Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři: Tým Zubrů popáté v sezóně porazil Hodonín, závěr duelu si ale zkomplikoval

Junioři: Tým Zubrů popáté v sezóně porazil Hodonín, závěr duelu si ale zkomplikoval
P ř e r o v – Od posledního zápasu juniorských Zubrů uběhly téměř tři týdny, delší přestávka už však skončila a finálová část soutěže proto naplno odstartovala druhou polovinu. V jejím úvodu do MEO Arény zavítal Hodonín, se kterým Zubři ještě neztratili ani bod a úspěšnou bilanci drží i nadále. Velmi dobře rozehraný zápas si však přerovský tým zbytečnými vyloučeními zkomplikoval a nakonec Drtiče porazil těsně 4:3. Další kolo "finálovky" zavede juniory do Hradce Králové.
29.kolo, pátek 14.2.2014
HC ZUBR Přerov - SHK iClinic Hodonín
HC ZUBR Přerov - SHK iClinic Hodonín
4:3
(1:0, 3:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 1. Kubal (Školoud, Řezáč), 26. Čelko (Šnirc), 26. Čelko, 39. Řezáč (Školoud, Tomiga) – 31. Vanek (Duchoslav), 57. Vanek (Kukliš), 58. Čavoj (Dufek). Rozhodčí: Vaněk – Blaha, Wesley. Vyloučení: 6:4, navíc Školoud (Přerov) 10 minut osobní trest + do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 83. Střely na branku: 31:27. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:3.
Dohnal – Tomiga, Mašíček, Šťastný R., Kundrátek, Adámek, Běhal – Kubal, Řezáč, Školoud – Čelko, Šnirc, Hradil – Siegel, Němec
Luner – Kukliš, Hložánek, Frolek, Prčík, Duchoslav, Tomi, Vanek, Kučera, Sedlák, Šála, Černohous, Čavoj, Dufek, Výmola

Komentář k zápasu

Zubři nastoupili v brance s Jakubem Dohnalem, který po zranění odchytal vůbec první utkání v sezóně. Jeho protějšek Luner měl v úvodu plné ruce práce a rychle inkasoval. V čase 0:25 připravil Školoud s Řezáčem pozici pro Pavla Kubala, jenž kotouč lehce posunul do klece. Drtiči zahrozili ve čtvrté minutě, kdy střelu Vanka gólman Dohnal vyrazil. O chvíli později měl Hodonín ještě větší příležitost, chybnou rozehrávku totiž vystihl Šála, ale i tentokrát byl Dohnal připraven.

Ve 14. minutě mohl naopak přijít gólový moment na druhé straně. Kubal totiž přenechal kotouč těsně za modrou Tomigovi, který se více sjel k bráně, jenže ji přestřelil. Závěr úvodního dějství přinesl ještě Zubrům přesilovku, v níž Školoud tečoval střelu Mašíčka, ale kotouč zamířil vedle.

Začátek druhé periody nabídl průnik domácího Šnirce, jehož kličkovaná skončila střelou nad branku. Drtiči se pokoušeli o vyrovnání ranou Prčíka a drzou dorážkou Tomiho. Dohnal však neustále držel stoprocentní úspěšnost. Zakrátko hrál Hodonín přesilovku, jenže gólově v ní udeřili Zubři. Z přečíslení se trefil Ondřej Čelko a posunul stav na 2:0.

Vyloučený Mašíček se hned při návratu z trestné lavice mohl zapsat mezi střelce. Dostal totiž kotouč parádně do jízdy, ale Lunera nepřekonal. Povedlo se to však za malý moment po buly Ondřeji Čelkovi, jehož ránu hodonínský brankář podcenil.

Drtiči se však brzy dočkali snížení, když využili dvojnásobnou přesilovku. Peter Vanek dostal hodně příležitostí k dorážkám a Dohnal tentokát už kotouč nezachytil. Závěr třetiny ale vyšel Zubrům, kteří soupeře zatlačili. Z kolotoče přihrávek vzešla rána Patrika Řezáče a Přerov tak po čtyřiceti minutách vedl 4:1.

Třetí dějství zahajovali Zubři přesilovkou, kterou se snažil využít Školoud, ale puk zamířil mimo bránu. Ani hodonínský tým s následnou početní výhodou nenaložil jak se patří a střelecký pokus Kučery bez potíží zachytil brankář Dohnal. Přerov dlouho držel soupeře ve ztrátě tří gólů, ale závěr přinesl ještě drama.

Další přesilovkou už totiž Drtiči nepohrdli a Peter Vanek rychle po buly snížil na 4:2 parádní střelou pod horní tyčku. Hodonínští junioři ještě vycítil šanci na možný zvrat, který se jim přiblížil necelé tři minuty před koncem. Z dorážky se prosadil Jan Čavoj, a tak hosté podle očekávání vsadili ještě na závěrečnou hru bez brankáře. Ta už však výsledek 4:3 nezměnila a Přerov mohl slavit již páté letošní vítězství nad Hodonínem.

Ohlasy trenérů

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Vyšel nám začátek utkání, ve kterém se z obou stran hrál hodně útočný hokej. Na rozdíl od soupeře jsme ve druhé třetině zúročili více šancí. Ve třetí třetině jsme si měli pohlídat náskok, ale nedisciplinovaností jednotlivců jsme o vítězství málem přišli.

Jan Prčík (SHK Hodonín): Přijeli jsme do Přerova v trochu oslabené sestavě, kdy jsme museli použít tři hráče ze staršího dorostu. Za stavu 4:1 jsme už v závěru točili celou sestavu a povedlo se nám to, co domácím ve druhé třetině. Dali jsme dva slepené góly. V závěru jsme ještě chtěli zkusit zabojovat alespoň o jeden bod, ale Přerov si konec utkání již pohlídal.