
Berani Zlín - HC ZUBR Přerov
Berani Zlín - HC ZUBR Přerov
0:3
(0:1, 0:0, 0:2 - N 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Borot, 46. Hradil (Zmeškal), 47. Borot (Šimanský), rozhodující nájezd Zmeškal. Rozhodčí: Antonín – Hübl, Maloušek. Vyloučení: 9:6, navíc Podešva (Zlín) 10 minut osobní trest. Využití: 0:0. V oslabení: 0:3. Diváci: 65. Střely na branku: 36:30. Průběh utkání: 0:3.
Huf – Janošek, Bednařík, Jaroněk, Pavlas, Talafa – Václavek, Hefka, Pröschl, Weintritt, Handl, Lekeš, Podešva, Leška, Kozubík, Luža, Dobiáš, Fajkus, Sebera
Šimonů – Kopeček, Tischer, Takáč, Bieniek, Gréč, Moučka – Ryšavý, Hradil, Borot, Indrák, Krátký, Wolf, Zmeškal, Šimanský, Kylnar

Komentář k zápasu

V úvodu zápasu se naskytla slibná šance pro Ryšavého. Indrák mu nahrál ideálně do jízdy, Huf se ale překonat nenechal. Na druhé straně zahrozil Václavek, jehož snažení skončilo u pravé tyče. Zubři se ujali vedení v 15. minutě. Domácí obrana se ve vlastní přesilovce dopustila velké minely. Za tu ji potrestal Martin Borot, který při protiútoku zakončil přesně mezi gólmanovy betony. Další branky mohli přidat Hradil s Kylnarem, jenže neuspěli. Šimonů se zase necelé půl minuty před sirénou vyznamenal proti Fajkusovi.

Ve 25. minutě pálil z pravého kruhu Indrák a rozezvonil tyč zlínské klece. Beranům pořádně zatápěl i agilní Kylnar, ze vzájemného souboje nicméně pokaždé vyšel vítězně Huf. Po uplynutí prvních pěti minut třetí části zneškodnil Šimonů Václavkův pokus z první a zanedlouho se podruhé měnilo skóre. Přerov znovu udeřil v početní nevýhodě, když Zmeškal hbitě předal puk Adamu Hradilovi a ten zavěsil pod břevno.

Prakticky záhy se Hanáci radovali potřetí. Pomyslný týmový hattrick v oslabení dokonal po soupeřově zaváhání Martin Borot. Hufovi stejně jako v prvním dějství nasadil jesličky. Zlínští skórovat vůbec nedokázali, výborně chytající Šimonů až do konce 60. minuty udržel nulu. Zubři ukořistili i čtvrtý bod z nadstavby. V samostatných nájezdech o tom rozhodl Lukáš Zmeškal.

Ohlasy trenérů

Zbyněk Mařák (PSG Berani Zlín): Bez gólu se opravdu vyhrát nedá. Předvedli jsme zatím náš nejhorší výkon v soutěži. Šance, které jsme mu nabídli ve vlastních přesilovkách, dokázal soupeř využít. Tím utkání rozhodl.

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Týmový výkon a duch rozhodly o tom, že jsme byli důslednější. Také jsme díky těmto věcem táhli za jeden provaz a soupeře nepouštěli do nějakých vyložených možností. Vyvarovali jsme se osobních chyb, před celým mužstvem musím smeknout. Co jsme si naordinovali, kluci plnili do detailu, což byl základ úspěchu. Skvěle nás znovu vzadu podpořil brankář Šimonů.