Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři v Krkonoších oplatili porážku, duel plný vyloučení přinesl krásný obrat Zubrů

Junioři v Krkonoších oplatili porážku, duel plný vyloučení přinesl krásný obrat Zubrů
T r u t n o v – Liga juniorů bude mít od příštího týdne opět přestávku, ještě před jejím úvodem však Zubři odehráli střetnutí s Krkonošemi. Tentokrát venku, proto cestovali až do Trutnova, kde měli soupeři za nedávnou porážku co oplácet. Přerov začal gólem, ale poté v dalším průběhu, který byl velmi poznamenán vyloučeními, domácí obrátili stav až na 4:1. Ani to však Zubry nezlomilo. Druhá a hlavně třetí část byla ve znamení jejich velkého tlaku a ten pomohl k obratu na 4:5.
28.kolo, neděle 26.1.2014
HC Krkonoše - HC ZUBR Přerov
HC Krkonoše - HC ZUBR Přerov
4:5
(3:1, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 8. Janata (Kerekanič), 17. Dufek (Tatar), 20. Srnský (Kadavý), 24. Vacek (Smékal, Tatar) – 7. Čelko (Kundrátek), 34. Řezáč (Kundrátek, Šťastný R.), 40. Mašíček (Řezáč), 48. Duda (Šťastný R.), 51. Řezáč (Čelko). Rozhodčí: Úlehla – Kis, Svoboda. Vyloučení: 11:11, navíc Urban (Krkonoše) 10 minut osobní trest + do konce utkání, Dufek (Krkonoše) 10 minut osobní trest, Smékal (Krkonoše) 10 minut osobní trest – Duda (Přerov) 10 minut osobní trest, Kebza (Přerov) 10 minut osobní trest + do konce utkání, Kundrátek (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 3:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 35. Střely na branku: 24:34. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:5.
Abrahám – Vacek, Kadavý, Dufek, Krsek, Urban, Srnský, Tatar, Smékal, Kerekanič, Janata, Mikulík
Loučka (24. Grigárek) – Běhal, Mašíček, Šťastný R., Kundrátek, Adámek, Duda – Gazda, Řezáč, Kebza – Čelko, Školoud, Němec – Kubal, Siegel

Komentář k zápasu

Zubři si dobrým nástupem do zápasu získali v prvních minutách hned tři po sobě jdoucí přesilovky. Dvě využít nedokázali, když Řezáč neuspěl s dorážkou a z další šance pak také nepřelstil gólmana, ale ta třetí již byla proměněna. Kundrátkovu střelu brankář Abrahám jen vyrazil a Ondřej Čelko bez větších potíží doklepl kotouč za čáru.

Náskok přerovského týmu však byl rychle pryč a další pasáž úvodního dějství se mu naopak vůbec nepodařila. Hodně přísný metr sudího Úlehly také Zubry několikrát oslabil a po tvrdé střele Radima Janaty od modré čáry bylo vyrovnáno. V oslabení pak mohl vrátit vedení na hostující stranu Školoud, který vypíchl kotouč, ale už neměl dostatek sil na zakončení, proto za modrou čarou volil střelu.

Závěr první dvacetiminutovky Zubrům nevyšel už vůbec. Střelou nad Loučkův beton poslal Krkonoše do vedení David Dufek a v poslední minutě těžili domácí z dvojnásobné přesilovky, kdy dorážel Jan Srnský.

Také začátek druhé tercie patřil domácím. Střelu Kerekaniče brankář Loučka ještě lapil, ale zakrátko vyslal Smékal do úniku Davida Vacka, jehož úspěšné zakončení přineslo u Zubrů střídání gólmanů. Přerov ztrácel v této chvíli tři góly, ale s přibývajícími minutami začal soupeře přehrávat. Předzvěstí korekce manka byla obrovská příležitost Školouda, který u tyče dorážel a Abrahám zázračně vytáhl puk z brankové čáry.

O chvíli později už ale nezabránil využité přesilovce. Kundrátkovu střelu před bránou tečoval Patrik Řezáč. Důležitý moment pak přišel dvanáct vteřin před druhou sirénou, kdy se Přerov opět radoval v přesilovce a snížil na 4:3. Řezáč posunul kotouč k bráně na Dominika Mašíčka, který nastavil hůl a Abrahám nestačil zareagovat.

Snížení na rozdíl jediného gólu přerovský tým ještě více nakoplo, a proto převážná část třetí periody patřila jednoznačně Zubrům. Domácí zahrozili pouze Vackem, kterého Grigárek vychytal lapačkou, zatímco na druhé straně neustále létaly kotouče kolem brány. Kýžené vyrovnání ovšem přišlo z dorážky, kdy zůstal kotouč volný vedle již ležícího Abraháma a Ondřej Duda kousek černé gumy nekompromisně dotlačil.

Zubři pak zaslouženě skóre otočili na 4:5, když se trefil za domácího gólmana Patrik Řezáč, ale poslední minuty si ještě modrožlutí zkomplikovali fauly. Bránili se ve třech a na kratinkou chvíli měli dokonce navíc odložený trest. Velkou bojovností však těžký závěr zvládli a jejich náskok mohl být i vyšší. Čelko byl totiž v brejku seknut, ale z nařízeného trestného střílení rozezněl jen tyčku.

Ohlasy trenérů

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Soupeři jsme chtěli vrátit náš domácí nepovedený zápas. Nastoupili jsme ve čtrnácti hráčích a domácí jen v deseti. Začátek první třetiny nám vyšel, dostali jsme se do vedení, ale nekázeň a fauly některých hráčů pak domácí využili k otočení výsledku. Byly tam vyšší tresty a navíc jeden hráč se nám zranil, proto jsme zápas dohrávali jen ve dvanácti. V kabině jsme si museli něco říct, přeskupili jsme pětky, ale soupeř odskočil na 4:1. Zlepšili jsme pak pohyb a zvětšili důraz, což vedlo ke snížení a hlavně gól na 4:3 těsně před koncem byl důležitý. Ve třetí třetině jsme pokračovali v tlaku, který se projevil v celkovém počtu střel a zaslouženě jsme skóre otočili. Na závěr jsme museli ještě bránit těžké oslabení ve třech, ale zvládli jsme to. Zápas nebyl nijak tvrdý, ale kvůli rovnoměrným vyloučením hodně rozkouskovaný.