ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Starší dorost si v Uherském Brodě zastřílel, výhru řídil čtyřgólový útočník Petr Wolf

Starší dorost si v Uherském Brodě zastřílel, výhru řídil čtyřgólový útočník Petr Wolf
U h e r s k ý  B r o d - Starším dorostencům los finálové části Regionální ligy stanovil první dvě střetnutí na ledě soupeře, po Valašském Meziříčí se tak tým Zubrů představil v Uherském Brodě. Skvělý začátek sice domácí na chvíli utlumili, avšak Přerov možné potíže rázně odmítl. Svého soka neustále držel pod tlakem a postupně navyšoval vedení. Čtyřmi góly se ve druhém zápasu „finálovky“ blýskl útočník Petr Wolf a pomohl tak k dvoucifernému vítězství. V neděli čeká starší dorostence doma derby s Kroměříží.
16.kolo, pátek 8.12.2017
HC Spartak Uherský Brod - HC ZUBR Přerov
HC Spartak Uherský Brod - HC ZUBR Přerov
3:10
(2:4, 0:3, 1:3)
Branky a nahrávky: 10. Zalubil (Flora), 11. Flora, 50. Buráň – 4. Ministr (Mynář, Kuba), 5. Wolf (Svozil), 6. Wolf (Skopal), 14. Gorás (Skopal), 30. Šimanský (Vohrabal), 31. Wolf (Skopal), 39. Šimanský, 45. Frolek (Komačka), 49. Komačka (Frolek), 54. Wolf (Gorás, Šabršula). Rozhodčí: Šudoma – Blaha, Bařinka. Vyloučení: 7:4, navíc Ministr (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 2:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 58. Střely na branku: 14:48. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:9, 3:9, 3:10.
Vystrčil – Buráň, Hrabec, Kužílek, Macharáček, Michalec, Pospíšil, Uhříček – Bouček, Flora, Fuga, Hendrych, Kočica, Pochylý, Šašinka, Vaculík, Vranec, Zalubil
Kocák – Tischer, Svozil, Nesrsta, Kopeček, Vohrabal, Vlček, Šabršula – Skopal, Wolf, Gorás – Frolek, Šimanský, Komačka – Mynář, Ministr, Kuba – Mrázek, Krul, Foltas

Komentář k zápasu

O úvodní šanci zápasu se sice postarali brodští Hendrych se Zalubilem, pak ovšem přišla skvělá pasáž Zubrů. Nejprve rychlou souhru před brankou zakončil Daniel Ministr, poté Svozilovu ránu doklepl Petr Wolf a stejný hráč zakrátko skóroval odrazem od levé tyče. Tři trefy vměstnali Přerované do 94 vteřin.

Domácí reagovali oddechovým časem a ten jim pomohl. Na začátku desáté minuty totiž stav korigoval dorážející Jakub Zalubil a o chvíli později, při vyloučení Ministra, rychle využil přesilovku Petr Flora, který bekhendem překvapil Kocáka hned po buly. Přerov ale další potíže nepřipustil, začal znovu mít výrazný tlak a odpověděl stejnou mincí. Na konci precizní souhry v přesilovce byl Tomáš Gorás, který bez problémů dorážel u tyče.

Ve druhé části se obraz hry nezměnil. Zubři pokračovali velmi aktivně, ale průnik Komačky či Kopečka skončil výborným zákrokem domácího gólmana Vystrčila. Skóre Hanáci navýšili až v polovině zápasu, kdy se nejprve v početní výhodě tečí Vohrabalovy střely prosadil David Šimanský a zanedlouho rychlou přihrávku Skopala zpoza brány zužitkoval Petr Wolf, jehož rána znamenala hattrick.

Broďané se dostávali před Kocáka spíše jen ojediněle, přesto měli ve 35. minutě dobrou příležitost. Zalubilovu ránu přerovský gólman dostatečně nepokryl, avšak dorážka domácímu útočníkovi nevyšla. To rána Davida Šimanského na druhé straně o chvíli později do brány prošla, a tak Zubři po čtyřiceti minutách vedli 7:2.

Ani třetí perioda nepřinesla v dění na ledě nic nového. Přerovský tým držel soupeře pod tlakem a další změna skóre tak byla jen otázkou času. Podařilo se to ve 45. minutě, kdy Komačka sehrál s Romanem Frolkem parádní kombinaci a druhému jmenovanému stačilo před bránou jen nastavit hůl. O tři minuty na to byli u dalšího zásahu stejní hráči, avšak obráceně. Přečíslení dvou na jednoho v oslabení zakončoval přesnou ranou nad Vystrčilovo rameno Petr Komačka.

Ještě tutéž přesilovku však nakonec domácí využili. David Buráň vyslal na Kocáka nepříliš prudkou střelu, ale kotouč se přesto dostal za brankovou čáru. Poslední slovo v utkání měli Přerované, kteří hráli téměř minutovou přesilovkou pět na tři. Ta byla rychle využita Petrem Wolfem, který zakončoval ťuk – ťuk kombinaci do prakticky prázdné brány a svoji čtvrtou trefou v utkání zaokrouhlil počet přerovských gólů na deset.

Ohlasy trenérů

Roman Uhříček (HC Spartak Uherský Brod): Pro nás je obrovským úspěchem postup do finálové části této soutěže. Každý zápas teď bude velice těžký, protože proti nám bude stát mnohem silnější soupeř, ale snažíme se vždy uhrát co nejlepší výsledky. Přerov měl velmi dobré všechny čtyři lajny a naprosto zaslouženě nás přehrál.

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): Měli jsme výborný vstup do utkání, když se nám podařilo rychle vstřelit tři góly. Pak si ale domácí vzali oddechový čas a na nás z toho vedení 3:0 padlo úplně zbytečné uspokojení, kterého soupeř využil. Museli jsme proto v kabině o přestávce zvýšit hlas. Pak jsme si pomohli přesilovkami a znovu jsme zapojili všechny hráče, což je pro nás jedině dobře. Je to pěkné vítězství, ale jdeme zápas od zápasu dál. Nyní se musíme dobře připravit na nedělní utkání s Kroměříží.