Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Vyrovnaný zápas rozhodly přesilovky ve 3.třetině

Vyrovnaný zápas rozhodly  přesilovky ve 3.třetině
P ř e r o v - V posledním mistrovském utkání ligy juniorů se Zubři utkali na domácím ledě se Žďárem na Sázavou. Zápas byl vyrovnaný celých 60 minut, domácí museli větší část zápasu dotahovat náskok hostů (sami to soupeři usnadnili třeba tím, že dvakrát inkasovali během jedné své přesilovky) a otočit stav se povedlo juniorům Meo až ve svých přesilovkách v závěru utkání, když dokázali využít přesilovku 5 na 3 i pokračující 5 na 4.
40.kolo, neděle 22.2.2009
HC ZUBR Přerov - SKLH Žďár nad Sázavou
HC ZUBR Přerov - SKLH Žďár nad Sázavou
6:5
(2:2, 2:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 4:25 Vládek (J. Ferenc), 11:55 J. Ferenc (T. Klimecký, Konečný), 27:44 T. Klimecký (J. Ferenc), 36:36 J. Ferenc (Brázda), 54:48 M. Ferenc (Konečný, Blinka), 55:40 Holík (Vládek, Hradil) - 1:43 Slavík, 16:33 Klíma (Kožár, Staněk), 23:15 Adam, 23:53 Klíma (Slavík, Hron), 52:32 Kříž (Horký). Rozhodčí: Váňa - Hejda, Švarc. Vyloučení: 9:12, navíc Holík (Přerov) 10 minut osobní trest - Klíma (Žďár nad Sáz.) 2 x 10 minut osobní trest. Využití: 3:0. V oslabení: 0:2. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4, 4:4, 4:5, 6:5.
Okáč - Pírek, J. Ferenc, Brázda, M. Ferenc, Konečný, Hoferek, Bosák - Hradil, Vládek, T. Klimecký - Holík, Šteiner, Šrámek - Blinka, Dočkal, Vaněk - Valouch
L. Černý - M. Černý, Kolda, Kosour, Adam, Simandl, Klíma, Kříž, Hron, Šimon, Horký, Staněk, Slavík, Kožár

Komentář k zápasu

Celý zápas byl velmi vyrovnaný. Hned po 103 sekundách otevřel skóre hostující Slavík, který prostřelil Okáče ze 3 metrů. Přerov odpověděl po necelých 3 minutách. Střelu Jakuba Ference dorážel za brankovou čáru Vládek - 1:1. V půli 11.minuty zahodili hosté vyloženou šanci, když se uvolnili a dostali těsně před Okáče, v závěru 12.minuty si vypracovala pěknou kombinační akci prozměnu přerovská trojice Konečný - Klimecký - J.Ferenc. Posledně jmenovaný tvrdou střelou z první strhl vedení na několik minut na stranu Zubrů - 2:1. Poslední gól třetiny padnul v půli 17.minuty. Po přihrávce Staňka zakončoval nejdříve Kožár, jeho střelu ještě dokázal Okáč vyrazit, na následnou dorážku Klímy už byl ale krátký. Krátce před koncem 1.třetiny si Žďár vytvořil šanci dvou na jednoho, ale neuspěl. Do šaten se šlo tak za stavu 2:2.

Začátek 2.třetiny odehráli domáci velmi špatně. Ve 24.minutě hrálo Meo přesilovou hru, přesto během ní padly za Okáčova záda dvě "slepené" branky. Nejdříve po ledě uspěl Adam a za dalších 38 sekund zvýšil po nahrávkách Hrona a Slavíka Klíma na 2:4. Ve 26.minutě mohl uvolněný Šteiner snížit po střele z první těsně u brány. Chvíli poté už mohli hosté vést 2:5, ale neproměnili přečíslení 2 na 1. Meo snížilo na rozdíl jediné branky celkem brzy - ve 28.minutě nahrál J.Ferenc Klimeckému. Ten objel síť brankáře Černého a po ledě jej překonal - 3:4. Ve 33.minutě už mohlo být vyrovnáno, Vaňkova střela se však odrazila od tyče. Minutu poté si vypracoval pro změnu sólový nájezd Žďár nad Sázavou, ale neuspěl. I druhá třetina však skončila nerozhodně 2:2. Ve 37.minutě střelu Brázdy od modré čáry tečoval do hostující klece J.Ferenc - 4:4.

Poslední třetinu zahájili aktivněji hosté ale skóre se dlouho neměnilo. Ve 49.minutě nebyli daleko od gólu, jejich střela se odrazila z vnitřní strany levé Okáčovy svatyně. Na 4:5 jim strhl vedení v 53.minutě Kříž. Po přihrávce Horkého prostřelil Okáče po ledě. O všem tak nakonec rozhodly následující přesilovky. Trestné lavice na obou stranách se celkem zaplnily a Meo dostalo šanci hrát 65 sekund přesilovku 5 na 3. Už po 31 sekundách se rozvlnila síť za Černého zády, když pěknou kombinaci úspěšně proměnil M. Ferenc ve spolupráci s Konečným a Blinkou. V dále pokračující přesilovce 5 na 4 ani ne minutu po vyrovnání uzavřel gólový účet zápasu Holík, jemuž asistovali Vládek s Hradilem. Letošní sezónu tak naši junioři zakončili nakonec těsným vítězstvím 6:5.