ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Domácí extraligová premiéra za čtyři body! Junioři v tvrdém utkání vynulovali Vsetín

Domácí extraligová premiéra za čtyři body! Junioři v tvrdém utkání vynulovali Vsetín
P ř e r o v – V úvodním duelu na ledě Vítkovic junioři na body nedosáhli, doma však při své extraligové premiéře se Vsetínem ano. A jsou všechny čtyři! V hodně ostrém boji, jenž byl plný vyloučení, se Přerov ujal na začátku druhé třetiny vedení. Díky velmi povedené třetí části pak skóre dál ve prospěch Zubrů narůstalo, zatímco Valaši ztroskotávali na výborném brankáři Šimonů. Modrožlutí zvládli i nadstavbu, v níž rozhodl nájezd Jakuba Kylnara. Ten s Danielem Indrákem zapsal do statistik čtyři kanadské body.
2.kolo, neděle 9.9.2018
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
5:0
(0:0, 1:0, 4:0 - N 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Borot (Kylnar, Indrák), 43. Indrák (Kylnar, Tischer), 46. Borot (Indrák, Kylnar), 47. Hradil (Zmeškal, Vlček), 60. Indrák (Takáč, Tischer), rozhodující nájezd Kylnar. Rozhodčí: Kubíček – Bubela, Zedník. Vyloučení: 12:14, navíc Pernický (Vsetín) 10 minut osobní trest, Ondračka (Vsetín) 10 minut osobní trest. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 288. Střely na branku: 29:33. Průběh utkání: 5:0.
Šimonů – Kopeček, Tischer, Takáč, Holík, Gréč, Moučka, Vlček – Kristek, Hradil, Borot, Indrák, Dvořáček, Zmeškal, Šimanský, Kylnar, Tarnoczy
Málek – Lašák, Ondračka, Zeman, Jenáček, Pernický, Kožený – Jindra, Klímek, Zetocha, Lukačka, Krupa, Vašenka, Petriska, Frimel, Frydrych

Komentář k zápasu

První třetina nabídla patřičnou tvrdost, leč postrádala na přesnosti, a to zejména u domácích Zubrů. Vsetínští se jevili jako klidnější, čehož byl odrazem i menší počet chyb plynoucí z jejich holí. Branku sice první dvacetiminutovka vůbec nenabídla, ale lze vyzdvihnout úniky domácího Kylnara s Borotem, či na opačné straně dobře sehranou přesilovku ze sedmé minuty.

Jak se Zubrům nedařilo stavět hru během přesilových her, v čase 21:15 už z jedné takové otevírali skóre. Po dobré střele Kylnara byl aktivní Martin Borot při svém pokusu faulován, což hrálo v první gólové situaci největší roli. Do brány byl totiž přerovský střelec natlačen jak s brankářem Málkem, tak s pukem na holi. Druhá třetina už byla pro oko diváka přívětivější. Ze hry ubyly četné chyby a nepřesnosti, domácí příznivce mohly těšit dobré zákroky brankáře Šimonů. Jedním z 35. minuty zachránil Zubry proti Lukačkovi.

I poslední třetina přinesla rychlou branku. Kylnar předal kotouč rozjetému Danielu Indrákovi, který podél mantinelu dojel až k pravému kruhu, odkud vyslal výstavní střelu na Málkovu přední tyč. Za dvě a půl minuty už Zubři zvyšovali na 3:0. Kylnar opět zakombinoval s Indrákem, který ještě přihrál před bránu Martinu Borotovi a ten gólovku proměnil s přehledem.

Za další minutu to bylo už 4:0! Adam Hradil předvedl perfektní práci, když dobrým bruslením završeným stahovačkou přelstil posledního valašského obránce a završil pohlednou akci neméně pohledným švihem přímo pod víko. Šimonů držel nulu dál a do statistik pouze přibývaly tresty, kterých v zápase opravdu nebylo poskrovnu. V úplně poslední vteřině se nakonec zápas dočkal ještě páté branky a to hodně kuriózním způsobem. Daniel Indrák už jen nahodil kotouč z vlastního pásma směrem na bránu a Málek, zřejmě v domnění, že už zazní siréna, jej nechal v poklidu doklouzat až do brány.

Podle nových pravidel se v DHL Extralize juniorů po zápase hraje ještě doplňkové prodloužení o čtvrtý bod navíc. Ve hře tři na tři se o jeho majiteli nerozhodlo, a tak se v MEO Aréně zápas uchýlil k samostatným nájezdům. V nich bonusový bodík zapsali úspěšnější Zubři – první extraligový zápas doma tak završili s plným počtem bodů do tabulky. Skvěle chytající brankář Daniel Šimonů navíc nepovolil soupeři jedinou branku.

Ohlasy trenérů

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Hodnocení je dnes jednoznačně pozitivní. Čtyři body jsou pro kluky i pro nás velkou vzpruhou. Ve Vítkovicích jsme měli k bodům blízko, ale nakonec jsme nezískali ani jeden, což měli kluci v hlavách. Bylo to v první třetině zápasu se Vsetínem vidět. S přibývajícím časem a s přibývajícími góly se však jejich sebevědomí začalo zvedat. Kluci pak ukázali charakter a hráli týmově. Možná jsme nehráli tak krásný hokej, jako ve Vítkovicích, ale dnes bereme body, a to je hlavní. Ochutnali jsme čtyřbodové vítězství, proto věříme, že to bude pro kluky velká motivace do dalších zápasů.

Juraj Jurík (VHK ROBE Vsetín): Dnes jsme jednoznačně propadli v disciplíně. To rozhodlo o všem. S takovým počtem vyloučení se lepší výsledek uhrát nedá. Od našich vyloučení se to všechno odvíjelo.