Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost zdolal i nebezpečný Šumperk a je stále v nadstavbě stoprocentní

Starší dorost zdolal i nebezpečný Šumperk a je stále v nadstavbě stoprocentní
P ř e r o v – Už popáté se starší dorostenci v rámci nadstavbové části Regionální ligy pustili do souboje o body. A znovu bylo na konci plnohodnotné vítězství! Utkání se šumperskými Draky nabídlo parádní podívanou a hodně vyrovnaný průběh. Zubři nedokázali soupeři utéct o více než jeden gól a Šumperk navíc ve druhém dějství srovnal. Obrat však naštěstí hosté nedokonali, ve třetí části se opět prosadili Přerované a výhrou 2:1 si udrželi i po pátém utkání plný počet bodů.
19.kolo, neděle 17.12.2017
HC ZUBR Přerov - HK Mladí Draci Šumperk
HC ZUBR Přerov - HK Mladí Draci Šumperk
2:1
(1:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Frolek (Nesrsta), 48. Gorás (Wolf) – 26. Vogel (Moravec). Rozhodčí: Blaha – Hubáček, Kučera. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 32:19. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Machač – Tischer, Svozil, Nesrsta, Kopeček, Vohrabal, Vlček, Šabršula, Koudela – Skopal, Wolf, Gorás – Frolek, Šimanský, Komačka – Mynář, Ministr, Kuba – Mrázek, Krul, Foltas
Venouš – Plhal, Haluza, Hladiš, Habrman, Štrbík, Moučka – Horký, Čada, Vogel, Jurča, Šíp, Výkruta, Urban, Mácha, Kaplan, Moravec

Komentář k zápasu

První větší šance vzešla ze strany Šumperka, brankář Machač si ovšem se střelou Habrmana poradil. Draci měli zakrátko další možnost jít do vedení, tentokrát v podobě přesilovky. Tu ale Přerované ubránili a pak už se dostávali do šancí oni. Jenže rána Wolfa do brány také neprošla a krátce poté byla neúspěšná i spolupráce obránců Tischera a Svozila.

V 11. minutě už ale Zubři skórovali. A s pořádnou dávkou štěstí. Roman Frolek byl tísněn, ale v pádu ještě dokázal vystřelit a brankáři Venoušovi se kotouč prokutálel mezi betony těsně za čáru. O chvíli později mohli domácí změnit stav znovu, když Gorás našel před bránou volného Skopala, ten však trestuhodně přestřelil.

Ani další velké šance pak neměly gólový efekt. Šumperský Šíp nepotrestal špatnou rozehrávku Zubrů a skvěle najetý Wolf na druhé straně orazítkoval tyč.

Do druhého dějství vstoupil mnohem lépe Šumperk. V útočném pásmu zvýšil důraz, ze kterého přišly šance. Jen díky brankáři Machačovi však Zubři stále drželi vedení 1:0. Na Machače si od modré čáry bombou nepřišel Moučka, poté zblízka Vogel a obrovskou příležitost měl také najetý Výkruta. Přerov se ze sevření dostal až po osmi minutách při přesilovce, ta mu ale nevyšla.

V polovině klání měl pro změnu početní výhodu Šumperk, ale paradoxně v ní mohl inkasovat. Rychlý výpad totiž předvedl Svozil, prudkou střelou však Venouše nepřekonal. Další tutovku měl Ministr a po něm i Gorás, kterému se před poloodkrytou brankou zamotal puk mezi brusle.

Jednogólový náskok drželi Přerované do 36. minuty. To pronikl před Machače Radek Vogel a střelou mezi betony srovnal na 1:1. Vrátit domácím vedení mohl v posledních vteřinách Wolf, svoji střelu přes obránce však znovu namířil do tyče.

Začátek třetí části byl ve znamení neúspěšné přesilovky Zubrů. Gól ale z jejich strany přece jen přišel. Ve 48. minutě se při závaru dostal kotouč k Tomáši Gorásovi, který jej ze vzduchu sklepl do brány. Chvíli poté už to mohlo být o dvě branky. Ostrá střela Kopečka od modré čáry byla totiž tečována, puk ale zamířil o pár centimetrů vedle pravé tyče Venoušovy klece.

Draci nebyli s jednogólovým mankem viditelně spokojeni, ale srovnat krok už nedokázali. Střely Jurči, Horkého i Haluzy pokryl brankář Machač a závěrečný nápor s možnou power-play si Šumperk pokazil vlastními fauly. Přerov tak zvítězil 2:1 a dál je v nadstavbové části soutěže stoprocentní.

Ohlasy trenérů

Petr Školoud (HC ZUBR Přerov): Se Šumperkem je to vždy nejen velice kvalitní, ale také vyrovnané utkání. Od první do poslední minuty není jasné, který tým to otočí na svou stranu. Dnešek tuto situaci potvrdil. My jsme dali oba góly trošičku se štěstím, ale i soupeř si tam vytvořil řadu dobrých šancí. Nakonec jsme měli o gól více, takže jsme zvítězili, jinak to ale bylo naprosto vyrovnané utkání.