ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Dorost je po dvou zápasech stoprocentní, další čtyři body ukořistil ve Vsetíně!

Dorost je po dvou zápasech stoprocentní, další čtyři body ukořistil ve Vsetíně!
V s e t í n - Vstup do ELIOD Extraligy se dorostencům HC ZUBR Přerov podařil na výbornou. Po domácí výhře nad brněnskými Warriors totiž Zubři naplno zabodovali i ve Vsetíně. Na Lapači vykročil Přerov rázně za úspěchem a v úvodu druhé třetiny vedl už 4:0. Valaši poté sice dvěma slepenými góly snížili, ale trenérské trio Neuman – Kočara – Sklenář si vzalo oddechový čas, po němž už modrožlutí svému soupeři nic nepovolili a naopak skóre znovu navýšili. Tým Zubrů navíc zvládl i nadstavbu duelu a má tak po dvou kolech osm bodů!
2.kolo, čtvrtek 13.9.2018
VHK ROBE Vsetín - HC ZUBR Přerov
VHK ROBE Vsetín - HC ZUBR Přerov
2:6
(0:3, 2:2, 0:1 - N 0:1)
Branky a nahrávky: 23. Dědek (Kunst, Půček), 24. Turek (Babeliak, Čajanová) – 6. Ryšavý (Halík, Holík), 10. Juřička (Halík), 15. Závadský (Hlávka), 22. Hlávka (Štíbr), 36. Hlávka (Štíbr, Závadský), 43. Juřička (Halík, Kaprál), 61. Ryšavý (Halík, Holík). Rozhodčí: Kovařčík – Bařinka, Poláček. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 149. Střely na branku: 32:34. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:6.
Tkadlec (15. Krňa) – Mikula, Velikovský, Kočí, Dořičák, Prčík, Kuchařík, Kunst – Bednařík, Rybár, Novotný, Jurek, Babeliak, Urban, Půček, Dědek, Turek, Čajanová
Suchánek – Kaprál, Koblížek, Palguta, Brázda, Tomiga, Holík – Machalík, Štíbr, Ryšavý, Halík, Hradil, Hlávka, Závadský, Buršík, Juřička, Šilhavý

Komentář k zápasu

Hra začala energicky. Vsetínští provedli pár nahrávek a vyrazili na soupeřovu bránu. Ve 2. minutě Bednařík vystřelil na Suchánka, ale trefil se přímo do betonů. Vsetínští to ale nevzdali a pokračovali v nátlaku dál. Turek jel na soupeřovu bránu, ale kvůli aktivním obráncům svůj pokus o vstřelení gólu vzdal. V 6. minutě zápasu Přerovští vstřelili gól, který získal na své konto Martin Ryšavý. Vsetínští hráči se pokusili vyrovnat, ale Babeliakova střela se odrazila od břevna, a tak se vyrovnání nezdařilo. V 10. minutě Zubři ve vsetínském oslabení zvýšili své skóre na 2:0 díky Šimonu Juřičkovi. Nervózní Vsetínští se snažili soupeře znervóznit dlouhými nahrávkami před jejich bránou. Když si všimli, že se jen tak nedají, tak s pukem vyjeli za soupeřovu bránu.

Valaši pak byli dlouho pod tlakem Zubrů a hrálo se hlavně na jejich území, než se vzpamatovali a začali útočit na soupeřovu bránu. Přerovským ale netrvalo dlouho a ve 15. minutě opět skórovali díky střele Ondřeje Závadského, který s pukem jel přes celé kluziště a kotouč skončil těsně za pravou tyčkou vsetínské brány. V 15. minutě Valaši také vyměnili gólmany a do brány šel Krňa. V posledních 5 minutách se tlak na druhý tým střídal, jednou tlačili Vsetínští, když se snažili rozptýlit brankáře několika střelami na bránu, ale žádná se nezdařila. Pak zase tlačili Přerovští. V poslední minutě zápasu to zase vypadalo, že Zubři budou znovu skórovat, ale puk proletěl kolem pravé tyčky.

Na začátku hry ve druhé třetině se Valaši snažili bojovat a nedovolit Zubrům vstřelit další gól. Ale ve 22. minutě Přerov bodoval střelou od Tadeáše Hlávky po nahrávce Štíbra. Valaši se nedali a následně v přesilovce Matyáš Dědek vstřelil gól po přesné Kunstově nahrávce. A ani ne minutu nato Vsetín opět skóroval střelou od Adama Turka. Po těchto dvou na sebe navazujících gólech si Zubři vzali time-out, aby se dohodli a trochu pozměnili taktiku. Ve 26. minutě se Vsetínští ocitli v oslabení, ale Zubři této šance nevyužili a žádný gól nepadl. Babeliak obral Přerov o puk a nahrál ho Čajanové, která ale vpálila Suchánkovi přímo do lapačky. Dlouho se žádná strana nemohla dostat do nátlaku, kvůli častému přerušování hry.

Dokud Babeliak nevystřelil bekhendem na Suchánka. Puk však skončil v lapačce. Po té se Valaši snažili vstřelit gól, což se jim ale nepovedlo. Přerovský hráč Šilhavý dobruslil ke vsetínské bráně a vystřelil na Krňu, ale díky jeho dobrému postřehu skončil puk v gólmanově lapačce. Ve 36. minutě Štíbr nahrál Tadeáši Hlávkovi, a ten vstřelil puk kolem pravé tyčky přímo do vsetínské brány. Prčík dlouho vyčkával za domácí branou, než nahrál Rybárovi. Celá akce ale skončila nezdarem. V poslední minutě se Kunst snažil skórovat, ale pohotový Juřička mu v tom zabránil, a tak druhá třetina skončila 2:5 z pohledu Vsetína.

Hned na začátku třetí třetiny se k puku dostali Vsetínští, dlouho si ho ale neudrželi a puk získal Přerov, který okamžitě začal s nátlakem na Vsetín. Na konci 43. minuty Šimon Juřička vstřelil branku a zvýšil tak náskok před Vsetínem o čtyři góly. V 46. minutě se Půček pokusil zmenšit náskok Zubrů, ale puk skončil přímo mezi Suchánkovými betony. Štíbr se snažil vyjet z obklíčení, aby mohl nahrát svému spoluhráči, ale vsetínští hráči se nadali a hráli hru dva na jednoho. V 51. minutě se Vsetínští ocitli v přesilovce a chtěli skórovat.

První pokus o gól ale skončil v gólmanově lapačce a do konce přesilovky už nic nepodnikli. Zubři neustali se svým nátlakem a Valaši se z něj těžko dostávali. Na vsetínských hráčích už byla vidět únava a nechuť z další porážky. Babeliak se i tak pokusil po Dědkově nahrávce vstřelit gól, kotouč však proletěl nad břevnem přerovské brány. V poslední minutě se Valaši rozhodli zaútočit, šance se naskytla nejdřív Kunstovi, který ale jel proti dvěma přerovským hráčům. Poté se snažil dostat kotouč do brány Rybár. Nakonec se o gól pokusil Urban, puk opět skončil v Suchánkově lapačce.

V nadstavbě na konci zápasu netrvalo dlouho a Martinu Ryšavému se v první půlminutě podařilo vstřelit gól. Zubři si vezou domů dohromady čtyři body.

Autor: Helena Hegeďová (www.hc-vsetin.cz)

Ohlasy trenérů

Lubomír Konečný (VHK ROBE Vsetín): Škoda první třetiny, kdy zápas z naší strany nebyl až tak špatný. Bohužel se ale nepovedla našemu brankáři, který pustil dva góly, jaké by mu tam asi spadnout neměly. To nás trochu srazilo. Pak jsem byl rád, že byli kluci v prvních deseti minutách druhé třetiny lepší než Přerov a podařilo se nám dát dva góly. Škoda, že za stavu 2:4 místo toho, abychom zkusili dát třetí gól, tak bohužel po individuální chybě padl gól na 2:5. Pak už se s tím zápasem těžko dělá. Samozřejmě ani já sám nevím, co se s klukama děje, protože v přípravě jsme hráli zápasy, kdy si kluci věřili, lepilo to a šlo to. Teď ve dvou zápasech, jak ve Zlíně, tak i dneska s Přerovem, byly úplně zásadní individuální chyby, které nás pak ty zápasy stojí. Nevím, co s tím. Musíme se dát nějak dohromady. Je pravda, že máme na začátku soutěže těžký los. Je proti nám pět těžkých soupeřů, ale musíme se s tím nějak vypořádat. Potřebujeme jeden zápas zahrát dobře. I kluci potřebují vyhrát, aby se chytli, a uvidíme, jak to půjde dál. Samozřejmě jsme všichni zklamaní. Kluci taky, ale musíme něco vymyslet a jít dál. Chtěl bych ještě pogratulovat Přerovu a za minulý zápas i Zlínu, protože oba týmy si vítězství zasloužily.

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Tady ve Vsetíně je vždycky klíčové zvládnout začátek zápasu, což se nám po dlouhé době povedlo. Dopadlo to lépe, než jsme si představovali. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě a také díky tomu, že jsme podali týmový, bojovný výkon.