Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorost otočil duel se Šumperkem, dvakrát skórovali útočníci Kuncek s Ryšavým

Dorost otočil duel se Šumperkem, dvakrát skórovali útočníci Kuncek s Ryšavým
P ř e r o v – Domácí utkání se Šumperkem se pro přerovský dorost nevyvíjelo dobře. Téměř 40 minut prohrával o dvě branky a nemohl se gólově prosadit. Na konci druhé třetiny ale snížil Martin Ryšavý a v posledním dějství předvedli Zubři čtyřgólový obrat. Dvěma brankami se na něm podílel Lukáš Kuncek, podruhé se trefil také Ryšavý. Uzmout se svěřencům Pavla Neumana povedlo i doplňkový bod z nadstavby.
8.kolo, čtvrtek 11.10.2018
HC ZUBR Přerov - HK Mladí Draci Šumperk
HC ZUBR Přerov - HK Mladí Draci Šumperk
5:2
(0:2, 1:0, 4:0 - N 1:0)
Branky a nahrávky: 38. Ryšavý (Šilhavý), 48. Kuncek (Hlávka), 51. Ryšavý (Šilhavý), 56. Kuncek (Štíbr), 60. Halík (Ryšavý), 61. Štíbr (Ryšavý) – 4. Fibigr (Kučera), 12. Janech (Kučera, Koutecký). Rozhodčí: Čech – Blažek, Pospíšil. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 108. Střely na branku: 41:21. Průběh utkání: 0:2, 5:2.
Suchánek – Kaprál, Koblížek, Palguta, Brázda, Holík, Šilhavý, Štíbr, Martin Ryšavý, Kuncek, Halík, Hradil, Hlávka, Závadský, Buršík, Juřička, Jobánek
Milan Ryšavý – Seidenglanz, Minařík, Korčián, Kareš, Blaško, Koutecký, Panáček, Burda, Mann, Slováček, Kučera, Diviš, Fibigr, Jaroš, Trögner, Janech, Šucha

Komentář k zápasu

Ani ne půl minuty po začátku pálil po buly nebezpečně Halík, Milan Ryšavý v brance Šumperka zakročil betony. Jeho úspěšný zásah připravil základ k tomu, že se jako první prosadili Mladí Draci. Na začátku čtvrté minuty to po střele z levé strany vyšlo kapitánu hostů Jiřímu Fibigrovi. Zubři mohli odpovědět po akci Brázdy se Závadským, puk po snažení druhého jmenovaného odklízel šumperský obránce kousek od brankové čáry. Do přestávky se skóre měnilo ještě jednou, do vedení o dva góly poslal Šumperk Patrik Janech.

Přerov si s Ryšavým dlouho nevěděl rady. Brázda nedokázal dotlačil kotouč za jeho ležící tělo, síť nerozvlnil ani Kuncek. Kouzlo šumperské klece zlomil až v 38. minutě Martin Ryšavý, který tečoval pokus Šilhavého. Ještě předtím Zubři přežili nebezpečné šance Kučery a Diviše.

Vyrovnat se Hanákům povedlo ve 48. minutě, Lukáš Kuncek se před brankou vypořádal s obránci i Ryšavým a zasunul do volného místa u levé tyče. Obrat ve skóre obstaral Martin Ryšavý, který využil zaváhání svého jmenovce s maskou a dorazil střelu od Šilhavého. Druhou trefu si stejně jako on připsal Lukáš Kuncek, jenž po výměně se Štíbrem překonal gólmana s pomocí břevna. V závěru ještě při šumperské power-play přidal pojistku Matěj Halík.

Čtvrtý bod přinesla přerovskému týmu akce Ryšavého. Po ní a zákroku betony brankáře zakončoval zblízka neomylně Miroslav Štíbr.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Začátek zápasu se nám nepovedl, Šumperk byl nepříjemný, měl dobrý pohyb. Za stavu 0:2 to dlouho nevypadalo dobře, nemohli jsme se dostat do zápasu. Udělali jsme řadu změn, které tým nakonec oživily. Skóre jsme otočili a vydřeli vítězství, nakonec jsme získali i bonusový bod v prodloužení.