Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři: Obrovský boj s Jihlavou skončil remízou

Junioři: Obrovský boj s Jihlavou skončil remízou
P ř e r o v - Rok 2009 zahájili juniorští hokejisté přerovského Zubru zápasem s Jihlavou. Domácí v první třetině lídra tabulky přehráli a dostali se do dvoubrankového vedení. Ve druhé třetině, která byla rozbitá častým vylučováním se postupně začala karta obracet a hosté snížili skóre na 2:1. V závěru druhé části hry jihlavští sahali i po vyrovnání, ale trestné střílení neproměnili. Třetí dějství přineslo velký tlak hostujícího týmu, který čtyři minuty před koncem vyústil v gól na 2:2. Obrovský boj s jihlavskou Duklou ve finálové skupině tak skončil smírně a oba týmy si do tabulky připsaly po jednom bodu.
29.kolo, neděle 4.1.2009
HC ZUBR Přerov - HC Dukla Jihlava
HC ZUBR Přerov - HC Dukla Jihlava
2:2
(2:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 9:58 Blaheta (Šrámek), 14:55 Vencel (Menšík, J. Ferenc) - 26:38 Vysloužil (Polcar), 55:59 Dvořák (M. Kuřítko, Zeman). Rozhodčí: Přikryl - Kašík, Trunečka. Vyloučení: 10:10, navíc Menšík (Přerov) 5 minut + do konce utkání - J. Kuřítko (Jihlava) 5 minut + do konce utkání, Kotlík (Jihlava) 5 minut + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:2.
Okáč - Hoferek, Ryšánek, Prinke, Bosák, Dočkal, Šrámek, Mališka, Blinka, M. Ferenc, Šteiner, Holík, Vencel, J. Ferenc, Blaheta, Menšík, Hradil, Schaffer, Konečný
Navrátil - Cirhan, Posmyk, Musil, Němec, Šustr, J. Kuřítko, Zelený, Brabec, Rosendorf, Dvořák, Malec, Vysloužil, Randa, Vacek, Zeman, Polcar, M. Kuřítko, Pometlo, Kotlík

Komentář k zápasu

Juniorští Zubři se v úvodu zápasu prezentovali proti silnému soupeři velmi aktivní hrou. Oba týmy si brzy vyzkoušeli hru v početní převaze, která však gól ani na jedné straně nepřinesla. V závěru 9. minuty bylo hodně nebezpečno před přerovskou brankou, ale útočná souhra Musila s Jaroslavem Kuřítkem nakonec nebyla úspěšná. O minutu později už ale přišel první zápis do listiny přesných střelců. Po přihrávce Šrámka se puku zmocnil přerovský kanonýr Blaheta a přesnou ranou otevřel skóre zápasu - 1:0. Ve 13. minutě mohli jihlavští potrestat faul přerovského útočníka Šteinera, ale Pometlo, který si dokonce rozhýbal brankáře Okáče ve stoprocentní šanci minul. Na řadu tak přišla dvojnásobná přesilovka Zubrů a v ní nakonec druhý gól. V 15. minutě byl u prostoru brankoviště velmi aktivní Vencel a po několika dorážkách došťouchal puk za brankovou čáru - 2:0. Poslední velkou šanci první třetiny si vypracovali krátce před sirénou hosté. Jihlavský útočník Vysloužil ale dobrou palebnou pozici nezužitkoval.

V úvodu druhé třetiny tým přerovských Zubrů ubránil pokračující oslabení a ve 23. minutě mohl potřetí udeřit. Po sérii krásných přihrávek se Mališka objevil sám před brankářem Navrátilem, ale k velké smůle puk za jeho záda neusměrnil. Ve 27. minutě hostující Jaroslav Kuřítko svým velmi tvrdým zákrokem u mantinelu zasáhl obránce Prinkeho a díky pětiminutovému trestu pro něj utkání předčasně skončilo. V oslabení pak Jihlava překvapila všechny přítomné diváky a zařídila bleskové snížení stavu o které se přesnou střelou postaral Vysloužil - 2:1. Poté přišla na řadu dlouhá série vyloučení a zejména přerovští Zubři hráli díky nedisciplinovanosti soupeře hodně dlouho v přesilovce. Dobré možnosti ke skórování a zvýšení vedení ale nevyužili. Ve 36. minutě při jedné z velkých šancí ujel Holík, ale ačkoliv byl tísněn dojíždějícím obráncem zkusil brankáře Navrátila překvapit. Bohatá na zajímavé události byla i poslední minuta druhé třetiny. Nejdříve spálil dobrou možnost přerovský Šrámek a 20 vteřin před druhou sirénou přišel na druhé straně faul na unikajícího jihlavského útočníka, za který rozhodčí Přikryl nařídil trestné střílení. K jeho provedení se rozjel Zeman a v souboji s brankářem Okáčem nakonec jen jemně zazvonila boční konstrukce branky.

Třetí třetina přinesla velký tlak hokejistů jihlavské Dukly a přerovský brankář Okáč musel ze svého repertoáru vytáhnout řadu skvělých zákroků. Stálo při něm i hokejové štěstí a to zejména při akci Kotlíka ze 43. minuty, nebo při tutovce Pometla o minutu později, kdy jihlavský útočník netrefil téměř poloprázdnou branku. Přerovští Zubři se dál statečně bránili a dokázali dlouhou dobu odolávat útočným výpadům Jihlavy. Nakonec se ale favorit ligové soutěže na přerovském ledě dočkal vyrovnání. V závěru 56. minuty se ujala přesná střela Dvořáka na kterou už jinak výtečně chytající brankář Okáč nestačil - 2:2. Zubři se ještě pokusili v závěru zápasu strhnout vedení na svoji stranu, ale došlo už jen na pěstní souboj Menšíka s Kotlíkem, po kterém oba hříšníci inkasovali tresty na pět minut plus do konce utkání.

Velká hokejová bitva ve finálové skupině ligy juniorů mezi týmem přerovských Zubrů a jihlavskou Duklou tak skončila po remíze 2:2 dělbou bodů.

Video

Sestřih utkání ligy juniorů mezi Přerovem a Jihlavou, který obsahuje všechny góly, trestné střílení, řadu zajímavých akcí i závěrečný pěstní souboj nabízí webová TV HC ZUBR Přerov.

Aktuální tabulka ligy juniorů (finálová skupina)

 1. Jihlava             29     22     3     4      130:65     47
 2. Havlíčkův Brod      29     20     3     6      188:80     43
 3. Přerov              29     15     5     9      110:79     35
 4. Kometa Brno Úvoz    29     13     5    11       92:85     31
 5. Krnov               29     13     4    12       95:130    30
 6. Technika Brno       29     13     3    13       94:90     29
 7. Nový Jičín          29     12     4    13       97:91     28
 8. Žďár nad Sázavou    29     11     6    12       95:119    28