Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost: Výborné přesilovky přinesly Zubrům vítězství v Havlíčkově Brodě

Starší dorost: Výborné přesilovky přinesly Zubrům vítězství v Havlíčkově Brodě
H a v l . B r o d – Starší dorostenci HC ZUBR Přerov uzavřeli kalendářní rok 2013 výhrou. V neděli nastoupili do dalšího utkání finálové části C.E.B. ligy, tentokrát na ledě havlíčkobrodských Rebelů. Po vydařené první části přišly komplikace a domácí se dokázali ve skóre k Zubrům dotáhnout, ale Přerov na Vysočině ztrátu nepřipustil. Třetí periodu zvládl výborně a po výhře 6:3 si připsal plný bodový zisk. Pod výhru se podepsaly zejména čtyři využité přesilovky z celkových sedmi.
22.kolo, neděle 15.12.2013
BK Havlíčkův Brod - HC ZUBR Přerov
BK Havlíčkův Brod - HC ZUBR Přerov
3:6
(0:2, 3:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 24. Krajcigr (Polák), 29. Bušek (Semrád, Bancíř), 40. Klofáč (Bušek) – 3. Tomaník (Svoboda, Novák), 10. Kubíček (Daniš), 33. Smolka (Müller), 46. Tomaník (Pecha), 52. Kubíček (Novák, Blahunek), 53. Müller (Tomaník). Rozhodčí: Kopeček – Jeletz, Šťastná. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 26:32. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:6.
Nahodil – Klofáč, Mendl, Suchý, Krajcigr, Bancíř, Vacek, Lacina – Křížek, Semrád, Kraučuk, Polák, Abbrent, Kořenář, Cejpek, Jelínek, Bušek, Přibyl
Kašpárek – Novák, Smolka, Metelka, Daniš, Podepřel, Žůrek – Tomaník, Müller, Pecha, Blahunek, Kubíček, Heralt, Pochyla, Jančařík, Solař, Vlach

Komentář k zápasu

Zubři začali utkání lépe a hned ve třetí minutě se ujali vedení. Jan Jelínek putoval na trestnou lavici a Petr Smolka na modré čáře napřáhl ke střele. Jeho pokus skončil jen na tyči Nahodilovy branky, ale za záda havlíčkobrodského muže s maskou bleskově doklepl kotouč Pavel Tomaník. Domácí zabrali a Jan Krajcigr od modré provětral jen lapačku Martina Kašpárka.

Následně došlo k faulu a hosté šli do čtyř. Hra v oslabení ale nakonec trvala jen něco přes minutu. Důvodem nebyla branka Rebelů, ale vyloučení Jakuba Abbrenta. Hned po návratu přerovského hráče na led se po sražené střele Dominika Daniše ocitl mezi kruhy zcela volný Miroslav Kubíček, který zvedl hrací gumu nad lapačku klouzajícího Dominika Nahodila.

Rebelové byli aktivní, ale průnik Martina Poláka byl na modré čáře zastaven čistým zákrokem. Parta z Kotliny byla aktivnější, ale přes výborně bránící Zubry se do šancí moc nedostávala. Výjimkou bylo akorát zakončení Michala Semráda z mezikruží, které maskovaný muž hostů vyrazil před sebe, kde pak zlikvidoval ještě několik dorážek. V posledních minutách zase přidali na aktivitě Moravané, ale také domácí obrana ukazovala své kvality.

Celek Havlíčkova Brodu dostal hned na začátku třetiny výhodu ve dvou přesilových hrách. Tu první neproměnil, ale v té druhé se již více jak stovka fanoušků v Kotlině radovala. Martin Polák poslal hrací gumu na modrou čáru, kde se do ní opřel Jan Krajcigr a s přispěním teče jednoho z obránců zapadl puk až za bezmocného Kašpárka, jemuž bylo navíc stíněno. Následně se hostující muž s maskou vytáhl s bravurním zákrokem, když svou lapačkou vymazal nádhernou ránu Rostislava Klofáče. Domácí pak přežili i díky kapce štěstí oslabení a sami pak udeřili. Michal Semrád ujel do šance po vysunutí Markem Bancířem a před brankou našel na druhé straně volného Davida Buška, jenž v tísni dostal puk za čáru.

Agilní Semrád pak nedosáhl na prudký pas Tomáše Cejpka a přišla další šance pro hosty v přesilové hře. Tentokrát ale žlutomodří navázali na tradici z první třetiny a početní výhodu využili. Petr Smolka se mezi kruhy opřel do kotouče a ranou pod břevno nedal Nahodilovi šanci. Rebelové se ale nevzdali a přidali na důrazu. V poslední minutě pak vypálil David Bušek, jeho ránu vykopl Martin Kašpárek na pravý kruh, odkud dorazil parádní ranou pod horní tyčku Rostislav Klofáč. Na druhé straně ale mohlo udeřit znovu. Před Nahodilem se ocitl zcela volný Daniel Pecha, který dorážel do prázdné brány, ale domácí muž s maskou se perfektně převalil a puk holí vyrazil nad branku.

Hned zkraje třetiny se dostal do obrovské šance Lukáš Křížek, ale proti byl připravený strážce přerovské svatyně, který parádně vykopl jeho střelu betony a následně skvěle zasáhl i proti dorážce Martina Poláka. Z otočky pak na druhé straně zakončoval Tomáš Jančařík, ale trefil jen betony připraveného Dominika Nahodila. Rebelové pak propadli ve svém obranném pásmu a nechali puk před volným Pavlem Tomaníkem, který svou ranou nedal havlíčkobrodskému strážci svatyně jedinou šanci na zásah. Prostředek této části byl kouskován vyloučeními, ale ani při hře čtyři na čtyři se nikdo z hráčů neprosadil. Výjimkou byl nájezd Michala Kořenáře, jejž vychytal Kašpárek.

Nakonec ale ve zkrácené početní výhodě Zubři opět udeřili. Ivo Blahunek s Tomášem Novákem natáhli na svou stranu hráče a dorážející Miroslav Kubíček z mezikruží trefil přesně prostor, kam Nahodil nemohl dosáhnout. Střelec první branky utkání pak ve spolupráci s Jakubem Müllerem dokonali obrat zápasu. Druhý jmenovaný se protáhl až před branku a v pádu zakončil. Rebelové se pak ocitli pod tlakem a Dominik Nahodil musel vytáhnout několik dobrých zákroků. Nakonec dokázal pochytat všechny zubří pokusy a nepřipustil víc branek ve své kleci.

Autor: Richard Wagner, www.hcrebel.cz

Ohlasy trenérů

Václav Adam (HC Rebel Havlíčkův Brod): První třetinu jsme začali hrozně bojácně. Bohužel, ale našimi zbytečnými fauly jsme pustili soupeře do hry. Soupeř hrál přesilovky dobře a čtyři využil. Po první třetině jsme si k tomu něco řekli, zvýšili jsme aktivitu a zaslouženě jsme vyrovnali. Ve třetí třetině jsme propadali, beci prohrávali situace jeden na jednoho a měli jsme špatně zavřené střední pásmo. Tím, že by soupeř rychlý, mu beci dávali hodně volného prostoru. Místo toho, aby k nim přistupovali, jim nechávali prostor a soupeř měl šikovné hráče, kteří toho využívali. Zlomovým momentem v poslední části hry byl nájezd Kořenáře. Kdyby z něj padl gól, tak se to mohlo vyvíjet jinak, ale to už je o štěstí. Myslím si, že za svoji aktivitu si soupeř ty body zaslouží.

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): V první třetině jsme domácí zaskočili tím, že jsme proměnili dvě přesilovky. Od toho se také odvíjela celá hra. My jsme domácí skoro k ničemu nepustili. Mezi první a druhou třetinou jsme si tady něco říkali, ale bohužel jsou to mladí kluci, udělali dva fauly a v oslabení jsme dostali gól na 2:1. Potom jsme udělali hrubku ve středním pásmu, nepokryli hráče před brankářem a domácí srovnali. Nám se dneska dařilo v přesilovce a znovu jsme to otočili, vedli jsme 3:2 a bohužel, disciplína. Znovu se k tomu vrátím, bavili jsme se o tom, že je v poslední minutě nesmíme k ničemu pustit, dobruslovat je, bekčekovat je, ale nepokryli jsme tam Klofáče, který zůstal volný a srovnal na 3:3. Třetí třetina byla o tom, kdo dá gól. Nám dneska zachytal brankář Kašpárek a excelentně nám zahrála první lajna. Nechci ale říkat, že by to bylo jen o jednom hráči. Dneska to uhrál celý tým. Od prvního do posledního hráče jsme hráli dobře a vítězství je zasloužené.