Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorští Zubři začali finálovou část skvěle! Hodonín zlomil závěr druhé třetiny

Juniorští Zubři začali finálovou část skvěle! Hodonín zlomil závěr druhé třetiny
P ř e r o v – Juniorská liga o pátečním podvečeru rozběhla druhou fázi soutěže, kterou je finálová část. Mezi šesticí účastníků najdeme také Zubry, jejichž tým v úvodním kole přivítal na domácím ledě Hodonín. Po bezbrankové první třetině se vše podstatné událo v prostředním dějství, kdy Zubři sice ztratili své vedení, ale vynikajícím závěrem si vypracovali rozhodující náskok. Třetí část utkání výsledek jen mírně upravila, a tak Zubři na úvod skupiny "O baráž" zvítězili 6:2.
19.kolo, pátek 6.12.2013
HC ZUBR Přerov - SHK iClinic Hodonín
HC ZUBR Přerov - SHK iClinic Hodonín
6:2
(0:0, 5:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 21. Kebza (Mašíček, Tomeček), 31. Řezáč (Mašíček, Gazda), 37. Němec (Čelko, Kundrátek), 40. Němec (Kundrátek), 40. Mašíček (Tomiga), 41. Řezáč (Tomeček, Kebza) – 28. Rauš (Černohous, Tomi), 60. Tomi. Rozhodčí: Cik – Lukš, Novák. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 148. Střely na branku: 34:19. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1, 6:2.
Loučka – Tomeček, Mašíček, Šťastný R., Kundrátek, Tomiga, Duda, Běhal – Gazda, Řezáč, Kebza – Čelko, Šnirc, Němec – Spěvák, Hradil, Vrána – Siegel, Kubal, Nohál
Maloch (37. Zollpriester) – Kukliš, Polesný, Frolek, Prčík, Duchoslav, Křivánek, Tomi, Rauš, Vanek, Buřič, Kučera, Janota, Sedlák, Šála, Černohous, Flora, Výmola

Komentář k zápasu

Začátek zápasu přinesl přerovské oslabení, ale Drtiči se dostali k ohrožení Loučkovy brány jen při střele Duchoslava. O chvíli později se karta otočila. Početní výhoda Zubrů byla nebezpečnější, ovšem ani z ní se první gól neurodil. Tomeček si sjel na teč Mašíčkovy střely, kotouč ale zamířil mimo. Vážnějších šancí v dalším průběhu první třetiny příliš nebylo. Flora si po vyjetí mezi kruhy s Loučkou neporadil a Gazdova střela minula gólový cíl.

Vstup do druhé třetiny přinesl obrovský šok pro Hodonín. Po devíti vteřinách totiž střílel Karel Kebza a brankář Maloch letící kotouč velmi podcenil. Kousek černé gumy propadl u tyče do kasy a Zubři vedli. Jejich náskok však netrval příliš dlouho. Drtiči totiž zabrali a dočkali se vyrovnání. Loučka sice spolupráci Tomiho s Černouhousem výborným vypíchnutím puku ještě zlikvidoval, ale o chvilku později už nestačil na volného Davida Rauše, který u tyčky bez problémů zakončil.

Kdo čekal, že vyrovnání Hodonín nakopne, ten se hrubě mýlil. Další minuty totiž patřily Zubrům, kteří si vypracovali luxusní náskok. Kanonádu začal v přesilovce Patrik Řezáč, jenž sebral Mašíčkem nastřelený puk a dorazil jej za Malochova záda. Na 3:1 posléze upravil stav Štěpán Němec, který zakončoval mezi betony a vyhnal Malocha na střídačku. Druhý gólman Zollprister měl čistý štít jen chvíli. V poslední minutě inkasoval po pěkném sklepnutí puku Štěpánem Němcem a na 5:1 posunul skóre ze závaru dorážející Dominik Mašíček.

Také rozjezd třetí části byl pro Drtiče špatný. Uběhlo devatenáct vteřin, když Tomeček střílel a Patrik Řezáč prošťouchl kotouč mezi Zollpriesterovy betony. Odpověď Hodonína mohla přijít z přečíslení, ale Křivánek po přihrávce Duchoslava bránu minul. Neuspěl pak ani přerovský Gazda, který se dostal mezi kruhy ke střele a orazítkoval horní tyčku.

Nadějnou šanci pak nedotáhl do konce ani Řezáč s Kebzou, proto měli závěrečné slovo v zápase Drtiči, kteří současně s klaksonem využili přesilovku. Okamžitě z buly střílel Jakub Tomi a Loučkovi prošel puk do brány. Gól už však jen kosmeticky upravil skóre na konečných 6:2. Přerov tak porazil Hodonín i potřetí v letošní sezóně a finálovou část ligy začal tříbodovým ziskem.

Ohlasy trenérů

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Hodonín nás v první třetině trochu přehrával. Bylo to tím, že jsme neplnili stanovenou taktiku. Ve druhé třetině jsme styl hry změnili, šli jsme s větším důrazem do brány, což se nám vyplatilo. Vyjádřili jsme svou převahu i gólově a to rozhodlo o osudu utkání. Třetí třetina už se spíše dohrávala a přinesla jen kosmetickou úpravu výsledku. Jsem rád, že se nám vstup do finálové části podařil. V neděli nás však čeká velmi těžký zápas v Hradci Králové, na který se všichni musíme stoprocentně připravit.

Jan Prčík (SHK Hodonín): Přerov nás porazil už dvakrát v základní části, proto jsme věděli, že nás nebude čekat nic lehkého. Trochu jsme změnili taktiku, chtěli jsme hrát více z obrany, což se nám v první třetině dařilo. V té druhé jsme rychle inkasovali a pak nám vůbec nevyšel závěr, kdy jsme během tří minut třikrát inkasovali. Tam se zápas rozhodl. Domácí hráli na čtyři lajny ve velkém tempu. Až na ten závěr druhé třetiny nemůžu našim hráčům nic vytknout, protože drželi se soupeřem krok. Výsledek 6:2 až tolik neodpovídá dění na ledě.