ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

EXTRALIGA! Starší dorost v infarktovém duelu zdolal Ústí o tři góly a slaví postup

EXTRALIGA! Starší dorost v infarktovém duelu zdolal Ústí o tři góly a slaví postup
P ř e r o v - Je to tam! Starší dorost po obrovském boji na domácím ledě zdolal Ústí nad Labem a má v kapse postup do nové extraligy juniorů. Zubři byli v těžké situaci, soupeře potřebovali porazit o tři a více gólů, aby na svoji stranu překlopili bilanci vzájemných zápasů. Díky skvělé první části se Přerov dostal do vedení, ale ještě těsně před koncem byl jeho náskok „pouze" dvoubrankový. Drama ovšem rozsekl kapitán Tomáš Gorás a skvěle zaplněná MEO Aréna se mohla ponořit do postupových oslav.
KVAL4, pátek 30.3.2018
HC ZUBR Přerov - HC Slovan Ústí nad Labem
HC ZUBR Přerov - HC Slovan Ústí nad Labem
5:2
(3:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Ryšavý (Gorás), 5. Navrátil (Svozil), 10. Tischer (Knápek), 40. Svozil, 58. Gorás (Skopal) – 5. Harkabus (Gottfried), 48. Opočenský (Zich). Rozhodčí: Čech – Měkýš, Reich. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 934. Střely na branku: 37:29. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2.
Machač – Svozil, Tischer, Kopeček, Vlček, Nesrsta, Koudela, Vohrabal, Peluha – Navrátil, Wolf, Skopal – Ryšavý, Šimanský, Gorás – Mynář, Knápek, Chytil – Frolek, Kuba
Khůn – Stuchlý, Šešina, Mareš, Štěpánek, Opočenský, Magasanik, Polata – Gottfried, Harkabus, Dörner – Zich, Čermák, Tůma – Šindelář, Janoušek, Dohnal – Bláha, Matloch, Tůma

Komentář k zápasu

Do klíčového duelu s Ústím vstoupili Zubři na výbornou. Hned v první minutě se dostal do obrovské šance Martin Ryšavý a zblízka o tyčku poslal domácí do vedení. Náskok navíc brzy zvýraznil Jakub Navrátil. Dostal se úniku a chladnokrevně Khůna prostřelil. Severočeši ale dokázali rychle odpovědět. Machač měl zakrytý výhled, když Gottfried od mantinelu vystřelil a Matěj Harkabus kotouč tečoval.

Zakrátko však měli Hanáci dvougólový náskok zpět. Robin Tischer dostal puk do levého horního rohu útočného pásma a křížnou ranou se parádně trefil na vzdálenější tyč. V 16. minutě mohlo být srovnáno. Čermák se obtočil kolem pravé tyče Machačovy klece, ale kotouč do ní neprocpal.

Druhou třetinu otevřelo ústecké přečíslení, střelu Dohnala si však Machač pohlídal. Přerov poté mohl oskočit, jenže ani Ryšavý nedokázal úspěšně zakončit, když mu nevyšla klička. Oba týmy si v dalších minutách vyzkoušely přesilovku. Více šancí měli hosté, ale skvělý Machač držel zubří naděje. V obrovském závaru lapil kotouč při dorážkách Čermáka a Zicha.

Místo skóre 3:2 to v závěru druhé „dvacky“ bylo 4:1. Stanislav Svozil totiž prošel před Khůna, kterého oklamal kličkou a rozbouřil parádně zaplněnou MEO Arénu.

Za třígólového vedení postupovali Zubři, ale Ústí tvrdě dobývalo přerovskou svatyni. Machač se fantasticky položil při tutovce Gottfrieda a zmařil i střelecké pokusy Harkabuse a Zicha. Ve 48. minutě už ale hosté dokázali snížit. Přerovský gólman měl znovu ztížený výhled a Jakub Opočenský jej krátce po buly prostřelil.

Obrovská bojovnost ale nakonec přinesla Přerovanům úspěch. Zubři dřeli na 120 procent a díky Tomáši Gorásovi, který z prostoru mezi kruhy zavěsil pod břevno, dokázali přidat pátý gól, jenž měl zároveň přívlastek postupový. Ústí se ještě pokoušelo snížit v power-play, ale ta už k ničemu nevedla. Starší dorost HC ZUBR Přerov tak skvělou sezonu podtrhl postupem do nové Extraligy juniorů!

Ohlasy trenérů

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): Je to nádherný pocit. Tým se v létě postupně skládal. Tam jsme v první řadě udělali jednu velkou partu, která si šla za jedním společným cílem – dostat se ze základní části dál. V nadstavbě jsme si řekli, že ji zkusíme vyhrát. Celkově jsme měli dlouhou šnůru výher, a i když nás trochu přibrzdil zápas v Kroměříži, povedlo se nám vydobýt si baráž. V ní jsme soupeře měli nastudované, bylo to o nás a o Ústí. Zodpovědně jsme se chystali i na utkání na jeho ledě, ale bohužel jsme ho vůbec nezvládli. Chyběla nám odpovídající bojovnost. V Jablonci jsme to pak zvládli a přišel dnešní důležitý duel. K potřebnému vítězství nás dohnali především fantastičtí přerovští fanoušci. Věřili nám a my jsme také věřili, že to dokážeme. Bojovali jsme až na krev a za tu neskutečnou bojovnost od kluků pak přišla sladká a zasloužená odměna – postoupili jsme do extraligy juniorů!

Jiří Merta (HC Slovan Ústí nad Labem): Blahopřeji Přerovu k postupu. Do zápasu jsme nevstoupili dobře, rychle jsme inkasovali dvě branky. Byl to důsledek našich chyb. Dokázali jsme se ale vrátit do hry. Hráli jsme dobře, jenže jsme neproměnili spoustu šancí. Už jsme věřili, že by to mohlo skončit o dva góly – to by ještě náš zápas s Jabloncem měl velký význam. Ovšem místo toho, abychom v závěru dali třetí branku, jsme z protiútoku dostali gól na 5:2. To nás srazilo do kolen. Při power-play jsme sice ještě měli nějaké možnosti, ale nevyšlo nám to.