Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři: Tým Zubrů třikrát nad soupeřem z Krkonoš vedl, je však bez jediného bodu

Junioři: Tým Zubrů třikrát nad soupeřem z Krkonoš vedl, je však bez jediného bodu
P ř e r o v – Juniorští Zubři překonali bezmála měsíční přestávku mezi zápasy a o pátečním večeru nastoupili doma proti výběru z dalekých Krkonoš. Vstup do nového roku se ale Zubrům vůbec nevydařil. I když přerovští junioři hned třikrát v zápase vedli, nakonec šli z ledu v roli poraženého. Hodně doplatili na chyby v obraně a nebezpečím byly také přesilovky, v nichž hosté dali tři góly. Napravit selhání mohou junioři v neděli na ledě Hodonína.
23.kolo, pátek 10.1.2014
HC ZUBR Přerov - HC Krkonoše
HC ZUBR Přerov - HC Krkonoše
4:5
(2:1, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 11. Řezáč (Kebza, Tomiga), 13. Kubal (Řezáč), 28. Kebza (Řezáč), 42. Šnirc (Školoud) – 17. Smékal (Tatar, Souček), 23. Srnský (Janoušek, Kozák), 38. Smékal (Tatar), 49. Smékal (Tatar), 55. Srnský (Urban). Rozhodčí: Volf – Bubela, Novotná. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 84. Střely na branku: 26:28. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:5.
Loučka – Tomiga, Mašíček, Šťastný R., Kundrátek, Adámek, Duda, Běhal – Gazda, Řezáč, Kebza – Čelko, Šnirc, Školoud – Spěvák, Kubal, Siegel – Němec, Nohál
Abrahám – Kadavý, Souček, Marks, Krsek, Junek, Srnský, Tatar, Janoušek, Kozák, Smékal, Vacek, Urban, Dufek

Komentář k zápasu

Úvod zápasu byl ve znamení mnoha šancí, které počítali především hosté z Krkonoš. Hned po dvaceti vteřinách ohrožoval Loučkovu bránu Urban a přerovský gólman musel ostře zasahovat. Hned po chvíli na druhé straně nedorazil nastřelený puk Školoud, a tak opět bylo živo před kasou Zubrů. Loučka se činil a jen díky němu hosté nešli do vedení. Střelu Srnského mezi betony nepustil a Urbanův pokus zastavil dokonce až na čáře.

Prvním skórujícím tak byl Přerov, který posunul do vedení Patrik Řezáč. S jeho průnikem po křídle a natlačením se k bráně si gólman Abrahám neporadil. O dvě minuty později bylo na střídačce Zubrů ještě veseleji, když Řezáč poslal puk na Pavla Kubala a ten pohotově zblízka zakončil. Zakrátko se Krkonoše dostaly do přesilovky a ty se ukázaly být velkou zbraní soupeře. Po spolupráci Součka s Tatarem zůstal u tyče volný David Smékal, který snížil na 2:1.

Do druhé části nastoupili aktivněji hosté a vyrovnání se dočkali brzy. Pomohla jim další přesilovka, kdy přerovští hráči zapomněli na Jana Srnského a ten se bez problémů prosadil z prostoru před brankou. Chuť hráčů Krkonoš pak neopadla, ale byli to Zubři, kdo jako další skóroval. Po hezké kombinaci naservíroval Řezáč zpoza brány kotouč na Karla Kebzu, který zamířil nechytatelně nahoru.

O své vedení přerovská juniorka ovšem znovu přišla. Do konce druhé periody scházely tři minuty, kdy Tatar posunul puk mezi kruhy na Davida Smékala a ten se střelou nad Loučkův beton trefil podruhé. V závěru se ještě dobře prodíral před bránu Šťastný, byl však zahákován, ale Zubři na rozdíl od svého soka přesilovku nevyužili.

Krátce po startu třetí „dvacky“ se ale přece jen Přerov dostal znovu vedení. Radim Šnirc se s kotoučem obtočil kolem brány a na rychlé zakončení u tyče gólman Abrahám nestačil. Skvělou šanci měl hned po chvíli Gazda, který získal puk mezi kruhy a měl zcela volnou cestu k bráně, jenže přestřelil.

Za nevyužití tutovky byli Zubři potrestáni a potřetí inkasovali v oslabení. Po rychlých přihrávkách se dostal puk na nikým nebráněného Davida Smékala, jehož zakončení u tyčky znamenalo hattrick. Závěr byl od domácích velmi nevydařený a Krkonoše zasadily Přerovanům pátý úder dokonce při vlastním oslabení. Střela Jana Srnského zapadla za Loučkova záda a modrožlutí už na tento gól odpověď nenašli. Závěr si zkomplikovali zbytečným faulem, a tak se po klaksonu hosté radovali ze zisku všech bodů.

Ohlasy trenérů

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Nastoupili jsme do zápasu po hodně dlouhé době a bohužel se nám vůbec nepovedl. Přístup k němu byl velmi lehkovážný, našimi hrubkami jsme soupeři poskytli spoustu šancí, naopak my jsme některé neproměnili. Sice jsme vedli 2:0, ale náš výkon byl bezzubý a soupeř si odvezl všechny body zaslouženě. Musíme se z tohoto zápasu ponaučit, protože takhle se ve finálové skupině o body rozhodně nehraje.