Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři: V Havířově předvedli Zubři bojovný výkon a zaslouženě vezou tři body

Junioři: V Havířově předvedli Zubři bojovný výkon a zaslouženě vezou tři body
H a v í ř o v – Nedělní odpoledne bylo znovu vyhrazeno finálové části juniorské ligy. Aktuální kolo zavedlo přerovský tým na led Havířova, odkud si Zubři po dobrém výkonu přivezli všechny tři body. Domácí hráči AZetu sice na úvodní trefu Čelka reagovali, ale Přerov výrazně posunuly k úspěchu dva slepené góly Tomečka ve druhé třetině. V té třetí Zubři ubránili dvojnásobné oslabení a přidali ještě gól navrch.
32.kolo, neděle 23.2.2014
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
1:4
(1:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Potočný J. (Synek) – 5. Čelko, 24. Tomeček (Duda), 26. Tomeček (Hradil), 59. Šnirc (Hradil). Rozhodčí: Koziol – Bartek, Kašinský. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 25:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.
Slanina – Cháňa, Gawlas, Weisser, Potočný J., Potočný V., Křibík, Vyčesaný, Suchý, Lenomar, Caruk, Diviš, Jaroch, Synek, Taras, Staš
Loučka – Tomiga, Mašíček, Šťastný, Kundrátek, Adámek, Duda, Běhal – Školoud, Řezáč, Kebza – Čelko, Šnirc, Hradil – Siegel, Němec, Tomeček

Komentář k zápasu

Hostujícímu Přerovu se vstup do utkání povedl dokonale. Nejprve se dostal Němec do velké šance, ale Slanina puk vykopnul mimo. V 5. minutě se už hosté radovali z úvodní branky. Hosté se dlouho drželi na puku a v ponechané výhodě se jim podařilo udeřit. Na kruh si najel Ondřej Čelko a puk umístil nad rameno Slaniny – 0:1.

I když se hostům dařil úvod mnohem lépe, tak se i přesto dokázal Havířov prosadit. Ve 13. minutě srovnal utkání Jan Potočný, který dokázal skórovat tvrdou střelou po ledě na zadní tyčku – 1:1. Po této brance hokejisté AZetu ožili a vybojovali si šance. Nejprve pálil Synek, následně pálil Diviš na zadní tyč – Loučka dokázal obě šance pokrýt.

Na začátku druhé periody se sice hostům nepodařilo využít přesilovku, ale o minutu později, ve 24. minutě udeřili. Jaroslav Tomeček si objel pravý kruh a střelu z mezikruží, téměř v pádu, umístil mezi betony Slaniny – 1:2.

Ve 26. minutě vedli hosté už o dvě branky. Svou druhou brankou v utkání využil Jaroslav Tomeček dvojnásobnou přesilovou hru. Jeho střela od modré čáry šla poměrně lehce za záda havířovského brankáře – 1:3. Nedlouho na to si vytvořil dvě velké šance Křibík, ale Loučka obě šance ustál.

Půl minuty před koncem druhé třetiny se dostal k dorážce z mezikruží z druhé vlny Štěpán Němec, ale orazítkoval pravou tyčku!

Začátek třetí třetiny byl z havířovské strany hodně živý a hokejisté chtěli s výsledkem něco dělat. Lenomar poslal šikovně před branku puk Synkovi, ale ten minul téměř odkrytou branku. Ve 46. minutě to potvrdil aktivní Křibík, jehož tvrdá střela šla kousek mimo branku.

Ve 48. minutě se do slibné šance dostal Synek, ale lapačka Loučky byla pohotová. Havířov následně nevyužil dvojnásobnou přesilovku, i když k tomu byl velmi blízko. Jan Potočný vystřelil od modré tvrdou střelu, která lízla oblouk brankové konstrukce. V 54. minutě byl tento hráč opět velmi blízko brance. Jeho další ostrá rána trefila pouze tyčku!

Havířov si na konci utkání vypracoval několik menších šancí, ale hosté z Přerova velmi dobře bránili. Navíc se jim podařilo v 59. minutě definitivně rozhodnout. Radim Šnirc se dostal do mezikruží, odkud vyslal střelu švihem, a ta prošla za záda brankáře Slaniny.

Autor: Josef Nudera, www.hc-havirov.cz

Ohlasy trenérů

Jaromír Venglář (AZ Havířov): Myslím si, že byl soupeř v dnes lepší. Začali jsme hrát až v druhé polovině utkání. I přes velkou snahu hráčů se nám nepodařilo využít šance, naproti tomu soupeř ty své využil.

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Myslím si, že utkání mělo oboustranně slušnou úroveň bez přehnaných emocí a tvrdosti. Obě mužstva se snažila hrát především hokej a z toho vyplynulo hodně šancí. Hráli jsme s taktikou dobře bránit a vyrážet do brejků, což se nám dařilo. Dali jsme důležité rozdílové branky a v poslední třetině jsme i s trochou štěstí vedení udrželi.