Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Ani v Havlíčkově Brodě starší dorost nedosáhl na body, rozhodla první třetina

Ani v Havlíčkově Brodě starší dorost nedosáhl na body, rozhodla první třetina
H a v l . B r o d – Už dvakrát dokázal starší dorost ve finálové skupině Havlíčkův Brod porazit, ve třetím střetnutí se ale radovali z vítězství Rebelové. Ti měli doma výborný nástup a jejich pětigólová sprcha v první třetině rozhodla o osudu zápasu. Zubři se pak sice zvedli, avšak větší drama už ze zápasu udělat nedokázali. Starší dorostenci, jejichž tým v poslední době brzdí zranění, prohráli již počtvrté za sebou.
32.kolo, neděle 2.2.2014
BK Havlíčkův Brod - HC ZUBR Přerov
BK Havlíčkův Brod - HC ZUBR Přerov
7:2
(5:0, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Kraučuk (Abbrent), 4. Málek (Krajcigr, Cejpek), 8. Kraučuk (Abbrent), 17. Kraučuk (Abbrent), 18. Bušek (Cejpek, Krajcigr), 34. Jelínek (Kraučuk), 42. Málek (Bušek, Polák) – 30. Blahunek (Zeleňák), 32. Smolka (Sirota). Rozhodčí: Veselý – Pechánek, Vepřovský. Vyloučení: 6:10, navíc Cejpek (Havlíčkův Brod) 10 minut osobní trest. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Střely na branku: 31:23. Průběh utkání: 5:0, 5:2, 7:2.
Kekula – Vacek, Mendl, Suchý, Krajcigr, Bancíř, Lacina, Gažák – Křížek, Abbrent, Cejpek – Jelínek, Málek, Bušek – Polák, Přibyl, Kraučuk
Vacula (8. Kašpárek) – Novák, Sirota, Zeleňák, Daniš, Smolka, Válek, Žůrek, Metelka – Tomaník, Müller, Jančařík, Blahunek, Kubíček, Heralt, Solař, Peterka, Vlach

Komentář k zápasu

Rebelové rozjeli svůj palebný kolotoč již během první třetiny, kterou vyhráli 5:0. Už 14 sekund po úvodním vhazování se domácí radovali zásluhou rychlé branky Jakuba Kraučuka, který výborně zužitkoval nahrávku od Jakuba Abbrenta a svižnou střelou z pravé strany se trefil přesně mezi třityčky.

Uběhly zhruba tři minuty a na světelné tabuli svítilo skóre 2:0. Hlavním klíčem k úspěchu Rebelů byl dobře vytvořený tlak v útočném pásmu, když v početní výhodě doslova vařili hostující obranu. Vzápětí se do puku opřel Jan Krajcigr, jehož střela byla vyražena. Bystrý Patrik Málek byl tak důrazný, že se vrhnul k dorážce a v pádu dokázal puk zamést za Vaculu.

Během 8. minuty si Havlíčkův Brod vydobyl již třígólový náskok. Jakub Kraučuk dostal od Jakuba Abbrenta přesnou nahrávku a záhy jel úplně sám na soupeřovu branku, do které zakončil přesnou střelou mezi betony. Brankář Vacula byl následně odvolán a místo něj nastoupil Kašpárek.

Ovšem ani varianta se změnou brankáře soupeři příliš radosti nepřinesla. Tři minuty před první pauzou vypálil Abbrent do Kašpárkových betonů, ten však stihl kotouč odrazit. Prostor k dorážce vyčíhal Jakub Kraučuk, jenž se po přesné a tvrdé bombě radoval ze završeného hattricku.

Tím ale řádění domácích neskončilo. V čase 17:51 se ihned po buly dostal ke střele David Bušek, který na první pokus trefil jen Kašpárkovy betony. Bušek ale nic nevzdával a vyrazil zkusit štěstí ještě z dorážky. Malou skulinku u tyčky trefil naprosto přesně.

Druhé dějství naopak lépe sedlo Zubrům z Přerova. Zhruba v jeho polovině vyslal Vojtěch Zeleňák kupředu svého kolegu Iva Blahunka, který vzal útočnou akci na svoje triko. Z úhlu nejprve trefil Kekulovy betony, stihl však ještě zpracovat odražený puk a doklepnout jej k přední tyčce.

Zanedlouho se Zubři radovali znovu. Jakub Sirota nahodil od modré čáry. Dobře stínící Petr Smolka tečoval černou pryž do Kekulových betonů. Potom se ještě probil k dorážce a stáhl manko svého týmu.

Už to začínalo vypadat, že se Přerovští dostávají do ráže a nedají nic zadarmo. V tom ale za nitky znovu zatahali Rebelové, kteří v čase 33:41 znovu vedli o čtyři góly. Jakub Kraučuk nahrál z úhlu útočného pásma přesný pas před branku, kam si sjížděl Jan Jelínek, jemuž stačilo do výstavní přihrávky vložit hůl a skórovat.

Poslední branka zápasu padla v úvodu poslední dvacetiminutovky. Během 42. minuty vybojoval kotouč Martin Polák, který jej takřka na zlatém podnosu naservíroval volnému Patriku Málkovi. Povedená střela zamířila skrz bezmocného Kašpárka do sítě. Poslední část hry už pak ale žádné větší drama nepřinesla. Utkání se spíše dohrávalo a Rebelové se s ubíhajícím časem pomalu radovali ze zisku všech bodů.

Autor: Luboš Vácha, www.hcrebel.cz

Ohlasy trenérů

Václav Adam (HC Rebel Havlíčkův Brod): Dneska se nám povedl začátek utkání. V první třetině jsme dali pět gólů a využili tři přesilovky. Navíc jsme tam ještě trefili tyčku a nebyl nám uznán jeden gól. Ve druhé třetině jsme trochu polevili a dostali jsme dva góly. Kluci si asi mysleli, že soupeř se porazí sám. Museli jsme trošku zvednout hlas. Naštěstí jsme dali gól a ve třetí třetině jsme si vzali pětibrankový náskok zpátky, takže dneska putuje ke klukům velká pochvala. Už jsme potřebovali udělat nějaký výsledek a vyhrát. Celý mančaft zaslouží pochvalu. Všichni makali od prvního do posledního hráče.

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): O výsledku rozhodla první třetina. My jsme udělali hned první hrubku, nepokryli si Kraučuka. Pak jsme dostali gól v oslabení, když jsme si znovu nepokryli hráče. Domácí byli lepší v důrazu, což prokázali při třetím, čtvrtém a pátém gólu. Domácí dali skoro všechny své góly v přesilovkách a to rozhodlo o všem. My jsme pak na kluky zvýšili hlas a mohli jsme se za stavu 5:2 dostat do hry. My jsme se pak ale nedokázali prosadit v přesilovce, kde jsme mohli snížit klidně i na 5:4, ale bohužel jsme inkasovali na 6:2 a na začátku třetiny dostali sedmý gól a zápas už se pak jen dohrával. Domácí zaslouženě vyhráli.