Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři: Tým Zubrů pošesté Hodonín neporazil, na ledě Drtičů těsně prohrál

Junioři: Tým Zubrů pošesté Hodonín neporazil, na ledě Drtičů těsně prohrál
H o d o n í n – Pět vzájemných duelů s Hodonínem si junioři udržovali vítěznou sérii, v tom šestém střetnutí, které bylo letos už posledním, se však z úspěchu radovali Drtiči. Na jejich ledě sice Zubři po úvodní třetině drželi vyrovnaný stav, ale hned z kraje druhé části inkasovali znovu a odpovědět již nedokázali. K vyrovnání nevedly v závěru ani přesilovky, proto po výsledku 2:1 bral všechny body Hodonín. Zubři, kteří nastoupili v hodně improvizované sestavě bez několika hráčů tak ani ve druhém víkendovém utkání nebodovali.
34.kolo, neděle 2.3.2014
SHK iClinic Hodonín - HC ZUBR Přerov
SHK iClinic Hodonín - HC ZUBR Přerov
2:1
(1:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Flora (Polesný), 22. Černohous – 20. Mašíček (Šťastný, Kebza). Rozhodčí: Slavka – Kucián, Maťašovský. Vyloučení: 9:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 47. Střely na branku: 24:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Luner – Prčík, Frolek, Kukliš, Polesný, Sedlák, Výmola – Kučera, Černohous, Flora, Duchoslav, Tomi, Rauš, Janota
Loučka – Adámek, Mašíček, Šťastný, Kundrátek, Duda, Kubal, Siegel, Kebza, Hradil, Šnirc, Němec, Běhal, Podepřel

Komentář k zápasu

Úvodní okamžiky dnešního utkání byly z obou stran hodně opatrné. Mírně aktivnější byli domácí borci, jejich snažení ale přibrzdilo už v páté minutě první vyloučení zápasu. Z přesilovky ale hosté z Hané nevytěžili vůbec nic a Drtiči ji v pohodě přečkali. V končící osmé minutě se domácí z ničeho nic dostlali do přečíslení dvou na jednoho, ale finální přihrávka skončila v rohu a z nadějné akce nakonec nebylo nic. O dvě minuty později mohl otevřít skóre Frolek, jehož rána prosvištěla těsně kolem pravé tyčky Loučkovy brány.

V polovině první části si v početní výhodě zahráli i domácí mladíci. S přesilovkou ale hodonínští hráči naložili podobně jako předtím Zubři. Nicméně půl minuty po návratu vyloučeného Šnirce na led se skóre zápasu přeci jen poprvé změnilo. Polesný našel přesnou přihrávkou za hostující obranu Pavla Floru, ten před modrou čárou převzal kotouč a rychlou ranou nad lapačku prostřelil Loučku. Vyrovnání měl na hokejce o dvě minuty později v další přesilovce přerovský Hradil, ale Luner si pokryl volný prostor u bližší tyčky.

V devatenácté minutě byli v krátkém sledu vykázáni na trestnou lavici další dva hodonínští borci a Hanáci měli výhodu dvou mužů, kterou třiadvacet vteřin před první přestávkou přetavili ve vyrovnávací trefu. Roman Šťastný nabídnul palebnou pozici Dominiku Mašíčkovi, který parádní ránou bez přípravy nasměroval kotouč přesně do levé šibenice domácí brány. Proti této ráně byl golman domácích naprosto bezmocný.

Domácí po přestávce přečkali zbytek klasické přesilovky hostů a o chvíli později naopak sami udeřili. O druhou branku domácího celku se postaral Vít Černohous, který v signalizované výhodě dokázal obejít protihráče a bekhendovým pokusem překonal přerovského brankáře. Hru následně rozkouskovala častá vyloučení , na další větší gólovou příležitost si ale museli diváci počkat až do třiatřicáté minuty, kdy hostující golman s notnou dávkou štěstí zlikvidoval nájezd domácího zadáka Frolka.

Na opačné straně pak ujel do samostatného úniku Pavel Hradil, který si sice položil domácího brankáře, ale Luner jeho šanci následně zneutralizoval výborným zákrokem. V šestačtyřicáté minutě nadělalo Lunerovi starosti nenápadné Němcovo nahození, které se otřelo o boční konstrukci domácí svatyně. Osmačtyřicáté minuta mohla přinést uklidnění pro domácí lavičku, ale Černohous v přesilovce nedokázal vměstnat kotouč mezi tři tyče poloprázdné přerovské brány.

A tak bylo zaděláno na drama do závěrečných vteřin. V posledních osmi minutách putovali hned tři domácí hráči na trestnou lavici a Hanáci tak měli dostatek času i možností podruhé v zápase vyrovnat. Navíc, když téměř půl minuty hráli Zubři v přesile o dva hráče. Obrana Drtičů v čele s výborným Lunerem ale všechny šance Přerova ustála a po závěrečné siréně se mohli hodonínští mladíci radovat z první výhry nad Hanáky v letošní sezoně.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík (SHK Hodonín):
Z dnešního zápasu mám radost, protože se nám konečně podařilo vyhrát nad Přerovem a můžeme tak říci, že jsme dokázali v průběhu sezony porazit všechny soupeře. Víme však, že hosté přijeli značně oslabení, my jsme ale také nebyli v plné síle. Kluci v dnešním zápase opravdu bojovali. Opět jsme měli spoustu nervů s naší disciplínou, i když si úplně nemyslím, že každé vyloučení z naší strany byl faul. V průběhu utkání jsme přežili v uvozovkách klinickou smrt, protože nás rozhodčí dvakrát poslali do třech.

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov):
Dnes jsme hráli s tradičním soupeřem z Hodonína, přijeli jsme ve značně improvizované sestavě kvůli zraněním a nemocem. Myslím, že utkání jsme odbojovali, měli jsme velký počet šancí, které jsme nevyužili. Soupeř nás dostal v první třetině pod tlak, nicméně se nám podařilo srovnat. Následně jsme mohli odskočit ve druhé třetině, jenže jsme opět neproměnili nabídnuté šance. Ve třetí třetině se nám už nepodařilo srovnat stav utkání. Každopádně gratuluji soupeři k výhře, my se hlavně musíme srovnat zdravotně k dalšímu utkání.