ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Juniorka nadějné vedení neudržela, Vítkovice se prezentovaly pětibrankovým obratem

Juniorka nadějné vedení neudržela, Vítkovice se prezentovaly pětibrankovým obratem
O s t r a v a – Své první utkání v nové extralize sehrála přerovská juniorka na ledě Vítkovic. Na začátku třetí části si vypracovala slibný náskok, když ji o dva góly napřed poslal ex-vítkovický Takáč. Od té doby ale skórovali už pouze Ostravané. Zubrům do sirény nasázeli pět gólů a triumfovali 6:3. Hanáci přitom celkem třikrát za zápas inkasovali ve vlastní přesilovce, vybojovat nedokázali ani doplňkový bod.
1.kolo, pátek 7.9.2018
HC Vítkovice Ridera - HC ZUBR Přerov
HC Vítkovice Ridera - HC ZUBR Přerov
6:3
(1:1, 0:1, 5:1 - N 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Mrva, 49. Konečný (Lewandowski), 51. Ivan (Lewandowski), 58. Konečný, 59. Lewandowski, 60. Tvrdý (Ivan), 62. Kunc (Fridrich) – 5. Kylnar (Šimanský), 25. Zmeškal (Hradil), 41. Takáč (Indrák). Rozhodčí: Mrkva – Bartek, Dohnal. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:0. V oslabení: 3:0. Diváci: 156. Střely na branku: 38:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 6:3.
Piták – Kunc, Zapletal, Ficek, Bílý, Smička, Vacula, Věntus – Blaško, Lednický, Ivan, Bernovský, Tvrdý, Konečný, Krška, Lewandowski, Mrva, Fridrich
Šimonů (52. Postava, 52. Šimonů) – Kopeček, Tischer, Takáč, Holík, Zeman, Moučka, Vlček – Kristek, Hradil, Borot, Indrák, Chytil, Dvořáček, Zmeškal, Šimanský, Kylnar, Tarnoczy

Komentář k zápasu

Zubři začali aktivně a brankáře hned zaměstnali několika střelami. Vítkovičtí pak přidali a několikrát se nebezpečně usadili v útočném pásmu, na přerovskou obranu ale nevyzráli. V největší šanci se na levé straně ocitl Lewandovski, proti němuž se Šimonů výborně přesunul a kotouč vytěsnil mimo. V páté minutě jeli Hanáci dva na jediného soupeře, Jakub Kylnar vzal odpovědnost na sebe a do sítě svého bývalého klubu se trefil nádherně pod břevno.

Domácí srovnali ve vlastním oslabení. Na pravé straně ujel Kopečkovi Jakub Mrva a na závěr svého úniku zakončil mezi brankářovy betony. Ještě do konce přesilovky zazvonilo na druhé straně břevno, a to po Tarnoczyho teči Holíkova nahození od modré čáry. Branková konstrukce se objevila v akci i při početní výhodě Vítkovic, zkraje levého kruhu ji nastřelil Fridrich. V 15. minutě se zaskvěl Šimonů, když zastavil pokus Fridricha, který si předtím v oslabení obhodil Moučku.

Na začátku druhé části přerovský brankář dvakrát podržel svůj tým pohotovými zákroky u levé tyče. Ve 25. minutě ujel všem protivníkům Lukáš Zmeškal a zkusil si samostatný nájezd na Pitáka. Zvolil zakončení forhendem a kotouč povedeně umístil do levé šibenice. Zanedlouho přišla slibná možnost Indráka, jeho první střelu vytáhl koncem betonu gólman, následně si poradil i s dorážku. Při ní byl ale útočník Zubrů faulován a v přesilovce prosvištělo nahození Tischera těsně vedle.

V polovině zápasu si mezi kruhy připravil palebnou pozici Kylnar, Piták se musel pořádně natáhnout a hbitě máchnout po kotouči lapačkou. Vyrovnat mohl Blaško, nadvakrát však Šimonů blízka nepřekonal. V oslabení střílel sám z pravé strany Indrák a vyprášil gólmanův beton. Během další početní nevýhody Přerova si po pasu od Moučky najel na hranici brankoviště opět Indrák a protihráč jej poslal k zemi, sudí ovšem zákrok jako nedovolený neposoudili. V obtížné situaci se nacházel Zmeškal, přesto mezi kruhy vystřelil bekhendem. Piták zakročil betonem.

Třetí část zahájili modrožlutí efektní i efektivní kombinací. Po zachycení puku ve středním pásmu se řítili čtyři na jediného Ostravana a před Pitáka způsobili pořádný zmatek. V něm se nejlépe zorientoval David Takáč a rázem uklízel do poloodkryté klece. Další gól měl na hokejce Indrák, na levé straně dostal dostatek prostoru, ovšem přestřelil. Stav ohrožení nastal pro domácí i po nahození Vlčka, dorážce Šimanského scházelo jen málo.

Ve 43. minutě přišlo vítkovické snížení, po najetí si k pravé tyči překonal Šimonů Viktor Konečný. Krátce po polovině třetiny Zubři o svůj náskok přišli, po nahrávce zpoza branky se z levé strany trefil Ivan Ivan. Přerovu mohl vrátit vedení Indrák, jeho teč nadělala Dolíškovi potíže. Necelé tři minuty před sirénou domácí skóre otočili. Kopeček ve vlastní přesilovce chyboval v útočném pásmu, což Viktor Konečný potrestal ranou do pravého horního růžku. Z oslabení Vítkovice vytěžily ještě jeden gól, křížnou střelou zleva se prosadil Jakub Lewandovski. V poslední minutě ještě na konečných 6:3 upravil po přihrávce Ivana Jiří Tvrdý.

Vítkovicím vyšlo lépe také doplňkové prodloužení. Bod navíc jim v něm po brejku dvou proti jednomu přisoudil Marcel Kunc.

Ohlasy trenérů

Mojmír Trličík (HC Vítkovice Ridera): Ze začátku jsme byli hodně nervózní. Svoje šance jsme neproměnili, zatímco soupeř nám střílel góly z brejků. Za stavu 1:3 byl Přerov na koni. Vírou, touhou a uměním vstřelit gól jsme však ten zápas otočili. V přípravě jsme stříleli hodně gólů z přesilovek, které nám dnes naopak nešly, ale dokázali jsme být hodně úspěšní v oslabení.

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Padesát minut jsme odváděli bojovný a disciplinovaný výkon. Soupeři jsme nedávali moc prostoru na skórování a velmi dobře nám zachytal brankář. Byli jsme kompaktnější a kluci na ledě nechali všechno. Posledních deset minut však bylo velmi špatných. Soupeři teklo do bot, tak zvýšil obrátky a my jsme udělali spoustu individuálních chyb, dokonce i v našich přesilovkách. Pokud se jich vyvarujeme, tak určitě budeme konkurenceschopní a třeba příště soupeři porážku oplatíme. Pro některé kluky to bylo hodně těžké, protože tuto soutěž hrají poprvé. Svým způsobem jsem na ně pyšný, že se soupeře nezalekli. Také to mohlo být po první třetině 5:0. Z chyb se musíme ponaučit a pracovat dál.