Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zápas juniorů s Krnovem exhibicí Zubrů

Zápas juniorů s Krnovem exhibicí Zubrů
P ř e r o v - V prvním zápase finálové skupiny ligy juniorů se utkali Zubři se soupeřem, s nímž končili základní část soutěže. Po týdnu si tedy daly celky spolu odvetu, tentokrát na ledě Zubrů. Od začátku zápasu nebylo pochyb o vítězi, prakticky celý zápas a to i v oslabení hrál Přerov dopředu, až na vyjímky Krnov k ničemu nepustil. Hosté vystřídali třikrát brankáře a jediný gól, který se jim podařilo dát, vstřelili za početní převahy 5 na 3.
27.kolo, pátek 19.12.2008
HC ZUBR Přerov - HK Krnov
HC ZUBR Přerov - HK Krnov
11:1
(4:0, 3:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 5. Mališka (Vencel), 14. Konečný (Vencel), 16. Blaheta (J. Ferenc), 16. Hradil (Mališka), 22. Mališka (Hradil, Vencel), 23. Šteiner (Kreisel), 35. Menšík (Blaheta), 44. Ryšánek (Kocan), 49. Bosák (Mališka, Vencel), 50. Šteiner (Ryšánek, Kreisel), 53. Hradil (Vencel) - 26. Pavlica (Ševčík). Rozhodčí: Váňa - Machálek, Wesley. Vyloučení: 11:9, navíc Slanina (Krnov) 10 minut osobní trest. Využití: 3:1. V oslabení: 2:0. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 11:1.
Ginter - Hoferek, Ryšánek, Prinke, Bosák, Dočkal, Šrámek, Mališka, Blinka, Kreisel, Kocan, Šteiner, Holík, Vencel, Ferenc J., Nedbal, Blaheta, Menšík, Hradil, Schaffer, Konečný
Kulhavý (1. a 45.), Kolbert (23. a 50.) - Ševčík, Bolacký, Pavlica, Miškov, Bartoň, Rýpar, Faksa, Wíttek, Čermák, Slanina, Michálek, Haim, Trtík, Havlíček, Svoboda, Jelen, Olbrecht, Tábor

Komentář k zápasu

V zápase měli Zubři převahu takřka od začátku, přesto se nevyvarovali faulů a poměrně často chodili na trestnou lavici. V závěru 4.minuty byl jako první vyloučen přerovský Nedbal. Stačilo 17 sekund a i přes toto nevýhodu se ujalo Meo po přihrávce Vencela vedení zásluhou Mališky - 1:0. Pokračující přesilovka hostí nebyla z jejich strany vůbec nebezpečná, spíše naopak. Největší šanci měl Krnov v závěru 13.minuty, svůj sólový nájezd Miškov ale pokazil, když puk mu těsně u brány sjel s hole a ani nevystřelil. Hned z protiútoku ale "zahřmělo" na druhé straně. Po Vencelově přihrávce se u brány prosadil Konečný a zvýšil při hře 4 proti 4 na 2:0. Jen pár sekund poté si Krnov musel pomoci faulem a první přesilovku hrálo Meo. V ní předvádělo velmi pohledný hokej a asi nejhezčí gól zápasu dal v 16.minutě po přihrávce J.Ference Blaheta. Ačkoliv byl otočen ke Kulhavému zády, zkusil poslat puk za sebe a ten překvapivě skončil v krnovské síti - 3:0. Po dalších 40 sekundách už na světelné tabuli svítilo 4:0. Mališkův pas zužitkoval do odkryté části krnovské svatyně z první Hradil.

Hned v úvodu druhé třetiny Zubři dvěma "slepenými" góly zvýšili už na hrozivých 6:0 a hrálo se jen o to, kolik bude konečný výsledek. Ve 22.minutě si nejdříve dobře najel před branku Šrámek, jeho střelecký pokus ještě nebyl úspěšný ale hra pokračovala. Trojice Vencel, Hradil a Mališka zakončovala z první - 5:0. Po necelé minutě našel Kreisel dobře najetého a volného Šteinera a bylo to 6:0. Soupeři poprvé vystřídali brankáře. Mezi tyče se postavil Kolbert. V zápětí si šli v těsném závěsu odpočinout na trestnou lavici Menšík s Bosákem a soupeřům se naskytla možnost hrát přesilovku 5 na 3. Krnov se dokázal tentokrát dobře postavit, vytvořit zámek i tlak a později prostřelit Gintera. Autorem gólu byl Pavlica, asistence byla připsána Ševčíkovi - 6:1. V závěru 30.minuty spálila obrovskou šanci dvojice Vencel - Mališka, která přečíslila krnovské hráče a vytvořila si akci 2 na 1. Vencel se v pásmu rozhodl pro přihrávku, té však zabránil hostující obránce. Přesně po dalších dvou minutách se do sólového nájezdu dostal domácí Nedbal a krnovský Pavlica jej nedokázal zastavit jinak než faulem. Domácí tentokrát přesilovku nevyužili, v 35. minutě ale Menšík s Blahetou velmi pěknou kobinační akci proměnili v další gólový úspěch - 7:1.

V poslední třetině si už družstvo přerovských juniorů dělalo na ledě prakticky co chtělo. Ve 44.minutě využili další přesilovou hru. Po Kocanově přihrávce vystřelil prudce Ryšánek od modré čáry, puk prošel mezi několika hráči a třebaže se jej brankář nejspíše dotkl, do branky se dostal 8:1. Minuty poté Krnov znovu střídal brankáře, hájit bránu hostí přišel znovu Kulhavý. Další velkou šanci si domácí vypracovali v 49.minutě, ale šanci 2 na 1 Kulhavý zlikvidoval. Kuriozní gól na 9:1 padl opět v přesilovce 20 sekund poté. Nahrávku Vencela zakončoval u sítě Mališka, ale puk skákající po brankové čáře se odrazil jen od pravé tyče. U ní však již číhal Bosák a pro toho již nebyl problém uklidit puk do téměř prázdné branky - 9:1. V závěru 50.minuty poslal přesný pas na modrou čáru Kreisel a střelu, kterou odtud prudce vypálil Ryšánek před brankou tečoval Šteiner - 10:1. Vytoužená desítka tak byla na světě. Po ní už potřetí Krnov vystřídal brankáře, mezi tyče se vrátil Kolbert. Poslední gól vstřelilo Meo v oslabení, když Vencel našel zcela nehlídaného Hradila a jeho střela uzavřela skóre zápasu na fantastických 11:1. Zubři měli možnost rozdíl skóre ještě navýšit, dvě vyložené akce 2 na 1 v 54.minutě a 58.minutě však ztroskotaly na nepřesných přihrávkách. Domácí junioři dnes svého soupeře přehráli rozdílem třídy a debakl, který zde Krnov utrpěl je zcela zasloužený.