Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři v Hodoníně znovu úspěšní, o osudu boje s Drtiči rozhodla už první třetina

Junioři v Hodoníně znovu úspěšní, o osudu boje s Drtiči rozhodla už první třetina
H o d o n í n – Ve finálové skupině juniorské ligy se Zubrům nedaří a zatím v ní dokázali zdolat pouze Hodonín. Nedělní kolo nabídlo další střetnutí právě s Drtiči, tentokrát na jejich ledě a přerovskému týmu přineslo opět vítězství. Ráz zápasu určila první část, v níž sice domácí nezaostávali, ale góly stříleli Zubři. Ti poté průběh mače kontrolovali a zaslouženě si z jihu Moravy odvezli všechny tři body.
24.kolo, neděle 12.1.2014
SHK iClinic Hodonín - HC ZUBR Přerov
SHK iClinic Hodonín - HC ZUBR Přerov
3:6
(0:3, 1:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 40. Kučera (Tomi), 43. Prčík, 58. Tomi (Florek, Flora) – 15. Kebza (Gazda, Tomiga), 15. Školoud (Čelko), 17. Řezáč (Gazda, Kebza), 39. Čelko (Šnirc), 45. Školoud, 48. Šnirc (Školoud, Tomiga). Rozhodčí: Coufal – Chocholouš, Kříž Vyloučení: 4:6, navíc Tomiga (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 33:31 . Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:6, 3:6.
Zollpriester (21. Šlapák) – Vanek, Polesný, Sedlák, Výmola, Frolek, Prčík – Duchoslav, Flora, Charvát – Černohous, Tomi, Rauš – Šála, Janota, Kučera
Grigárek – Běhal, Mašíček, Tomiga, Kundrátek, Adámek, Duda – Gazda, Řezáč, Kebza – Čelko, Šnirc, Školoud – Kubal, Němec, Siegel

Komentář k zápasu

Svěřenci kouče Dočkala byli v úvodní třetině zápasu výrazně aktivnějším týmem, už po necelé půl minutě mohli Řezáč s Kebzou využít zmatků domácí obrany a dokonale tak zaskočit soupeře, jenže na obou pokusech si smlsnul brankář Zollpriester. O dvě minuty později se do gólové šance dostal Gazda, který přebruslil Polesného ve středním pásmu a uháněl sám na bránu, jenže přerovský útočník zcela minul Zollpriesterovu klec. V intervalu mezi patnáctou a sedmnáctou minutou se ovšem začaly dít velké věci.

Nejprve Karel Kebza spolu se svými kolegy učebnicově vyřešil přečíslení tři na dva a prostřelil bezmocného Zollpriestera. Druhým šťastlivcem byl Petr Školoud, jehož rána domácímu gólmanovi nešťastně propadla za brankovou čáru. Kanonádu přerovských dokonal povedeným zásahem z prostoru mezi kruhy Patrik Řezáč a rozhodl tak o tom, že si hosté ponesou do druhé třetiny tříbrankový náskok.

Domácí trenéři udělali během první přestávky změnu na brankářském postu, do brankoviště se postavil Michal Šlapák. A po šesti minutách hry musel čelit šanci Školouda, který chtěl celou akci vyšperkovat bekhendovou kličkou, ta se mu však příliš nepovedla. V půlce zápasu se parádním zákrokem zaskvěl Grigárek, když vychytal Šálovu příležitost z bezprostřední blízkosti. V závěru druhé třetiny dokázala obě mužstva využít přesilovou hru.

Druhý zářez do kolonky střelců si připsal Ondřej Čelko, který musel až nadvakrát dopravit kotouč za brankovou čáru. Po vyloučení Řezáče se ke slovu dostali i domácí, Tomáš Kučera vykřesal přesným zásahem jiskřičku naděje pro svůj tým do třetí periody.

Ta začala o ještě něco více doutnat po dvou minutách závěrečné části, kdy se v přesilovce nejlépe před Grigárkem zorientoval Jan Prčík a bylo to už jen o dva góly. Naděje domácího celku na bodový zisk ale definitivně pohasly o další dvě minuty později. Petr Školoud projel domácí obranou jako nůž máslem a střelou mezi Šlapákovy betony vrátil svým barvám tříbrankový náskok.

A nebylo to ze strany Hanáků vše. V osmačtyřicáté minutě Radim Šnirc našel v brankovišti volný kotouč, zametl jej do brány a definitivně rozhodl o výhře Zubrů. Hodonínští mladíci v závěru zápasu už jen zásluhou Jakuba Tomiho, a jeho trefě v početní výhodě, korigovali stav na konečných 3:6 ve prospěch hanáckého celku.

Autor: Tomáš Chramosta, www.shkhodonin.cz

Ohlasy trenérů

Jan Prčík (SHK Hodonín): S Přerovem jsme doposud ještě nikdy nevyhráli, což pro nás bylo velkou motivací. Chtěli jsme navázat na dobrý výkon proti Havířovu. To se nám možná z části podařilo, ale pak jsme měli v první třetině hluchou tříminutovku, kdy jsme po chybách obrany a gólmana prohrávali o tři branky. Ve třetí třetině jsme stáhli hru na dvě pětky a dali jsme kontaktní gól, ale opět po hrubé chybě obrany jsme zase ztráceli o tři góly. Přerovští na rozdíl od nás využili většinu svých šancí a to rozhodlo.

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Dnes jsme zajížděli na hodonínský led po velice nevydařeném zápase s krkonošským týmem, který hráči hrubě podcenili. Dnes jsme s podporou gólmana odehráli přesně to, co jsme chtěli. V průběhu utkání jsme byli pořád o krok napřed a i když to byl vyrovnaný zápas, tak jsme jej dokázali vyhrát díky bojovnosti všech hráčů, za což patří klukům poděkování.