ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Dorost na ledě vedoucího Havířova o gól prohrál, za nájezdy ale bere alespoň bod

Dorost na ledě vedoucího Havířova o gól prohrál, za nájezdy ale bere alespoň bod
H a v í ř o v – Po reprezentační pauze se dorostenci vrátili zpět do extraligových bojů a hned vyrazili na horkou půdu do Havířova, který je lídrem tabulky. Soupeř roli favorita potvrzoval, když si během dvou třetin vypracoval vedení o tři góly. Přerov ale poté zabojoval a ve finiši ještě sahal po vyrovnání. Matěj Halík skóroval v oslabení a Jakub Zembol v přesilovce snížil na 3:2. Více toho modrožlutí nestihli, avšak neodjeli domů s prázdnou. Šimon Juřička totiž Zubrům zařídil bod v samostatných nájezdech.
15.kolo, čtvrtek 15.11.2018
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
3:2
(1:0, 2:0, 0:2 - N 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Szturc (Becher, Moškoř), 26. Szturc (Kubíček, Horváth), 35. Belan – 47. Halík, 58. Zembol (Jobánek, Hradil), rozhodující nájezd Juřička. Rozhodčí: Čahoj – Konvička, Klimek. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 83. Střely na branku: 59:27. Průběh utkání: 3:0, 3:2.
Nowak – Wlodara, Bílek, Dobeš, Kremnický, Kubíček, Křivohlávek, Zmarzlák – Mikula, Pavlačka, Moškoř, Belan, Becher, Urbančík, Vojkůvka, Kusak, Szturc, Bárta, Horváth
Suchánek – Kaprál, Koblížek, Tomiga, Holík, Palguta, Šilhavý – Fiala, Štíbr, Halík, Hradil, Zembol, Kuchta, Buršík, Juřička, Jobánek

Komentář k zápasu

AZ začal zostra a už ve druhé minutě trefil Urbančík z mezikruží tyč přerovské branky. Chvíli na to cinklo po střele Vojkůvky i břevno hostující branky. Hra se pak na chvíli trochu vyrovnala, ale netrvalo to dlouho a AZ měl další šance. V 5. minutě ujel Bárta, jeho blafák do bekhendu však skončil nad brankou. Pak hráli domácí přesilovku. Dvakrát se při ní blýskl zákrokem hostující brankář Suchánek. Nejprve vychytal průnik Pavlačky, a pak skoro zázračně i Horvátovu dorážku Bártovy střely. Na začátku 10. minuty už byl ale i on krátký na dvojnásobnou dorážku Martina Pavlačky. Ve 14. minutě měli šanci i hosté. Po úniku Kuchty se dostal k zakončení Štíbr, Nowak v domácí brance jej však vychytal. Pak AZ nevyužil ani svou druhou přesilovku, a tak se šlo do šaten za mírného vedení Havířova.

Ve 25. minutě dostal AZ k dispozici svou třetí přesilovku a tu proměnil ve svůj druhý gól. Kubíčkova střela od modré se odrazila od tyče ke zcela volnému Gabrielu Szturcovi a ten kotouč, i přes enormní snahu Suchánka, poslal z první do branky. Pak hráli přesilovku hosté a v ní ohrozil nebezpečně Nowaka svou prudkou střelou Holík. Další šanci měli hosté v čase 33:33. Zembol se protlačil přes dva protihráče do zakončení v dobré pozici, ale Nowak jeho pokus chytil. Minutu poté se skóre měnilo, ale na druhé straně. Krátký nápor AZetu na přerovském brankovišti skončil dorážkou Jakuba Belana do poloodkryté branky. Za další dvě minuty Zmarzlákova střela od modré skončila po teči na tyči, ale skóre se už do druhé sirény neměnilo.

Na začátku třetí třetiny hrál AZ chvilku dvojnásobnou přesilovku, ale sám při ní inkasoval. Matěj Halík ujel obráncům a zakončil akci mezi Nowakovy betony. Pak měli možnosti skórovat oba týmy. Za Havířov ale neuspěl Bárta ani Horváth, za hosty neuspěli Zembol a Kuchta, Halík dokonce trefil tyč. Až v 58. minutě dostali dvojnásobnou výhodu Zubři a za chvilku ji využili. Puk se po několika odrazech na hraně brankoviště dostal k Jakubu Zembolovi, který jej doklepl do odkryté branky. V úplném závěru pak AZ ubránil zbytek oslabení a hostům nepomohla k vyrovnání ani hra bez brankáře.

V nadstavbě měli k brance blíže nejdříve havířovští, ale Szturc ani Moškoř netrefili v dobré pozici branku. Hosté pak nevyužili přesilovku a tak se šlo do samostatných nájezdů. V nich byli lepší hosté, za něž skórovali Halík a Juřička, zatímco za AZ jen Moškoř. Bod z nadstavby tak putuje na Hanou, zatímco v Havířově zůstaly tři za výhru v základní hrací době 3:2.

Ohlasy trenérů

Tomáš Urbánek (AZ Residomo Havířov): Mě se utkání nehodnotí lehce a ještě si v hlavě přehrávám, co se dneska odehrálo. Vstoupili jsme dobře do první třetiny, vytvořili jsme si snad deset jasných gólových šancí, a jestli to nebudeme proměňovat, tak nebudeme vyhrávat. Od druhé třetiny jsme nebyli lepší tým na ledě, soupeř zarputilostí a tvrdou prací nás přehrával v 99% soubojů. Nejely nám nohy a nezvládli jsme ten zápas ani v hlavách. Pokud budeme chtít hrát jen na sebe a ne týmově, nemáme na této úrovni šanci. Musíme se vrátit nohama na zem, dát do toho bojovnost a srdíčko. Já jsem z dnešního výkonu zklamaný a to jsem i řekl klukům. Musíme se připravit a napravit ten dnešek v sobotním utkání v Olomouci.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Pro nás to byl výborný zápas. Na to, v jak oslabené sestavě jsme do Havířova přijeli, je bod z nadstavby úspěch a jsme za něj rádi. V první třetině měli sice domácí velkou převahu, ale podržel nás brankář Tomáš Suchánek, který odchytal vynikající zápas. Pak jsme se domácím vyrovnali a nasazením a bojovností jsme ve třetí třetině sahali po bodu. Domácí si ty tři body zasloužili, ale na to s jakou sestavou jsme sem přijali, tak jsme s výsledkem maximálně spokojeni.