Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Mladší dorost: Dvanáct statečných Zubrů vybojovalo ve Zlíně těsné vítězství!

Mladší dorost: Dvanáct statečných Zubrů vybojovalo ve Zlíně těsné vítězství!
Z l í n – Mladší dorostenci letos odehráli se Zlínem dobré zápasy, ale úspěch jim vždy o kousíček unikl. Berany se jim podařilo zdolat až v nedělním 21. kole a výhru lze považovat za hodně cennou. Za Přerov totiž nastoupilo jen dvanáct statečných v poli s gólmanem Vaculou. Ti všichni byli pod palbou, kterou vyjadřuje poměr střel 51:14. Těžili však z chyb v domácí rozehrávce a díky tomu nakonec Zubři zvítězili.
21.kolo, neděle 15.12.2013
Berani Zlín - HC ZUBR Přerov
Berani Zlín - HC ZUBR Přerov
2:3
(2:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Chytil (Urbanec), 14. Nevřela (Bainar, Chytil) – 1. Šťastný, 33. Zeleňák, 49. Šťastný. Rozhodčí: Škach – Goňa, Šiška. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 54. Střely na branku: 51:14. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.
Šimonů – Jenáček, Vodák, Martínek, Budil, Fridrich, Kotek, Fryšara, Václavek, Chytil, Mikulec, Nevřela, Kenša, Krejčiřík, Karafiát, Bainar, Dlabaja, Urbanec
Vacula – Juřena, Dvořáček, Miklík, Šťastný, Skříček, Hotěk, Navrátil, Peterka, Sirota, Zdráhal, Zeleňák, Horký

Komentář k zápasu

Hosté přijeli do Zlína s úzkým kádrem, ale s o to větší chutí poprat se o body. Už po čtrnácti vteřinách potrestal chybu v obraně Beranů Denis Šťastný, který tváří v tvář brankáři Šimonů zamířil přesně nad jeho vyrážečku.

Domácí se rozehrávali déle, někteří hráči hráli už čtvrtý zápas ve čtyřech dnech, ale zanedlouho se přeci jen dočkali vyrovnání. Filip Chytil stál ve správnou dobu na správném místě a pohotově dorazil do sítě Urbancovu střelu od modré čáry, kterou brankář Vacula jen vyrazil před sebe. O pět minut později se Zlínští poprvé dostali do vedení, když Radek Nevřela přesně zakončil pohlednou kombinaci svého útoku.

Na začátku druhé třetiny dohrávali Zubři přesilovou hru, v níž si však výraznější šanci nevytvořili. Domácí tým se v pohodě ubránil a postupně začínal mít více a více ze hry. Od modré čáry střílel Budil, v přesilovce Fridrich, ale ani tyto, ani jiné střelecké pokusy si cestu do sítě Přerova nenašly. Hostům se naopak podařilo zničehonic vyrovnat, když se z nenápadné akce prosadil kapitán Vojtěch Zeleňák.

O chvíli později při hře v početní výhodě střílel nebezpečně Hotěk, ale závěr třetiny už opět patřil domácím. Skrz obranu se prokličkoval Karafiát, který však zakončil těsně vedle, kapitán Dlabaja v přesilovce netrefil zcela prázdnou branku a všechno ostatní pochytal pozorný brankář Vacula.

Hned v úvodu třetí části se blýskl pohotovým obranným zákrokem Fridrich, který nenechal Horkého zakončit do prázdné branky. O chvíli později mířil Peterka těsně vedle. Na druhé straně dělal problémy přerovské obraně aktivní Mikulec, ale ani jeho následná spolupráce s Karafiátem k brance nevedla. To Zubři byli úspěšnější, jmenovitě Denis Šťastný, který přesně dvanáct minut před závěrečnou sirénou překonal zlínského Šimonů z prostoru mezi kruhy.

Berani zaveleli k vyrovnání a v následujících minutách dostali Přerov pod místy až drtivý tlak, ovšem ani Fryšara, ani Jenáček, ani nikdo další puk do sítě nedostal.

Přerovští hráči doslova a do písmene vybojovali tři body. Kromě obětavé obrany v čele s brankářem Vaculovou ale také dali Beranům lekci z produktivity. Zlínští svého soupeře výrazně přestříleli, nedokázali však proměnit ani ty nejvyloženější šance, a tak museli tentokrát před svým soupeřem sklonit hlavu. Prohráli již podruhé v řadě a poprvé v sezoně na domácí půdě.

Autor: Vojtěch Jurák, hokej.zlin.cz