Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

O vítězství juniorů Přerova rozhodla poslední třetina

O vítězství juniorů Přerova rozhodla poslední třetina
P ř e r o v - V zápase si vytvořily oba celky řadu příležitostí. Aktivněji začali hosté, a ze svého tlaku vytěžili rychle úvodní gól. Domácí utlumili jejich tlak při své přesilovce a brzy poté odpověděli. Dalších 30 minut se žádné mužstvo nedokázalo trefit za záda soupeřova brankáře, třebaže k tomu měla často velmi blízko. Nakonec tak rozhodla třetí třetina, kterou vyhráli domácí zvláště díky dobrému začátku a závěru třetiny.
32.kolo, pátek 16.1.2009
HC ZUBR Přerov - HC Kometa Brno Úvoz
HC ZUBR Přerov - HC Kometa Brno Úvoz
3:1
(1:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 11.Vaněk (Dočkal), 43.Holík (Šteiner), 59.Vencel (Mališka) - 7.Krejčí (Rohrl) Vyloučení: 5:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
Okáč - Hoferek, Brázda, Prinke, Ryšánek, Dočkal, Šrámek, Menšík, Blinka, Ferenc M., Vaněk, Šteiner, Holík, Vencel, Ferenc J., Nedbal, Blaheta, Mališka, Hradil, Konečný
Klimeš - Lysoň, Hájek, Ješko, Trnka, Kinzel, Bednář, Krejčí, Krobauer, Gregorovič, Novotný, Lesonický, Chudý, Harmim, Rohrl, Sedláček, Čelechovský

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupili junioři Komety Úvoz velmi aktivně a celých 8 minut zaměstnávali Okáče. Zkoušeli na něj střílet ze všech možných pozic a jejich aktivita se jim vyplatila. V 7. minutě zamířila do levého vinklu Okáčovy sítě střela Krejčího. Při brance asistoval Rohrl - 0:1. Teprve vyloučení hostujícího Hájka ukončilo tlak Komety a "veslo" pomalu přebrali domácí. V 11.minutě si Zubři vytvořli velmi pěknou šanci, která byla zakončena gólem. Po Brázdově přihrávce našel Dočkal velmi dobře najíždějícího Vaňka a před ním již "zívala" z velké části nekrytá Klimešova svatyně - 1:1. Za necelé dvě minuty mohl otočit skóre Hradil, když ze dvou metrů střílel prudce z první, ale bohužel zamířil několik centimetrů vedle levé tyče. Až do konce třetiny pak měli více ze hry domácí.

Ve druhé třetině se diváci branky nedočkali a to i přesto, že se hra přelévala ze strany na stranu a oba celky měly šance skórovat. Nejdřive ve 22.minutě si podobnou šanci z první třetiny zopakoval Hradil. Poté zle zatápěli Přerovu hosté při své přesilovce za velmi přísně odpískaný trest "příliš mnoho hráčů na ledě". Zubři se nakonec ubránili a naopak obrovskou šanci měl v 29. minutě Vencel, když po Šteinerově přihrávce najížděl na Klimeše od mantinelu. Brněnskému Hájkovi nezbylo než faulovat. A když za pouhých 12 sekund odešel na trestnou lavici i další Brňák Ješko, dostalo Meo výhodu dokonce pět na tři. Přerov sice několikrát Klimeše ohrozil, ale puk za jeho záda nedostal. Následující dvě oslabení pro změnu Zubři celkem snadno ubránili a poslední větší akci druhé třetiny si vytvořili hosté při přečíslení dvou na jednoho.

O všem tak rozhodla třetí třetina. Začátek patřil Přerovu. Už po 18 sekundách se puk dostal těsně před Klimeše, ale Zubrům se nepovedlo puk trefit. Po necelých dvou minutách však Šteiner dobře nahrál Holíkovi a jeho prudká střela z krůhů znamenala vítězný gól Meo - 2:1. V dalších fázích hry se oba týmy střídaly v aktivitě a vytvořily si přibližně stejný počet střeleckých pokusů. Od 53.minuty se ale hosté "zakousli" do obrany Přerova s cílem z výsledkem ještě něco udělat a dalších pět minut měl Okáč spolu s celou obranou práce až nad hlavu. Na začátku předposlední minuty ale prudce vypálil Mališka a jeho střelu těsně u tyče poslal do brány Vencel a uzavřel tak skóre zápasu na 3:1.