Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři utrpěli na ledě lídra tabulky debakl

Junioři utrpěli na ledě lídra tabulky debakl
J i h l a v a - Domácí hráči vletěli do zápasu jako blesk a hned po osmnácti sekundách se ujali vedení. Jihlava získala převahu a vyjádřili ji také gólově mezi 9. a 16. minutou, kdy Přerov inkasoval dalších pět branek. Brankostroji domácích nezabránila ani výměna brankářů Zubrů po třetí brance. Domácí zvýšili hned na začátku druhé třetiny už na 8:0 a teprve na začátku třetí třetiny, kdy domácí trochu polevili vstřelili Zubři čestné dvě branky. V závěru, když už se o nic nehrálo, hrály chvíli oba týmy bez brankáře.
36.kolo, čtvrtek 29.1.2009
HC Dukla Jihlava - HC ZUBR Přerov
HC Dukla Jihlava - HC ZUBR Přerov
11:2
(6:0, 2:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 0:18 J. Kuřítko (Kotlík), 8:20 Malec (Rosendorf, Pometlo), 11:38 Dvořák (Pometlo), 12:52 Polcar (Zeman), 13:17 J. Kuřítko (Kotlík, Němec), 15:58 Zeman (Rosendorf), 22:35 Zeman (Polcar), 25:49 Polcar (Zeman), 44:10 Šustr (Pometlo), 46:27 Dvořák (Vacek), 47:03 Vysloužil (Zeman, Polcar) - 42:39 Vaněk (Mališka), 43:59 Šteiner (Holík). Rozhodčí: Čech - Rittich, Skopal. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 55. Střely na branku: . Průběh utkání: 8:0, 8:2, 11:2.
Jíra - Posmyk, Cirhan, Zelený, Randa, Šustr, Rosendorf, Vacek - Němec, Kotlík, Kuřítko J. - Dvořák, Pometlo, Brabec - Polcar, Zeman, Vysloužil - Malec
Okáč (12. Ginter, 21. Okáč, 48. Ginter) - Hoferek, Brázda, Pírek, Bosák, Ferenc, Konečný - Dočkal, Šrámek, Blinka, Vaněk, Šteiner, Holík, Valouch, Mališka, Hradil

Komentář k zápasu

Junioři jihlavské Dukly začali utkání velmi aktivně a už po osmnácti vteřinách vedli, když Kuřítko objel Okáčovu branku a u tyčky bez problémů zasunul puk. Zubři se hned vzápětí dočkali po faulu Němce přesilové hry, ale nedokázali ji využít. Na začátku 8. minuty dobře na modré čáře zabojoval Hradil a pokoušel se před brankou najít lépe postaveného Mališku, který však nezkrotil skákající puk. O minutu později domácí přidali druhou branku. To se z otočky před brankářem Okáčem prosadil přesnou střelou Malec.

Šanci snížit skóre měli Zubři v další přesilovce, ale ta se nakonec opět minula gólovým účinkem. V oslabení se navíc mohli junioři Dukly prosadit potřetí a Okáč musel Zemanovi v těžké situaci vypíchnout puk. V polovině 12. minuty už ale přece jen přišla třetí přesná trefa Jihlavy. Postaral se o ni kapitán Dukly Dvořák. Do přerovské branky se poté postavil Ginter a do konce první třetiny musel lovit puk z branky hned třikrát. Nejdříve ho překonal Polcar, za necelou půlminutu Kuřítko a půltucet branek do sítě přerovského Zubru v první třetině zakončil Zeman.

Druhá třetina také začala velkým náporem Jihlavy a opět s brankářem Okáčem v přerovské kleci. V polovině 23. minuty se domácí prosadili posedmé, když byl znovu úspěšný Zeman. O minutu později vytáhl přerovský gólman naopak pěkný zákrok lapačkou proti střele Pometla, ale z další akce se junioři Dukly znovu radovali. Přesným střelcem byl podruhé v utkání Zeman. V polovině utkání hráli Přerovští Zubři přesilovou hru, přes velmi dobře napadající jihlavské hráče se však ani tentokrát nedokázali prosadit. Domácí měli ve druhé části hry i další šance, ty však už nevyužily a tak si Okáč připsal na své konto úspěšné zákroky.

Na začátku třetí třetiny domácí mírně polevili v koncentraci a Zubři toho bleskově využili a to během krátké chvíle hned dvakrát. Nejdříve po Mališkově přesné přihrávce snížil skóre Vaněk a po minutě jinak dobře chytajícímu brankáři Jírovi proklouzl za záda puk po střele Šteinera. Na dva góly Zubrů zareagovali domácí okamžitě a při ponechané výhodě napálil puk do přerovské branky Šustr. V polovině 47. minuty se diváci na Horáckém zimním stadionu dočkali desítky. Ve vlastním oslabení ji mezi Okáčovy betony trefil Dvořák. Velmi krutý debakl pro Přerov poté domácí ještě navýšili. Hned v další minutě upravil skóre už na 11:2 Vysloužil a podruhé vyhnal Okáče z branky.

Do ní opět zamířil náhradník Ginter a po chvíli musel likvidovat další dvě nebezpečné situace. Nejdříve přerovského brankáře nepřekonal Vacek a po chvíli Pometlo z výborné pozice trefil jen přesouvajícího se gólmana. V 53. minutě mohli Zubři snížit skóre, když se před jihlavským brankářem objevil Šrámek. Ani mu však střela příliš nesedla. Na začátku 57. minuty si jihlavská střídačka překvapivě vybrala oddechový čas a diváci dočkali nevídané věci, když se oba týmy odhodlaly ke hře bez brankáře. Přerovskou power play však po chvíli ukončil faul Holíka a domácí hráli přesilovku 6 na 4. Tu se jim už využít nepodařilo a když ani Zubři nedokázali trefit prázdnou jihlavskou branku, skončilo utkání nakonec vysokým vítězstvím jihlavské Dukly 11:2.