Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři: Oslabení Zubři v Havířově statečně bojovali, kvůli chybám však nakonec padli

Junioři: Oslabení Zubři v Havířově statečně bojovali, kvůli chybám však nakonec padli
H a v í ř o v – Na poslední duel letošního roku vyrazili hráči přerovské juniorky do Havířova, kde na ně čekalo utkání čtvrtého kola finálové části. Po vysoké domácí porážce s Porubou Zubři, jejichž sestava byla dost oslabená, chtěli složit reparát, což se jim mohlo podařit. Dlouho přerovský tým držel nadějný stav, jenže v závěru udělal dvě obrovské chyby, které domácí AZ potrestal. Po výsledku 4:2 tak všechny body získal na své konto Havířov. Další utkání odehrají juniorští Zubři až 10. ledna, kdy budou hostit doma Krkonoše.
22.kolo, sobota 14.12.2013
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
4:2
(0:0, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 34. Vyčesaný (Diviš, Suchý), 51. Matějek (Synek), 55. Vyčesaný, 57. Diviš – 23. Řezáč (Spěvák), 53. Řezáč (Spěvák, Hradil). Rozhodčí: Koziol – Bartek, Kašinský. Vyloučení: 6:7, navíc Lenomar (Havířov) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 84. Střely na branku: 27:24. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2.
Gabler – Cháňa, Gawlas, Flamík, Potočný V., Weisser – Vyčesaný, Suchý, Lenomar, Caruk, Diviš, Matějek, Synek, Taras, Staš
Loučka – Tomiga, Mašíček, Šťastný, Kundrátek, Adámek, Duda, Běhal – Spěvák, Řezáč, Hradil, Čelko, Šnirc, Němec, Siegel, Kubal, Nohál

Komentář k zápasu

Zápas dvou tabulkových sousedů se hned od začátku nesl v opatrném duchu a přiliš pohledný hokej diváci neviděli. V první dvacetiminutovce tak mnoho šancí nevznikalo, celkem vznikly tři a o všechny se postaral domácí tým. Ve 4. minutě obelstil obranu soupeře Dominik Suchý, který ale před brankou mířil pouze do betonů brankáře Loučky.

V 15. minutě vznikl před brankou Přerova skutečný závar. Po přesilovce si Havířov vytvořil útočný tlak, po kterém mířili do tyčky hned dva hokejisté. Ani Vyčesaný a dokonce ani Suchý, jenž brankovou konstrukci trefil hned dvakrát, úspěch neslavili.

Zvrat nastal ve druhé třetině, kde se do poměrně překvapivého vedení dostali hosté. Ve 24. minutě stál před brankou s pukem volný Patrik Řezáč, který už měl po vyšachování domácí obrany snadnou úlohu. AZet dokázal po polovině zápasu vyrovnat. V 34. minutě přišlo srovnání z hole Michala Vyčesaného, který přihrávku skrz brankoviště zakončil přesně do odkryté klece.

Třetí třetina už však byla jasně v režii Havířova. Ze začátku byli lepší Zubři z Přerova, kteří zahrozili prostřednictvím Šnirce, který ovšem ztroskotal na senzačním zákroku betonem brankáře Gablera. Podobně dopadla i střela Mašíčka od modré čáry. V 51. minutě naopak první větší šanci domácích proměnil Tomáš Matějek. Ten po přihrávce Synka ujížděl sám na branku a střelou zápěstím umístěnou přesně k tyčce slavil úspěch.

Chvíli euforie si užil také Jan Diviš, který ovšem při své šanci nastřelil lapačku brankáře Loučky. Hosté hned posléže dokázali srovnat stav. V 53. minutě se opět prosadil Patrik Řezáč, jenž využil zmatků před brankou domácích a puk uklidil do branky. Nerozhodný stav příliš dlouho nevydržel. Při přesilové hře udělali Zubři minelu, po které nechali jet na branku Michala Vyčesaného. Ten svůj blafák do bekhendu provedl senzačně, a tak nedal brankáři Loučkovi příliš na výběr.

Hned o pár vteřin později nastala opět v oslabení téměř identická situace. V akci byl tentokrát Tomáš Matějek, který ovšem nedokázal vymíchat přerovského brankáře. V 57. minutě ale přeci jen přišla pojistka domácích, když Jan Diviš pohotově dorážel puk do branky. O dorážku se pokoušel i hostující Čelko, ale neuspěl. Havířov tak porazil Přerov 4:2.

Autor: David Motloch, www.hc-havirov.cz

Ohlasy trenérů

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Domácí zápas s Porubou se nám vůbec nepovedl, proto jsme ho chtěli zkusit v Havířově odčinit. I když jsme byli bez pěti hráčů základní sestavy, tak celý tým 55 minut plnil stanovenou taktiku a dobře nám chytal brankář. Neproměnili jsme některé šance a v závěru přišly dvě hrubé chyby, které kompletní havířovský tým potrestal. Na zvrat už jsme neměli síly.