Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Vítězná šňůra pokračuje, starší dorost zničil brněnskou Techniku sedmi brankami

Vítězná šňůra pokračuje, starší dorost zničil brněnskou Techniku sedmi brankami
B r n o - Nadstavbová část Regionální ligy staršího dorostu nabírá ještě před Vánocemi vysoké tempo. V jejím čtvrtém kole se Zubři představili na ledě Techniky Brno, která je letos jejich doposud jediným přemožitelem. Tentokrát ovšem modrožlutí v moravské metropoli potíže rázně odmítli. V první tercii se ujali vedení a ve druhé šli slepenými góly do trháku. Brňané se prosadili až v předposlední minutě, čímž zkazili brankáři Kocákovi čisté konto. Přerov pak korunoval výhru góly v závěrečných vteřinách.
18.kolo, pátek 15.12.2017
Technika Hockey Brno - HC ZUBR Přerov
Technika Hockey Brno - HC ZUBR Přerov
1:7
(0:1, 0:4, 1:2)
Branky a nahrávky: 59. Hassani (Čoupek) – 14. Skopal (Wolf, Svozil), 24. Gorás (Tischer), 26. Šimanský (Frolek, Vohrabal), 29. Wolf (Skopal), 40. Frolek, 60. Kuba (Mynář), 60. Svozil. Rozhodčí: Antonín – Musil, Kleprlík. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 42. Střely na branku: 30:36. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:7.
Lambert – Bajkalov, Kučera, Lučivňák, Kousal, Čiliak, Hejduk, Mach, Alešin, Ognar, F. Malý, Švarcberger, J. Malý, V. Malý, Brůžek, Kunst, Hovorka, Šujan, Čoupek, Hassani
Kocák – Tischer, Svozil, Koudela, Kopeček, Vohrabal, Vlček, Šabršula, Peluha – Skopal, Wolf, Gorás – Frolek, Šimanský, Komačka – Mynář, Ministr, Kuba – Mrázek, Krul, Foltas

Komentář k zápasu

Zubři vstoupili do zápasu aktivně. Šanci si vypracoval Wolf, kterému před brankářem Lambertem nevyšla klička a nebezpečná byla i rána Tischera. Technika ale v prvním dějství nijak nezaostávala. Střelu Kousala musel Kocák řešit vyrážečkou, stejně jako příležitost Jana Malého. Ve 13. minutě padl první trest a Přerované s přesilovkou naložili výborně. Svozil vypálil od modré čáry a dobře postavený Miroslav Skopal kotouč pohotově dorazil do sítě.

O jednogólový náskok mohli Hanáci v závěru přijít. Znovu měl šanci Jan Malý a zakrátko také Kunst, který získal puk po laxní přerovské rozehrávce, avšak minul bránu. V posledních vteřinách měli Zubři velké štěstí, Bajkalovovo zakončení totiž těsně minulo Kocákovu svatyni.

V úvodu druhé „dvacky“ si oba týmy neúspěšně vyzkoušely přesilovku a pak přišly velké chvíle Zubrů. Nejprve pálil Tischer, jehož dělovku tečoval přesně do brány Tomáš Gorás, dvě minuty na to využil zmatku před brankou Techniky David Šimanský, který dorážel kotouč za bezmocného Lamberta a další proměněná šance pak přišla z hole střílejícího Petra Wolfa. Přerov během pěti minut utekl na čtyřbrankový rozdíl a už byl lepším týmem na hřišti.

Technika se sice snažila gólové manko snížit, ale s následnou příležitostí Hejduka i s průnikem Jana Malého si Kocák poradil. To Zubrům vyšla ještě jedna šance. Časomíra odpočítávala poslední vteřiny, když se Roman Frolek v přesilovce prokličkoval až před Lamberta a zvýšil na 5:0.

Ve třetí třetině měly oba týmy k dispozici přesilovku pět na tři. Jak nejprve Přerov, tak poté i Technika však ideální možností na skórování pohrdli. Šest minut před koncem sahali domácí po snížení. Kocák si poradil i s rychlou akcí Ognara a Jana Malého, ale když zbývalo 71 vteřin do konce, tak už nestačil na Ahmada Hassaniho, který zblízka korigoval stav.

V poslední minutě si však ještě vzali slovo Přerovští, a to hned dvakrát. Po Mynářově zakončení u tyče zůstal kotouč nekrytý a při závaru jej dorazil za Lamberta Dominik Kuba. Definitivní podobu výsledku pak dala rána Stanislava Svozila, kterou brankář Techniky dostatečně neztlumil a kotouč doklouzal za čáru. Přerov tak zvítězil na brněnském ledě 7:1 a stále v nadstavbové části pokračuje se stoprocentní bilancí.

Ohlasy trenérů

Čeněk Kundela (VSK Technika Brno): Se silnějšími soupeři máme problém, že v nějaké části utkání ztratíme koncentraci, což nám pokazí zápas. Dnes to byla druhá třetina, ve které jsme během pěti minut třikrát inkasovali. Soupeř byl po hokejové stránce lepší, ale 1:7 je velice špatný výsledek. Smutné je na tom to, že nejlepší hráč dnes byl ročníku 2002, tedy mladší dorostenec, kterého jsme zkoušeli. Ostatní hráči tam byli jen namalovaní.

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): První třetina byla hodně vyrovnaná. Oba týmy měly šance a nám se jednu podařilo proměnit. Ve druhé třetině už jsme měli více ze hry a zužitkovali jsme další příležitosti. Byli jsme hodně důrazní v útočném pásmu a hlavně před bránou, což vedlo k tomu, že jsme zvýšili náskok a mohli tak do třetí třetiny zapojit všechny hráče. Trošku nás mrzí inkasovaný gól v závěru zápasu, ale nakonec jsme i tu poslední část dokázali vyhrát. Vítězství potěšilo, ale jedeme dál. Musíme se dobře připravit na nedělní zápas se Šumperkem.