ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Starší dorost: Zubři pokračují na vítězné vlně, doma zničili Bobry osmi brankami

Starší dorost: Zubři pokračují na vítězné vlně, doma zničili Bobry osmi brankami
P ř e r o v - Počet zbývajících duelů se velmi rychle snižuje, Regionální liga staršího dorostu totiž nedělí vykročila už do poslední čtvrtiny nadstavbové části. Zubry proto znovu čekal souboj proti Valašskému Meziříčí. Od začátku utkání sice měl Přerov více ze hry, ale až do jeho půle nedokázal soupeři výrazněji odskočit. Pak už se však modrožlutí rozstříleli a především díky útočné trojici Skopal – Wolf – Gorás si hosté nakonec z Přerova odvezli vysokou porážku o šest branek.
36.kolo, neděle 25.2.2018
HC ZUBR Přerov - HC Bobři Valašské Meziříčí
HC ZUBR Přerov - HC Bobři Valašské Meziříčí
8:2
(2:1, 3:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 9. Svozil (Vlček), 19. Komačka (Kopeček), 34. Skopal (Gorás, Wolf), 36. Svozil (Gorás), 39. Skopal (Wolf, Gorás), 41. Gorás (Wolf, Skopal), 44. Skopal (Gorás, Svozil), 56. Gorás (Wolf, Skopal) – 16. Kitzberger, 43. Kitzberger (Hep). Rozhodčí: Sedlák – Navrátil, Skokánek. Vyloučení: 1:6. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Střely na branku: 45:21. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1, 6:2, 8:2.
Kocák – Tischer, Svozil, Kopeček, Koudela, Nesrsta, Vlček, Vohrabal – Skopal, Wolf, Gorás – Frolek, Šimanský, Komačka – Ryšavý, Ministr, Tarnoczy – Foltas, Krul, Mynář
Janoško – Hep, Nadymáček, Pařízek, Kollár, Brázdil, Kuchařík, Kubenka, Kitzberger, Kulišťák, Kašpar, Vilém

Komentář k zápasu

První větší šance přišla z hole meziříčského Viléma, ten však mezi kruhy zacílil těsně vedle Kocákovy brány. Na druhé straně měl dobrou příležitost Vlček, jeho střelu ale Janoško schoval do lapačky.

To ostrostřelec Stanislav Svozil už ovšem zakrátko byl úspěšný. Najel si před bránu a pumelicí, která lízla tyčku, poslal Zubry do vedení. Z něj se ale domácí borci dlouho neradovali. Chybu v obraně totiž ztrestal Florian Kitzberger a střelou mezi betony Kocáka vyrovnal.

Vrátit zpátky Přerov do vedení mohl Ryšavý, který vystihl Brázdilovu rozehrávku, kličkami však Janoška neoklamal. Skórovat se ale domácím ještě v první tercii přece jen povedlo. A vedl k tomu znovu velký důraz, tentokrát od Petra Komačky, jenž zamířil přesně k tyči.

V prostřední části nejprve Zubři pohrdli přesilovkou a pak málem inkasovali při spolupráci Kulišťáka s Kubenkou. Tu druhý jmenovaný zakončoval těsně nad.

Domácí poté nevyužili několik dalších šancí, ale přelom zápasu do druhé půle vše změnil. Ve 34. minutě velmi dobře zapracoval před bránou Gorás, který vybídl k dorážce Miroslava Skopala a poté Zubři dvakrát bleskově využili přesilovku. Nejprve se za Janoškova záda dostal kotouč po ostré ráně Stanislava Svozila a na 5:1 zvyšoval Miroslav Skopal.

Hanáci tím soupeře zlomili, navíc ve třetí části udeřili rychle znovu. A potřetí z přesilovky. Tentokrát do bobří branky dostal kotouč Tomáš Gorás. Hosté sice našli odpověď, kterou v úvodu 43. minuty zařídil Florian Kitzberger, avšak závěr už patřil Zubrům.

Na 7:2 posunul skóre střelou mezi betony Miroslav Skopal a zkompletoval tak svůj hattrick. Mezi střelce se mohl osm minut před koncem zapsat i Foltas, který ale přečíslení s Mynářem zakončil jen do tyče a v koncovce nebylo přáno ani Krulovi. Bobři však museli skousnout ještě jeden gól. Tomáš Gorás vyšťouchl kotouč při závaru před Janoškem a dopravil ho do sítě. Přerov tak zdolal Valašské Meziříčí s přehledem 8:2 a sedm zápasů před koncem nadstavby má na druhou Porubu už desetibodový náskok.